Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem adja oda a lakást, de...

Nem adja oda a lakást, de máshová sem enged?

Figyelt kérdés
Összeköltöznénk párommal. Van egy lakásunk, amit albérletbe adnak ki a szüleim. Mondtam, hogy milyen jó lenne ott lakni. Hát azt nem lehet, nem akarják felmondani. Most kitaláltuk, hogy jó, akkor másik városba megyünk, albérletbe, de akkor nem sokat fognak látni minket, segítség ha kell, így jártak, vagy megyünk, vagy nem. Persze emiatt is áll a bál. Tényleg nagy kérés lett volna, ha odaadják a lakást?

2022. máj. 4. 07:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 anonim ***** válasza:
85%

Mondd csak kérdező? A párod szülei mivel segítenek benneteket az indulásban? csak mert azt írod- és nem is vitatom-, ha nem kap segítséget az elején az ember, nagyon nehéz felépíteni a jövőt.

Ez esetben gondolom mindkét szülőtől várnátok ezt, nem az van, hogy anyudék áldozzák be az egyik bevételi forrásukat és a pasiddal laksz ott ingyen, kvázi tartanák őt is, nem csak a saját kölküket. Vagy ha már így spórolnátok, akkor esetleg a rezsi fizetésén felül-amit nyilván magatok rendeznétek- valami összeget mondjuk adnának az ő szülei és akkor ha kevesebb is, de maradna a szüleidnek is. lehet így benne lennének és akkor közös a teherviselés is, nem csak tőlük "követelitek".

Számszerűsítem, ha nem lenne világos. Rezsit fizetitek. Ki van adva most teszem azt 60 plusz rezsiért, (most ne menjünk bele, hogy havi lebontásban mennyi marad ebből tisztán, a példánál nem releváns). Ez esetben párod szüleitől kaptok havi 30-at, ez lehet a fele, de az is valami és látják az igyekezetet is, lehet el sem fogadnák, vagy idővel nem kérnék. Ebben az esetben mindkét családnak 301 ezerbe "kerülnétek", hiszen anyudék ennyit buknának az üzleten, mindkettő família havi 30 mínuszban lenne, ezzel segítve benneteket.

Mindezt csak azért vázoltam fel, akkor is, ha nem járható út, vagy nem mennének ebbe sem bele, mert amikor arról van szó, hogy elkezdi a kis külön életét az ember és ehhez jól jönne, esetleg el is várja a segítséget, akkor az úgy fair, ha mindkét család felé teszi.

Mert azt nyilván te sem gondoltad komolyan, hogy beköltöztök oda, akkor hurrádejó ingyen van hol lakni, szülőknek 8az előbbi példánál maradva) havi 60 deficit a büdzsében, miközben párod szülei mivel is járulnak hozz? Mert arról eddig nem ejtettél egyetlen szót sem.

Széljegyzetként elárulom, hogy a nagyfiam 22, még egyetemista, de hamarosan elköltözik és ha lenne kiadott lakásom, természetesen mehetne oda, mindettől függetlenül ahogy te ezt előadod, az érzelmi manipulálós zsarolós résszel megspékelve, attól a gyomrom is forog.

2022. máj. 4. 08:42
 32/110 anonim ***** válasza:
75%

Szia, szerintem sem várhatod el hogy kitegyenek fix albérlőt a lakásból.

Szerintem az lesz a legjobb ha a saját lábadra állsz és elköltöztök máshova, és a szüleidet meg meglátogatod amikor tudod. Mellette keresel munkát és önállósodsz.

2022. máj. 4. 08:45
 33/110 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, szülőként mondom, hogy ha nem kenyérre kell nekik a lakás bérleti díja, akkor nagy szemétség, amit csinálnak.

Persze, joguk van hozzá, az övék a ház, ahogyan szépen leírták sokan előttem.

De akkor neked meg jogod van nagy ívben tojni rájuk.

