Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg anyukámat...

Mr.Prime Minister kérdése:

Hogyan győzzem meg anyukámat arról, hogy váljon el az apámtól?

Figyelt kérdés

Nos kezdem az elején, hogy erre miért is lenne igazán szükség. Anyukámmal nagyon jó kapcsolatban vagyok, mindent elmondhatok neki, mindig segít nekem, számíthat rám, és én is őreá. Mindig figyelembe szokta venni, hogy amit tesz, az jó legyen nekem. Az egyetlen gond az, hogy az apám mindkettőnket terrorizál lelkileg és nem egyszer fizikailag is bántott. 20 éve ismeri az apámat és 17 éve házasok. Rengetegszer bántotta őt, és már ő sem tudja nagyon kiállni az apám viselkedéseit, elfogja őt is az utálat az apám viselkedései miatt. Azonban akárhogy könyörgök neki, mégsem válik el tőle. Valahányszor felhozom ezt, mindig két választ kapok. Vagy azt, hogy nem akarja, hogy rossz anyagi körülményeim legyenek, vagy pedig csak szimplán hallgat. Tény, hogy apám sokkal jobban keres anyánál, de akkor sem lenne opció szerintem hagyni, hogy egyszer úgy ellökjön az apám bármelyikőnket is. Nem egyszer fenyegetett az apám azzal, hogy teljesen kiüti a fogsorainkat, és nem egyszer meg is próbálta. Amikor anyukám elment az ügyvédhez, addigra begyógyultak az ütéstől lévő zúzódások, ezért az ügyvéd válasza az volt, hogy semmi bizonyítékot nem tudtunk hozni annak érdekében, hogy az apám ellen bármilyen eljárást indítsanak. Apám ezenfelül borzasztóan nárcisztikus, önimádó, a másikat lehúzó, gúnyos, és bántja anyukámat, hogy miért nincs lefogyva (pár kiló feleslege van) holott az apám egész nap home officeban van otthon és időközben 165 kilogrammra hízlalta fel magát. Magamrészéről felháborítónak és borzasztóan fájdalmasnak tartom, hogy nem tudok semmit tenni, és még évekig el kell viselnem apám viselkedéseit, valamint anyát olyan szinten kikészíti, hogy még aludni se tudjon. (16 éves vagyok, és még egyetemre is szeretnék majd menni). Előre is köszönöm a válaszokat!

16/F

2022. ápr. 16. 10:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 A kérdező kommentje:

Nos szeretném ismét megköszönni a válaszolóknak, azonban szeretném mindenki előtt leszögezni, hogy törvényi okokból ebben az évben még csak nyári szünetben tudok dolgozni. Való igaz, hogy a közelmúltban lettem 16 éves, de abban az évben még nem tudok évközben munkát vállalni, mivel a törvénycikk szerint abban a tárgyévben nem lehetséges az évközi munkavállalás. Továbbá ahogyan a húszas válaszoló is írta, az anyai nagymamám már nem él. Édesanyám főiskolai közgazdasági végzettséggel rendelkezik, valamint ahogy feljebb leírtam, van tisztes, arányaiban elég jól fizető állása.

Tisztelt 16-os válaszoló!

Nem gyáva az édesanyám, csak borzasztóan nem egyszerű, ha az ember naponta 10 órát dolgozik, amellett velem foglalkozik, itthon elvégzi a dolgokat, amelyekben igyekszem minnél többet segíteni, hogy levegyem a terhet a válláról. Egyébként meg milyen elvetemült ötlet a saját anyánkra ráhívni a gyermekvédelmi hatóságot. Ne is haragudj, de ezt te sem gondoltad komolyan.

A tizenhármasnak pedig minden tisztelettel üzenem, hogy gusztustalan gyáva senkinek nevezni más édesanyját, aki folyamatosan a gyermeke jóléte miatt dolgozik. Nincs egyszerűen energiája mindenre neki sem. Az ügyvéd azt tanácsolta, hogy veressük magunkat az apámmal, az az egyetlen megoldás. Szomorú, de ez a legjobb megoldás. Kíváncsi vagyok, hogy más ennyi idősen mit tudna kezdeni egy ilyen helyzettel. A legszomorúbb az egészben, hogy azzal segítek a legtöbbet, ha minnél kevesebbet vagyok otthon. Edzeni járok jómagam személy szerint. Barátaimmal találkozom, lógunk éss hülyülünk ha van egy kis szabadidőnk.

2022. ápr. 19. 21:50
 22/71 anonim ***** válasza:
86%
Nem a te jólétedért dolgozik, hanem mert pénzből él az ember. Nem energia kérdése, hogy a gyerekemet megóvom-e a bántalmazástól vagy kiteszem neki. Az utóbbi fiatalkorú elleni bűncselekmény, ugyanis a szülő köteles a biztonságodat garantálni. De nem az anyádra hívnád rá a gyermekvédelmet, hanem az apádra. Azt tanácsolni, hogy veressétek magatokat, egészen elképesztő, ilyet egy ügyvéd nem mondhat! Abba a verésbe ám meg is lehet bénulni (fejsérülés, gerincsérülés), meg is lehet vakulni (fejsérülés, szemsérülés), süketülni (fülsérülés), sőt halni. Vagy ha nem bírod, és mégis visszaütsz, gyilkossá is lehet válni. A legtöbb gyilkosság családon belüli erőszak. Nem játék, emberélet!
2022. ápr. 19. 22:26
 23/71 anonim ***** válasza:
88%

Ha felsőfokú végzettsége s munkahelye is van, mi a gyászért nem költözik el veled? Az ilyen viselkedés max egy 12 osztályt vézett, soha nem dolgozott háztartásbelinek lehetne elnézhető.

