Hogyan győzzem meg anyukámat arról, hogy váljon el az apámtól?
Nos kezdem az elején, hogy erre miért is lenne igazán szükség. Anyukámmal nagyon jó kapcsolatban vagyok, mindent elmondhatok neki, mindig segít nekem, számíthat rám, és én is őreá. Mindig figyelembe szokta venni, hogy amit tesz, az jó legyen nekem. Az egyetlen gond az, hogy az apám mindkettőnket terrorizál lelkileg és nem egyszer fizikailag is bántott. 20 éve ismeri az apámat és 17 éve házasok. Rengetegszer bántotta őt, és már ő sem tudja nagyon kiállni az apám viselkedéseit, elfogja őt is az utálat az apám viselkedései miatt. Azonban akárhogy könyörgök neki, mégsem válik el tőle. Valahányszor felhozom ezt, mindig két választ kapok. Vagy azt, hogy nem akarja, hogy rossz anyagi körülményeim legyenek, vagy pedig csak szimplán hallgat. Tény, hogy apám sokkal jobban keres anyánál, de akkor sem lenne opció szerintem hagyni, hogy egyszer úgy ellökjön az apám bármelyikőnket is. Nem egyszer fenyegetett az apám azzal, hogy teljesen kiüti a fogsorainkat, és nem egyszer meg is próbálta. Amikor anyukám elment az ügyvédhez, addigra begyógyultak az ütéstől lévő zúzódások, ezért az ügyvéd válasza az volt, hogy semmi bizonyítékot nem tudtunk hozni annak érdekében, hogy az apám ellen bármilyen eljárást indítsanak. Apám ezenfelül borzasztóan nárcisztikus, önimádó, a másikat lehúzó, gúnyos, és bántja anyukámat, hogy miért nincs lefogyva (pár kiló feleslege van) holott az apám egész nap home officeban van otthon és időközben 165 kilogrammra hízlalta fel magát. Magamrészéről felháborítónak és borzasztóan fájdalmasnak tartom, hogy nem tudok semmit tenni, és még évekig el kell viselnem apám viselkedéseit, valamint anyát olyan szinten kikészíti, hogy még aludni se tudjon. (16 éves vagyok, és még egyetemre is szeretnék majd menni). Előre is köszönöm a válaszokat!
16/F

Jó, akkor most, hogy már tudjuk, hogy te mikről vagy képes lemondani azért, hogy a mostani helyzet megszűnjön és elköltözzetek a bántalmazó családtagtól, már csak azt kell tudni, anyukád hajlandó-e bármiről lemondani, hogy a mostani helyzet megszűnjön.
A párbeszéd eddig megvan:
-Anyu, költözzünk el tőle.
-Nem, kisfiam, a te jóléted miatt nem tesszük. Valamikről le kellene akkor mondanod, mert én nem tudok neked majd egy keresetből mindent megadni.
-Anyu, nem baj, nem kell a tenisz meg más se, csak nyugi legyen. Menjünk, gyere!
Erre ő?

Tudja ő hogy nincs igaza legbelül csak fél. Mert minden egyes konfliktusod apáddal rajta csattan.
Ha majd nem akar költözni vagy feljelenteni apádat akkor csak azt tudod csinálni hogy kibírod amíg 18 leszel. Ha betöltöd akkor már nem kell szülői engedély hogy dolgozhass és el tudj költözni.

Na, most akkor este nyolckor indultál el egy antikváriumba, de előbb még mentek edzeni? Majd tízkor mentek az antikváriumba? Ez nem egy nightklub, milyen antikvárium az, ami késő este nyitva van?
Anyukád műszakban közgazdászkodik? Hogy este nyolckor még nincs otthon?
Ahányszor el akarsz menni valahová, mindig ilyen gondosak a szüleid? Minden elmenést egyeztetsz külön-külön velük, ők meg egymással is? És csak ha mindenki rábólint, akkor mész?
Most áttetted a fókuszt arra, hogy te edzeni, koncertre meg buliba akarsz járni? Amikről eddig írtál, ennél sokkal súlyosabb problémának tűntek.
Kamu az egész.

55. Azért a kötekedesnek is van határa. Nem ezt írta.
Azt írta higy azért mennek ekkor az antikvárium a mert előtte edzenek. Azért akkor mert a haverja akkor ér rá.
És azt sem írta higy este dolgozik az anyja. Akkor hívta amikor bejelentett az apjának higy megy, tehát valamikor du. lehetett. És azt sem írta higy az anyja dolgozott mikor felhívta, bár feltételezhető.
Mondjuk azt én sem értem hogy hol van nyitva antikvárium este 8-kor.

De miért? Mi a célod? Tök értelmetlen amit csinálsz. Minden alkalommal visszakérdezel és keresztkerdeseket teszel fel. Mi ez onlinekihallgatás?
Ha nem érdekel vagy nem hiszed el amit ír akkor ne ír többet mintha kötelező lenne.
Nagyon sok gyereket bántalmaznak, ennél sok sztorit tudnék mesélni. Csak azért mert nem kiabálják ki mindenkinek attól még léteznek. Ebben élni is más mint külső szemlélőként, pláne egy tininek akinek még nincs élettapasztalata ezért nem látja át úgy a dolgokat. Az édesanyja viselkedése is tipikus, nem látja a kiutat, még akkor se ha az egyszerűnek tűnik egy kívülálló szemében.

Figyelj, kérdező, én megértem, hogy szereted az anyádat, de ne kövesd el azt a hibát, hogy letagadod a felelősségét ebben a helyzetben, ne mentegesd és ne kérd itt az embereket, hogy ne mondják el róla a véleményüket. Mert anyádnak - fáj vagy sem -, sajnos valóban nem vagy annyira fontos, hogy áldozatokat hozzon érted. Nem mondom, hogy nem szeret, biztos szeret téged valamennyire, de annyira nem, hogy fontos legyen neki a testi és lelki épséged.
Ez, hogy ő csak azért nem lép ki a kapcsolatból, hogy neked jó legyen, egy nagy kamu. A saját jólétét félti, ö nem akar lemondani a biztos egzisztenciáról és nem akar "vesztes" lenni a világ szemében, ez az igazság, az anyagi háttér és a világ véleménye fontosabb neki, mint te, ezért hagy benne téged ebben a szituban. Azt várja töled is, hogy ne rombold le a világot, amiben él, mert azt még érted sem akarja elhagyni. Neki jó így.
Jobb, ha már most tudatosan elkezdesz leválni anyádról. Mi lesz veled, ha eljön az elköltözés ideje, ő még ottmarad apáddal? Majd zsarolás, hogy ne hagyd el? A nyakadba akarod venni? Azt akarod, hogy az egész életed arról szóljon, mi van szegény anyáddal, akinek igazából megfelel ez a helyzet?
Ő már döntött. Az apádat választotta, elhagyhatta volna 20 éve, 10 éve és elhagyhatná most is, de nem akarja és soha nem is fogja, érted sem. Inkább elnézi, hogy bántson és lelkileg kicsináljon téged - te ezt az anyát véded, csak mert a tiéd? Ne tedd. Nem érdemli meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!