Összeköltöznénk párommal. Van egy lakásunk, amit albérletbe adnak ki a szüleim. Mondtam, hogy milyen jó lenne ott lakni. Hát azt nem lehet, nem akarják felmondani. Most kitaláltuk, hogy jó, akkor másik városba megyünk, albérletbe, de akkor nem sokat fognak látni minket, segítség ha kell, így jártak, vagy megyünk, vagy nem. Persze emiatt is áll a bál. Tényleg nagy kérés lett volna, ha odaadják a lakást?
Kérdező, a felnőttesdi nem úgy működik, hogy hú de függetlenek vagyunk, különköltözünk, de anyuék rendszeresen fizessék a dolgaimat. Ha azt akarod hogy eltartsanak, akkor gyerek vagy: egy gyerek meg nem költözik össze senkivel, ugyanis a szülő kötelessége a gyerek kontrollálása.. Ha felnőtt vagy, akkor játszhatod a párkapcsolatosdit, de a felnőtteket nem apu-anyu pénzeli, nem vág hozzájuk havi ötven-százezer forintot. Döntsd el melyiknek tartod magad. mert a kettő egyszerre nem lehetsz.
2022. máj. 4. 13:13
72/110 anonim válasza:
#70 nem ugyanaz. A vállalkozásod a munkád, a lakás nem a munkád mert nyilván az a bevétel csak egy kiegészítése a jövedelmednek, nem a teljes.
2022. máj. 4. 13:19
73/110 anonim válasza:
72, másodállásban meg tudunk egyezni? :) Felesleges itt csűrni-csavarni, bevételi forrást venne el a saját szülőjétől.
2022. máj. 4. 13:23
74/110 anonim válasza:
"Nos, jelentkezzen, aki albérletet fizetve össze tudta spórolni az önerőt a hitelhez."
Pl én. Egyedülállóként, budapesti albérletben lakva spóroltam össze az önerőt egy vidéki lakásra. 8 évbe telt, de meglett. Ketten hamarabb összehoznátok, neki kell állni, meg kell tervezni és menni fog.
2022. máj. 4. 13:28
75/110 anonim válasza:
74 mit dolgoztál?
2022. máj. 4. 13:35
76/110 anonim válasza:
#73 semmivel nem másabb mintha a szülők letennenek elé x milliót indulasnak.
Mint ahogy fentebb is írtam kommentben semmilyen formában nem KÖTELESSÉGE a szülőnek támogatni a gyereke indulasat. De ELVÁRHATÓ, ILLIK.
2022. máj. 4. 13:36
77/110 anonim válasza:
77: multinál ügyfélszolgálatos. 74 voltam.
2022. máj. 4. 13:39
78/110 anonim válasza:
Igaz, 76, ELVÁRHATÓ, ILLIK. Szerinted. Ezen az alapon a meglévő jó autót ILLIK Trabantra cserélni, családi házból minigarzonba költözni. :):)
2022. máj. 4. 13:46
79/110 anonim válasza:
"De ELVÁRHATÓ, ILLIK." Egy felnőttnek meg illik megállni a maga lábán. Nem anyuékat pumpolni állandó jelleggel.
2022. máj. 4. 13:58
80/110 anonim válasza:
Ha elvárták a segítséget cserébe, meg a jelenléteteket, akkor igenis odaadhatta volna a lakást. Akárcsak a rezsiért, de ha annyira kell a pénz, akkor minimális összegért cserébe. Nem kellene adózniuk, hiszen a gyerekük használja, a javítanivalót meg ti intéznétek saját zsebből. Ha ez így nem jó nekik, akkor nyugodt lélekkel menjetek messzebbre, így jártak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!