Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.

Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.

Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?

Mindenkinek köszönöm!☺️

2022. máj. 9. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 A kérdező kommentje:

Igen, akkor a másik hármat, ami szóba jöhet, azt szerintem megérdeklődöm.

Egyébként igazad van 49-es, én értem amit mondasz, de jobb ötletem nincs, ezért vetődött fel az esti.

2022. máj. 10. 16:45
 52/82 A kérdező kommentje:
Egyébként sajnos nem kényeskedek, tényleg sokat szorongok az iskolában. Egyedül az osztályközösség, ami nagyon visszahúzó erő, mert nagyon jó osztályom van
2022. máj. 10. 16:51
 53/82 anonim ***** válasza:
100%
Miért esti gimi? Miért nem egy másik?
2022. máj. 10. 16:52
 54/82 anonim ***** válasza:
76%
Nem az iskolával van baj, hanem nálad, pszichológushoz - jó pszichológushoz- kell menned. Van egy indiai mondás, ha szúrják a tüskék a talpad, nem a földet kell beborítanod bőrrel, hanem húzzál sarut. Ha egy épület alakja így kikészít, akkor lelki bajod van.
2022. máj. 10. 16:55
 55/82 anonim ***** válasza:
85%
Átmész egy másik suliba, ott meg valami más nem tetszik, ugyanilyen komolytalan alapon, pl. idegesítenek a vízcsapok. Átmész egy harmadikba? Aztán a munkahelyekkel ugyanezt csinálod?
2022. máj. 10. 16:57
 56/82 A kérdező kommentje:
A másikaknak is utána fogok nézni, de lehet, hogy legrosszabb esetben jövök a helyi gimibe, ami egyáltalán nem erős, de legalább gimi (igazából egy technikum, csak van gimnáziumi osztálya is). Ezen tényleg elgondolkodok, mert idáig nem is jutott az eszembe
2022. máj. 10. 16:58
 57/82 A kérdező kommentje:
Most nem csak az épület alakja készít ki, ez a legkevesebb
2022. máj. 10. 17:00
 58/82 anonim ***** válasza:
94%

Jó gimi, jó osztályközösség. Akkor mi a baj a mostani gimivel?

Túl sok a nyomás, az elvárás? Vagy mi?

2022. máj. 10. 17:04
 59/82 A kérdező kommentje:

A gimit azért mondják csak jónak, mert viszonylag sokan tanulnak tovább, mint mondjuk egy technikumból. De az osztály tényleg jó.

Sokat stresszelek a nyomás miatt is, mert azért a tanárok eléggé hajlamosak lecseszni pitiáner dolgokért is. Szerintem a tanárok sokat várnak el, pedig mi is leterheltek vagyunk. Tudom, hogy felnőttként sokkal nagyobb az ember felelőssége mindenben is, de ezt az iskolai stresszt akkor is nehezen bírom. Monoton, unalmas, de fárasztó is.

Nyitott vagyok és kedves is vagyok mindenkivel (szerintem ezért is kedves mindenki velem is és jövök ki jól sokakkal), de nincsenek olyan barátaim, akivel pl. tudnék iskola után lógni (van egy-kettő, de nem ebből az iskolából).

Tehát nem csak az épület, ami nem tetszik, mondjuk azért eléggé börtönös feeling-je van, ezt mások is mondták már.

2022. máj. 10. 17:25
 60/82 anonim ***** válasza:
100%
Ha az osztály jó, akkor örülj neki. Máshol nem biztos, hogy jó lesz. Viszont tanulni máshol is kell, és máshol is monoton, unalmas és fárasztó. Azért kellenek a barátok, hobbik, hogy ezt ellensúlyozzák. Az, hogy a tanárok lecsesznek, egyik füleden be, a másikon ki. Kit érdekel? Elmondják, meghallgatod, viszlát. Szorongás miatt pszichológushoz kellene menned. Első körben az iskolapszichológushoz is bemehetsz. Mért nem tudsz az itteniekkel "lógni"? Ha elhívod, nem mennek el veled?
2022. máj. 10. 17:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!