Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem adja oda a lakást, de...

Nem adja oda a lakást, de máshová sem enged?

Figyelt kérdés
Összeköltöznénk párommal. Van egy lakásunk, amit albérletbe adnak ki a szüleim. Mondtam, hogy milyen jó lenne ott lakni. Hát azt nem lehet, nem akarják felmondani. Most kitaláltuk, hogy jó, akkor másik városba megyünk, albérletbe, de akkor nem sokat fognak látni minket, segítség ha kell, így jártak, vagy megyünk, vagy nem. Persze emiatt is áll a bál. Tényleg nagy kérés lett volna, ha odaadják a lakást?

2022. máj. 4. 07:17
 51/110 anonim válasza:
89%

A szülők gyakran segítik a fiatalokat lakással, ez nem kötelességük, de nem látok benne semmi rosszat. Viszont egy meglévő bérlőt kirakni egy családtag kedvéért szerintem nem túl elegáns, bár kellően hosszú felmondási idővel meg lehet csinálni.

Szóval az, hogy nem költözhettek be oda, szeirntem nem szemétség a részükről.

Ha bosszúból akarsz messzebb költözni, az elég gyerekes dolog, de persze megteheted. De ha összességében tényleg jobb a másik város (nem kell ingázni), és csak amiatt maradtatok volna ott, mert ott már úgyis van egy lakás, akkor ezzel szerintem semmi probléma nincs. Megtiltani pedig nem tudja.

Törődjetek bele, hogy abba a lakásba nem mehettek és gondoljátok át higgadtan, hogy melyik városban lenne összességében jobb élni és költözzetek oda.

2022. máj. 4. 10:00
 52/110 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, az megvan, hogy a szüleid esetleg ezt a bérleti díjat az öregségükre teszik félre? Amikor már csak nyugdíjat kapnak? Te lennél a legjobban megsértődve, ha 20 év múlva nem tudnának megélni, neked kellene őket támogatni, mert "miért nem takarékoskodtak idős korukra.."
2022. máj. 4. 10:04
 53/110 anonim ***** válasza:
87%

A szüleid végre élhetnék és élvezhetnék az életüket, gyűjthetnének nyugdíjas korukra, hogy ne csirkefarháton kelljen majd élniük, utazhatnának... de ugye nem tehetik szerinted, mert amíg "nem kenyérre" kell, addig egész életükbe a ti s.ggetek alá lapátolják a pénzt és javakat, ők egy élet munkája után legyenek megelégedve azzal, hogy van mit enni.

Elárulom neked, ők sem keresnek könnyebben pénzt, mint ti. Nekik is mindenért ugyanúgy fizetni kell.

Azért arra majd kíváncsi leszek, hogy te 20 -30 év múlva lazán a gyerkeitek alá vágsz-e majd egy lakást. Kétlem.

2022. máj. 4. 10:20
 54/110 anonim ***** válasza:
65%
Kötelezővé tenném azt, hogy a kérdezők felhasználóneve megjelenjen a kérdés címe fölött. Valószínűleg tizedére esne vissza a hasonló kamuk száma.
2022. máj. 4. 10:21
 55/110 anonim ***** válasza:
78%
Azt nem tudom hány gyerek meg lakás van a sztoriban mert bonyolíthatja a képletet. Mindenesetre én házasuló gyerekemnek adnék lakást (vagy szívességi lakhatásra vagy haszonélvezettel terhelten) de ilyen nagyfiúsat/nagylányosat játszunk avagy ne kelljen panzióba menni szexmarathonhoz amúgy pedig meglátjuk mi lesz a kapcsolatból dolog esetén nem.
2022. máj. 4. 10:38
 56/110 anonim ***** válasza:
78%

En olyan szülőt is ismerek, akinek van üresen álló háza, de egy éjszakára se engedte oda a gyerekét, aludhatott az autóban,amíg a környéken volt :D

Nos en odaadnam neked a lakást legalább amíg az önerőt összehozod, hogyha latám hogy tényleg komolyan gondolod. Ha sok pénzem lenne akkor még lakást is vennék a gyerekemnek, vagy nekiadnám. Viszknt a mai helyzetben nem irigységből, de előfordulhat olyan helyzet hogy az öregedő szülőnek muszáj bebiztosítania a nyugdíjas eveket előre.

2022. máj. 4. 11:03
 57/110 anonim ***** válasza:
79%
Azért annyira ne állj bosszút,mert lehet szakítotok,és akkor mehetsz vissza laposkúszásban a gyerekszobába.
2022. máj. 4. 11:17
 58/110 anonim ***** válasza:
82%
Hány éves vagy? A barátod hány éves? Mióta vagytok együtt? Tanultok, dolgoztok?
2022. máj. 4. 11:39
 59/110 anonim ***** válasza:
84%

Bosszúból mennétek messzebb? Nagyon gyerekek vagytok még ha emiatt akartok máshova menni.

Egyébként ha egy városban éltek sem vagy köteles ugrani ha hívnak.

2022. máj. 4. 11:51
 60/110 anonim ***** válasza:
66%
Oké, nem adja oda a lakást, de akkor ne zsarolja őket, hogy ha elköltöznek, ez, meg az lesz! Normális szülő egyébként odaadná, én is odaadnám, a bérleti díj ellenében.
2022. máj. 4. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!