Szerintetek elköltözzek itthonrol?
18 eves vagyok, szuleimmel élek. A sulit abba hagytam par honapja mert ugy gondolom hogy haszontalan es amugyis más életcéljaim vannak ahol nem szukseges az éretségi sem az egyetem. A szuleim ezért nagyon csúnyán bánnak velem es folyton a fejemhez vágják hogy jo hogy mas gyerek tud iskolaba járni es büszkék lehetnek a szüleik. Soha nem szerettem iskolaba jarni csak az ök kedvukert jutottam el idaig is, de mar meg untam hogy mindig másnak a kedvére járjak.
Lejáratnak itthon és lehordanak mindennek, nekem rosszul esik, szerintetek elköltözzek? Vagy mitévõ legyek?
* legyszi hanyagoljatok ezt hogy folytasam a sulit.
#12: gyanítom, hogy ez lesz...
De még az is lehet, hogy tényleg úgy lehúzza valami magyar ügyeskedő közvetítő, hogy még a bérét se kapja meg. A szállás meg valami tömegnyomor lepusztult 6ágyas szoba, 5 másik büdös melóssal... Közös fürdőszoba, stb.
BRRRRR....
Nincs érettségim, viszont van szakmám, és nem tartom magam idiótának. Emberként megfelelő vagyok, a hobbijaim között a szívem egyik csücske az írás és az olvasás, de ezen kívül van még legalább 4-5 hobbim. Leendő munkahelyemen, ami volt gyakszim, nem keresem xarrá magam, de az én helyzetemben, amennyibe a lakásom fenntartási költsége kerül (alacsony) és amennyit egyedül fogyasztok egy hónapban, megfelelő összeg, hogy maradjon is, és hogy ne száradt kenyéren és parizeren éljek hónap végére. Közel van, nyugis sétával ott vagyok 15-20 perc alatt, sietősen akár 10 perc, és ha úgy alakul a nap, végezhetek délelőtt 11-kor. El tudom munka közben a saját bevásárlásomat intézni, a csekkeket feladni, ha valaha lesz gyerekem érte is csak beugrok út közben hazafelé, mert olyan a környék, köpésnyire van bölcsőde és óvoda.
Szóval nem feltétlen szégyen, ha valakinek nincs érettségije, csak jól kell csinálnia a dolgait, kicsit előre tervezni. Addig is, mint mindig, vezetem a háztartást, intézem a csekkeket, bevásárlást, a volt mentorom ajánlásával, aki engem keresett fel ezzel, vállaltam egy néni gondozását, míg a lánya Olaszországban volt intézni a saját ügyeit.
A kérdező élete sem vezet feltétlen xar élethez, de ennyiből én sem jósolok nagy, elégedett, boldog jövőt. Ennyi idősen, ha nincs érettségid, akkor szakmád sem lehet, nem úgy csináltad, hogy szakma, aztán további 2 év alatt érettségi.
Kérdező, szerintem inkább legyen egy szakmád, az a biztos. Magadtól tanuld a nyelvet, aztán eldöntheted, hogy kifelé vezet az utad, vagy maradnál itt. Lehorgonyoznod sem kell az elsőnél. Egy hónapot voltam női szabó szakon. Hamar kiderült, nem nekem találták ki, nem tudtam azt az átkozott gépet befűzni, viszont lazán véve lett egy új hobbim, a kézzel varrás egész jól megy, és a ruháim egyszerű bajait is megoldom, szóval nem volt teljesen felesleges időpazarlás, új ismereteket szereztem. Aztán váltottam eü-re. Nem mindig az első a második a nyerő.
27: mivel nem végezted el a gimit, neked 8 osztály, általános iskolai végzettséged van.
Az abbahagyott középiskola NEM végzettség.
Elég sekélyes a fantáziád ezzel az"irodán vagytok" kifejezéssel...
Én pl. építészmérnök vagyok, és miért ne gyakorizhatnék este 8 körül otthonról...???? Kint voltam egész nap egy telket felmérni, és az ügyfelekkel egyeztetni a leendő házukról való elképzeléseikről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!