Egyébként valóban nem egyedi ez a gondolkodás. Én is tudok olyat, hogy házaspár 1 gyerekkel albérletben lakik, miközben a feleség szüleinek a saját hatalmas családi házuk mellett van egy másik hatalmas házuk, amit bérbe adnak. Egy prosperáló megyeszékhely felkapott kertvárosi részén vannak ezek a házak, ahol horror áron vannak az ingatlanok - gondolom a bérleti díjak is, nemcsak az eladásiak. És csodálkoznak, hogy a lányuk alig keresi őket, az unokájukat alig látják. Ott mondjuk az volt a balhé oka, hogy a lányuk párválasztását ellenezték. Lehet, hogy neked is utálják a párodat, ezért állnak így hozzá.

2022. máj. 4. 08:51
 34/110 anonim ***** válasza:
83%

Ez ugye csak valami vicc ?

Ennyire nem fogod fel a helyzetet kérdező vagy csak őnzö vagy .

Ideje lenne felnőni , én szégyellem magam hogy a generációmnak vannak ilyen semmire kellő tagja .

20 éves vagyok és már 2 éve egyedül élek eszembe nem jutott ilyesmi annak idején amikor költöztem .

Ti meg ketten vagytok szóval hajrá lehet dolgozni , a suli nem kifogás ha meg mégis akkor meg maradj otthon ameddig őssze nem szeded magad .

2022. máj. 4. 08:52
 35/110 anonim ***** válasza:
87%

Tehát a szerződéses albérlőt tegyék ki a lakásból, hogy számukra havi minimum 50 minusz bevételért ti felnőtteset játszhassatok a pároddal.

Jó befektetésnek tűnik azért a segítségért, amit normális ember akkor is megad a szüleinek, ha alberletben lakik.

2022. máj. 4. 08:54
 36/110 anonim ***** válasza:
84%
Ha iskolába jár, akkor ne költözzön össze a csávójával. Ennyi a sztori. Ha dolgozik, akkor meg ne zsarolja a szüleit hogy tartsák el még most is.
2022. máj. 4. 08:54
 37/110 anonim ***** válasza:
78%
"Anya, apa, köszönöm hogy felneveltetek és embert faragtatok belőlem, mivel azonban a lakásotokat nem adjátok nekem oda az aktuális barátommal ingyen használatra, ezért most bosszúból jó messzire költözünk tőletek és talán az unokáitokat sem fogjátok látni soha. Anya, ez az ajándékom neked Anyák napjára. Apa, tudsz adni pénzt utoljára benzinre?"
2022. máj. 4. 08:56
 38/110 anonim ***** válasza:
81%
Kifizeted az albi árát aztán meg van oldva, azért ne várd már hogy mindent alád tegyenek.
2022. máj. 4. 08:56
 39/110 anonim ***** válasza:
83%

Ha nektek ingyen jó lenne ott lakni, mert helyileg megfelel, akkor miért nem fizetitek ki a bérleti díjat?

Mint írtad, nem egy 100ezres tétel, ketten dolgozva ne bssz már, hogy nem tudtok havi 50et lakhatásra fizetni.

2022. máj. 4. 09:00
 40/110 anonim ***** válasza:
79%

Ki tudja mi van a szerződésben... Ha idő előtt egyik fél felmondja, nincs-e benne ráfizetés a szülőknek. Az albérlőt biztos pontnak érzi, titeket meg ki tudja milyennek lát, talán fél h szakítok, és tök hiába dobta el az albérlőket, akikben megbízik, és kereshet majd új, megbízható, normális albérlőket. Nem minden a pénz. Beszélgess a szüleiddel, hogy hátha találtok közös nevezőt.

Bosszúból messzebbre menni szerintem is hülyeség. A mellette levő lakást vennéd ki albinak, az is vicces lenne.

Nekem semmibe nem szóltak bele a szüleim, hagyták, hogy albiba menjek a barátommal, anyagi támogatás nélkül éltük az életünket, jó korszak volt. Szakítottunk, hazacuccoltam a szüleimhez. És ezt két kapcsolattal eljátszottam. Utólag nézve nekem megérte, minden pénzt megért, mert nagyon klassz volt a függetlenség, önállóság, mindenféle támogatás nélkül, de a szüleim nem tudom hogy bírták ki, hogy nem szóltak bele, nem intettek óvá. Megvolt azért a tanulópénz. Azóta már férjhez mentem, saját házban élünk, ez is szüleink támogatása nélkül. És bosszú nélkül.

2022. máj. 4. 09:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!