Szerintetek elköltözzek itthonrol?
18 eves vagyok, szuleimmel élek. A sulit abba hagytam par honapja mert ugy gondolom hogy haszontalan es amugyis más életcéljaim vannak ahol nem szukseges az éretségi sem az egyetem. A szuleim ezért nagyon csúnyán bánnak velem es folyton a fejemhez vágják hogy jo hogy mas gyerek tud iskolaba járni es büszkék lehetnek a szüleik. Soha nem szerettem iskolaba jarni csak az ök kedvukert jutottam el idaig is, de mar meg untam hogy mindig másnak a kedvére járjak.
Lejáratnak itthon és lehordanak mindennek, nekem rosszul esik, szerintetek elköltözzek? Vagy mitévõ legyek?
* legyszi hanyagoljatok ezt hogy folytasam a sulit.
Hogy ne néznék külföldön, milyen végzettséged van??? Nem fognak örökbefogadni, hogy jaj te szegény migráns magyar, érettségid sincs, de betanítunk, mert ehhez a munkához úgysem kell érettségi, manapság minden munkához kell, ahol nem, ott le fognak húzni, ki fognak használni.
Azt kérdezed, járt-e már külföldön aki szerint kell, de nekem az az érzésem, te nem jártál/dolgoztál még soha külföldön. Sehol nem látják szívesen az aljamunkásokat, tök jó, hogy felvesznek vécét pucolni, de sosem fognak befogadni, rendes munkát adni, megfizetni. Angliában már be sem engedik az olyanokat mint te, jogosan. Sokan vagytok.
Egyébiránt attól nem leszek különleges, hogy nem érettségizel le meg nem bírod a sulit, egy szót nem tanultam kilencedikes korom után, az összes alapfokú érettségim ötös. Az emelteket nem is említem, mert az nem kötelező, de annyira túlmisztifikálják az alapfokú érettségit, egy csimpánz meg tudná írni legalább hármasra.
1. Ez a hány ismerősötök van kint dolgon jót nevettem. Babám, a fél korosztályom kint van és szinte mindenki tud legalább kapásból a családjából is mondani minimum 2 embert aki vagy kint van vagy volt kint...
2. Továbbra sem leszel ettől különleges, hogy nem érettségizel le.
3. Milyen nagy magasztos célod van? Színész leszel, esetleg író, úgy, hogy egy mondatot sem tudsz helyesen leírni?
4. Egyetem és érettségi között van azért ám sok minden más még.
5. Én is kereken 30 éves koromig voltam főállású diák, bár melóztam, de nem szakmában és részmunkaidőben. Ez idő alatt 2 emelt szintű okj-t és 1 diplomát szereztem. Mind három eü. Én is kifogok menni 2 évre és szépen meg is fog térülni az a 10 év, amit tanulással töltöttem, mert a gyárimunkánál sokkal magasabb fizu vár majd rám. Ok, az én esetem is szélsőséges és nem jó, de több és jobb kilátásom van, mint egy érettségizetlennek. Szakma nélkül nem éri meg kimenni. Érettségizz le és tanulj ki valamit úgy menj. Ne rontsd el már most az életedet, mert később rosszabb lesz tanulni.
"Ne rontsd el már most az életedet, mert később rosszabb lesz tanulni."
És rohadt nem mindegy, hogy rögtön szakmát, esetleg egy fősulit kezdhet el, vagy előbb még le is kell érettségiznie.
Nyilván nem én foglak meggyőzni. Makacs vagy, a saját károdon tanulsz majd, vagy még azon se.
Mindenesetre Németországban élek és te nagyon nem vagy képben a dolgokkal.
Jajj! Ne vegyétek már el a kedvét! Még nagyon fiatal. Szerinte kinnt kolbászból van a kerítés,amiért semmit nem kell tenni.
10 évvel ezelőtt hirdették az uborkaszedést. Akkor voltam 22. Jelentkeztem,és már számolgattam,hogy egy havi fizumból mit tudok majd venni. Akkori árakhoz viszonyítva kb a magyar létminimum háromszorosát kaptam volna meg. De csak volna,mert egy hét,azaz 5 munkanap után feladtam. Szörnyű volt. A tűző napon 10 órákat dolgozni egyhuzamba. Igazi rabszolga munka. Ne akard te is ezt!
De ha mégis,akkor először csak menj ki a nyáron,és kóstolj bele a kinnti életbe. Ha nem tetszik,akkor lesz még időd szeptembertől visszülni az iskolapadba. Ha pedig bejön,akkor szépen kérlek,hogy gyere ide vissza,és meséld el,hogy sikerült neked az,ami kb 1000 emberből egynek jön össze.
Sok sikert!
Nem nézik kint a végzettséget? Persze, hogy nem, mivel olyan alja munkára fognak csak felvenni, ami a helyi emberek nem akarnak elvégezni.
"hogy mindig másnak a kedvére járjak"
Kevébe járhatsz a főnöködnek is, akiknek a tanulatlan munkás csak egy darab, és a szobatársaidnak is. Ugyanis nem full extrás lakásban fogsz lakni, hanem osztozni fogsz másokkal.
1 hónap múlva sírva fogsz hazajönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!