A válást s a különköltözést miben hátráltatja az, hogy valaki dolgozik, s az otthoni dolgokkal foglalkozik?

Dehogy dolgozik a te jólétedért. Sz@rt se tesz érted, pedig tudja ő is nagyon jól, hogy ez nincs rendben.

Az ügyved ilyet biztos nem tanácsolt, mert egy ilyenért eléggé megüthetné a bokáját (tulajdonképp segít egy gyerek fizikai bántalmazásában).

2022. ápr. 19. 23:02
 24/71 anonim ***** válasza:
100%

Értsétek már meg higy itt egy pszichésen és fizikailag bántalmazott emberről van szó akit megtörtek. Nem úgy gondolkozik mint egy átlagember. Ezért is kell segítség. Tipikus eset amikor abban reménykednek hogy az illető meg fog változni. De nem azért mert rossz emberek hanem mert nem látják a kiutat.

Ha nincs senki hozzátartozó akkor egyedül a kérdező van aki segíthet. Össze kell szednie magát és együtt kell megoldást találniuk.

Az ügyvédet sztori nekem is fura így, de valószínű nem így hangzott el. Gomdolom azt mondta hogy addig semmit se tehetnek amíg tettlegesség nem történik ami alapján latleletet lehet venni. Szerintem ez volt a lényeg. Nyilván nem azt mondta hogy veresse meg a 16 éves gyerekét.

2022. ápr. 19. 23:16
 25/71 anonim ***** válasza:
0%
A házasság két egymást szerető ember örök szövetsége! Nem az a cél, hogy milyen gonosz lépésekkel tegyük tönkere egymás életét, tegyük lehetetlenné egymást anyagilg, hanem egymást mindenben segíteni, támogatni kell. A 16 éves kamasz gyereknek is ebben kell segíteni a szüleit, mert neki is csak ez lehet az érdeke! Ha szétvered a szüleid házasságát, a saját életedet is tönkreteszed. Élj jobb példával, mint a szüleid éltek, akkor több lehetsz náluk. Rá fogsz jönni, hogy ez nem olyan könnyű. Te nem áldozat vagy, hanem a jövő lehetősége. Mutasd meg, hogy te jobban tudod csinálni.
2022. ápr. 19. 23:22
 26/71 anonim ***** válasza:
100%

Az apa veri az anyát s a gyereket is, de neked még így is a szentfazakas házzasságideálod a legfontosabb?

2022. ápr. 19. 23:39
 27/71 anonim ***** válasza:
13%
A házasság nem "szentfazék" szempont. Van olyan élethelyzet, ahol nagyon is helye van egy elcsattant pofonnak! Ha a férfi nem tud rendet tartani a saját családjában, kitör a lázadás. Végül a gyerek akarja megmondani, hogy éljenek a szülei.
2022. ápr. 20. 22:42
 28/71 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, a te jóléted pontosan mit igényel? Anyukád sok munkáját, olyan anyai gondoskodást, vagy mindazokat a pénzen megvehető javakat, amikért anyukád dolgozik? Ha jól értem, ő sokat dolgozik munkahelyen (sokat is keres), illetve otthon is sokat dolgozik (gondolom, házimunka), és veled is sokat foglalkozik. Szóval pontosabban, mik a te igényeid, amiket ő kielégít és ez ok arra, hogy ne lépjen ki a mérgező kapcsolatából? Tanul veled? Mesét biztos nem olvas esténként, szóval ez utóbbi se nem idő, se nem energia. A veled tanulás lehet. Meg minden egyéb tartalmas időtöltés veled. Nem tudom, mennyit beszélgettek. Minderről például, amit nekünk elmondtál? Sokat beszélgettek erről és a megoldásról? Ő is keresi a megoldást, vagy csak te a gyakorin? Együtt keresitek a megoldást?

Anyukád hogyhogy annyira le van terhelve, ha te, ahogy írod, szintén sokat segítesz neki, hogy kevesebb legyen neki? Szívesen meghallgatnám a részleteket. Mert lehet, hogy van egy 300 m2 házatok, amit az apai terror miatt ő takarít nap mint nap a nehéz közgazdász munkája után, nem vehet fel alkalmazottat, vagy muszáj minden nap hatfogásos ebédet főznie a despota férjének, dobostortát kell sütnie és te hiába akarsz, nem tudsz segíteni ebben, mert ő nem engedi. Mármint a férje. Vagy van otthon 1 Ha kertetek és azt neki kell megművelnie. Három embert lát el anyukád, ekkora a család? Vagy kikre főz, kikről gondoskodik?

Mindezek miatt nem egyszerű kilépni, írod. Szerintem az érzelmi függés miatt. Szívesen meghallgatlak. Hiszen csak egy egészen pici részletét ismerjük a történetnek.

2022. ápr. 21. 16:44
 29/71 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező! Néhány év múlva te is FÉRFI leszel. Tudnod kell, hogy minden férfi a világon agresszív, kegyetlen, erőszakos, durva és despota. A nőket kihasználja, uralkodik felettük, rabszolga sorba taszítja őket.

Őszinte, megértő válaszra, ami neked segítséget adna, ezeken az oldalakon nem igazán számíthatsz.

A szüleid problémáit nem neked kell megoldani, éppen elég lesz a saját dolgaid elviselése.

2022. ápr. 21. 22:59
 30/71 anonim ***** válasza:
27%
29 Én meg úgy látom higy kapott normális válaszokat. Elmondta hogy kizárt hogy otthagyja az anyját ebben a szituban. Megértem. Attól higy neked nincs jó kapcsolatod a szüleiddel másnak még lehet. Nem minden férfi agresszív és erőszakos. Kíváncsi lennék hogy te milyen környezetből jössz.
2022. ápr. 22. 10:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!