Mi történne ha elmennék a rendőrségre és elmondanám, hogy a szüleim vernek engem?
Érdekes kérdés, és a szolgálatban levő rendőr döntésétől függ, hogy komolyan veszi-e.
Más fizikai bántalmazása könnyű testi sértés, vagy ha nem okoz sérülést, akkor könnyű testi sértés kísérlete. Ez magánvádra üldözendő bűncselekmény, ami azt jelenti, hogy a bíróságon neked kell képviselned a vádat. Ettől eltekintve rendes rendőrségi nyomozás történik.
A probléma az, hogy semmivel nem tudod bizonyítani, hogy valóban megvertek. Ha van sérülés, lila folt, arról azonnal látleletet kell vetetni, de az sem bizonyítja, hogy az elkövető az volt, akiről állítod.
Ellenben 99% hogy ha kihallgatják őket, felháborodottan beismerik a cselekményt, és hőbörögve kikérik maguknak, hogy ezért "bűnözőkként kezeljék őket", holott ők "csak fegyelmezték a gyereket".
Ha olyan rendőrt/bírót fogsz ki, aki tudja, mi az a családon belüli erőszak, akkor el fogják őket ítélni. Ha egy bigott hülyét, akkor el fog hajtani azzal, hogy ez normális, ne hisztizz, bírd ki.
Megállhat a zaklatás bűncselekménye is, ami viszont már közvádas. A Btk. 222. szakasza szerint: "Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Javaslom, beszélj egy ügyvéddel.
Szülei:
-kitagadják
-kidobják
-ismét sőt jobban bántalmazzák.
Kell ez önnek?
Nem halna éhen.
Vannak hajléktalanszállók,férfibarát menhelyek,melegedők.Napi átlag 2 étkezés,néhol 3,élelmesebbeknek több.
Hajléktalanként ugyan úgy van munkaügy,sőt szociális munkás is segithet önnek
Pl
- munkásszálló
-albérlet
Azt hogy kell érteni, hogy vernek?
Ha végeztél az iskolával, keress munkát, de olyat, amiből ki tudsz fizetni legalább egy albérleti szobát plusz a kajádat.
Mekkora mocskok vannak itt??? Ha megírod, hogy elmúltál 18,akkor költözz el, húzz dolgozni.
Engem 20 évesen vert péppé apám, eltörte az orrom, felszakította a szám. Úgy megvert, hogy nem hallottam a fülemre se.
Én sem mertem feljelenteni, mert tényleg nem viszik el, utána mégjobban megvernek, kidobnak.
Most itt vagyok rá egy évre, törött, görbe orral, mert nincs 600.000 forintom megcsináltatni.
Ő meg a pofámba röhög.
Ez az élet. Én nem élek ott már, most költöztem el. Nem oldott meg semmit, az orromat nem műtik meg azért mert albiban vagyok.
Mindig ők nyernek, mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!