Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hagyjam az egészet, vagy...

Hagyjam az egészet, vagy menjek rendőrségre? Esetleg máshová?

Figyelt kérdés
Meg akartam látogatni a barátnőm, de anyám nem engedte. Másnapra elvette a pénztárcámat minden iratommal együtt. Vegyük hozzá, hogy már elmúltam 18, mégis úgy gondolja, hogy úgy bánhat velem, mint régen. Szinte mindennap hajba kapunk valami miatt, mert nehezen fékezem vele szemben a dühöt, másrészt mindenért pattog rajtam, kiabál, parancsolgat, és túl gyorsan feldühödik. Azt mondta, jogában áll, hogy nála legyen a személyim. Biztos vagyok benne, hogy csak szarul jövök ki, mert már épp elég volt nyárra a napokig tartó veszekedés és harag, így most még rosszabb lesz. Attól is félek, hogy a rendőrségen megint leblokkolok, mint mindig idegen előtt, ő meg ontja majd a manipulatív kifogásait.

2019. aug. 21. 08:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
5%
A saját édesanyádat képes lennél feljelenteni a barátnőd miatt?? Szerintem nézz előbb magadba! Szerintem undorító az ilyen típusú ember!
2019. aug. 21. 08:42
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Az anyja milyen jogon veszi el az iratait? Kérdező, felnőtt vagy, de ez addig nem fog javulni, amíg nem lépsz előre. Szedd össze magad, költözz el, mivel gondolom ők tartanak el téged.. ha már nem ők fognak, akkor tényleg jogtalanul szólnak majd bele.
2019. aug. 21. 08:44
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Igen Kérdező, az ilyen sztori a rendőrségre tartozik.

"Azt mondta, jogában áll, hogy nála legyen a személyim" - álmában kétségtelenül...

#1, miért, van jobb, civilizáltabb ötleted a túltengő szülő megfékezésére?

2019. aug. 21. 08:55
 4/13 A kérdező kommentje:
Kiskoromtól fogva magamat vádoltam, azonban azt nem gondoltam, hogy évek múltán is így fog viselkedni. Tudom, hogy jobb lenne, ha elmennék, de... mikor ide jutok gondolatban, mindig megrettenek.
2019. aug. 21. 09:03
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

A születési anyakönyvid megfogod, és elmész bejelenteni, hogy elhagytad a személyid, és újat igényelsz. Személyesen veszed át a kormányablakban.

A személyi nem kell hozzá, hogy elmenj otthonról. Sőt, mi a hosszú hétvégén négyszer léptük át a szlovák-magyar határt, a kutya se kért papírokat.

Diákkal és jogsival is tudod magad igazolni, a lényeg, hogy fényképes legyen.

Aztán kezdj el agyalni, hogy tudsz elköltözni minél előbb.

2019. aug. 21. 09:03
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

Menj csak a rendőrségre és állj ki végre magadért.

Tévedés: nincs joga elvenni a személyidet, az okmányaidat, a tárgyaidat, beleszólni folyton az életedbe, érzelmileg és/vagy testileg bántalmazni. 18 elmúltál, felnőtt ember vagy, de gyerekkel szemben sem bánhatott volna így.

Tehát: először rendőrség, aztán elköltözni, stabilizálni a helyet, ahol élsz, a megélhetést, a kapcsolatodat, és ha minden oké, akkor esetlge keresni egy szakembert, aki tud neked segíteni. Lehet, hogy az alapok rendben vannak, és elég egy pszichológus is, ne ijedj meg, de a mostani helyzet az nagyon gáz, az biztos.

2019. aug. 21. 09:18
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
A múltkor még apád vette el..
2019. aug. 21. 09:46
 8/13 anonim ***** válasza:
2%
Amikor 2 fő járőr van egy megyeszékhelyen, akkor biztos fognak azzal foglalkozni, hogy egy hisztis tinit nem enged anyuci tekeregni. Ok nélkül, persze.
2019. aug. 21. 09:54
 9/13 anonim ***** válasza:
95%

#9, bizony a bűncselekmények gyanújával KÖTELES foglalkozni a yard, ebben nincs választásuk. (és persze nem a járőröknek)

Egyébként meg hogy a fenébe képzeli akármilyen szülő, hogy ezt megteheti???

2019. aug. 21. 10:07
 10/13 anonim ***** válasza:
95%
Közokirattal való visszaélés, nyugodtan lehet jelenteni eltulajdonított iratként a rendőrségen, akkor úgyis kitérnek a miértekre, ahol elmesélheted a sztorit. Az teljesen mindegy, hogy milyen helyzetben vette el, mit akartál akkor csinálni.
2019. aug. 21. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!