Nem adja oda a lakást, de máshová sem enged?
Azért elég szomorú hogy mennyien úgy gondolják itt hogy a szülőnek nem kell segítenie a gyerekét ha módjában áll.
Persze nem kötelező, de azért rohadtul illene.
Kérdező, viszont amit te csinálsz az is gyerekes.
Különben is mit akarsz elerni vele? Ha azt mondják hogy jó, egyél fene mégis mehettek oda akkor jó érzéssel koltoznel oda úgy hogy ki kellett zsarolni? Szerintem nem.
Legalábbis én biztos nem.
Akkor azt mondanám hogy legyetek boldogok a lakasotokkal együtt.
Szerintem meg ha már világra bacták azt a gyereket akkor ne eresszék már szélnek 18 évesen. Nem költelező gyereket vállalni, és akinek a gyerek anyagi teher az ne vállaljon, ilyen egyszerű. Kit segítsen az ember ha nem a saját gyerekét, plane ha van miből.
Ha nem akarják segíteni, akkor meg mondják meg tisztességesen a szemébe, hogy nem, nekünk kell a penz, oldd meg. Nem az hogy a gyerektől elvárják hogy ugrasztható legyen de ők semmit se adnak bele. Anyagilag legyen önálló de azért szolgálja a szülőket nem?
De azért majd a hagyatéki tárgyalásra visszajössz, amikor a nevedre veheted a két lakást, ugye? Ez a méltó befejezése a maroktartogatós sztoriknak.
Mondjuk ilyen gyerek mellett én öregkoromra eladnám mindkét lakást, elmennék egy mini garzonba és elutazgatnám-szórakoznám az összes pénzt. Playa del Carmenból vinnének haza a temetőbe.
1. Nem kötelező segíteni a szülőnek a gyerekét.
2. De ha módjában áll akkor illik.
3. Itt módjukban állna ha akarnák. De nekik a pénz a fontosabb.
4. A kérdező is mondhatja azt hogy nem segíti őket és másik városba költözik. Előbbi jogos, utóbbi túltolt hiszti.
5. Az oroksegnek semmi köze az egészhez.
Kérdés, hány évesek vagytok, van-e bevételetek.
Le kell velük ülni beszélgetni. Ők meg ti, mind a 4en.
Mint felnőtt emberek.
Anya, apa, úgy döntöttünk, össze szeretnénk költözni.
Jó lenne abba a lakásba költözni, persze nem feltétlenül ingyen, bár nagy segítség lenne, de érthető, ha a bevált, megbízható albérlőket nem akarjátok elküldeni. Akkor keresünk egy megfelelő lakást.
Persze ha nem ők tartanak el benneteket. Ha igen, igy jártatok, munkakeresés, bevétleszerzés, stb.
Mondjuk ha nem hisztis tiniként bosszúálltok meg hasonlók, lehet, hogy ők is úgy állnának hozzátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!