Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg lehet azt szülőnek bocsájt...

Meg lehet azt szülőnek bocsájtani, ha nem érdekelné az öngyilkossági kísérleted/szándekod és csak azon aggódna hogy mit szólnának az ismerősök, meg mekkora szégyen lenne?

Figyelt kérdés

Elolvastam üzenetváltást az anyám és a párja között. Volt egy kiserletem, illetve pánikroham közben, amikor rám szólt hogy ne bőgjek megmondtam neki, hogy milyen gondolataim vannak.

Tudtam hogy ki fog beszélni, ez így is lett, ezért elolvastam az üzeneteit.

Olyanokat irt, hogy mi lesz a házzal, meg mit fognak szólni a rokonok, amikor ez a h…e öngyilkos lesz?

Szorongasom, depressziom van, és pánikbeteg vagyok, rengeteg trauma ért gyerekként a szüleim miatt is.

Ennek ellenére én próbáltam normálisan viszonyulni az anyám felé, de amióta ezt elolvastam, olyan düh és harag van bennem felé, hogy nem tudok vele mit kezdeni.

Hogy mondtam ilyet egy szülő a mentális beteg gyerekével kapcsolatban?

Hülyének érezném magam, ha ezt csak úgy elfelejteném és szó nélkül hagynám.

Lépjek túl rajta vagy ez megbocsájthatatlan?

(Tudom milyen emberek vannak itt(tisztelet a kivételnek), ha gyűlölködni akartok, vagy rajtam kiélni a gondotokat, akkor inkább tényleg ne írj, mert most is instabil vagyok)

2022. ápr. 3. 15:55
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
88%
Most ez olyan, hogy ha az illető pl egy környékbeli ember lenne, akiről tudom hogy ki de nem vagyunk közeli viszonyban, még ott se mondom azt, hogy jaj dehát mi lesz annak a hülyének házával.
2022. ápr. 22. 09:55
 42/54 anonim ***** válasza:
54%

39.: Jaja. 😊 Másik kedvenc volt még az az anyósos kérdés, ahol a nagyi úgy fejezte ki magát a menye terhességét illetően, hogy gyereket várunk (T1-ben), ami oké, kicsit furi, de nem a világvége. Erre jött a GYK népe hőzöngve, hogy ők kitiltanák a nagyit, majd magáénak akarná a gyereket és mindenbe beleszólni, szóval minimum nagyon drasztikusan durván a helyére rakni szerencsétlent... 😅 Az ember így sem, úgy sem jó ezeknek.

40.: Neked is teljesen igazad van, ezt én is észrevettem. Itt teljesen fordítva vannak az arányok. Még azért is rommá pirosoznak, ha megjegyzed, hogy nem kellene gyűlölködni.

2022. ápr. 22. 10:47
 43/54 anonim ***** válasza:
0%

Nézd az öngyilkos ember a gyáva ember aki nem megoldáson töri magát csak még nagyobb hülyeséget akar csinálni.Anyád ez végett dühös lehet rád neki van a legnagyobb oka haragudni

Hallottál már arról hogy mindenki maga élete kovácsa és nem a jaj istenem milyen szőrnyű gyerekkorom volt mögé kell bújni!Persze a szülőket hibáztatni a legkönnyebb.

Keres magadnak egy jó szihiátert. Csernus Imre félét vagy olvasd el a könyvét.

Neked ez igen kötelező olvasmány.!Szed össze magad nézz szembe a gondokkal és old meg.

Ha kell meny kérj szakszerű segítséget!

2022. ápr. 22. 11:04
 44/54 anonim ***** válasza:
72%
43.: Aha aha, az életösztön a legerősebb, tudod te mekkora erő kell ahhoz, hogy azt valaki leküzdje? Semmi gyávaság nincs ebben. Abban igazad van, hogy menjen szakemberhez, de a többi vészesen nagy marhaság.
2022. ápr. 22. 11:14
 45/54 anonim ***** válasza:
0%

44.Nem írtam marhaságot.Meghalni is gyáva volt hisz leírja.Neki legyen szólva mêg szerencse is!

De élni is gyáva mert hülyeségek járnak a beteg elméjêben és önsajnálat és nem megoldásokon gondolkodik. hogy meggyógyuljon.

El bújni az mögé is hogy az anyát hibáztatja és nem felelősséget vállalni a saját életéért.

Igazán öngyilkos az az ember akar lenni aki nem szól semmít és nem nyavajog hanem megteszi..Itt én elöttem már nagyon jól leírták.

A széles rokonságban volt nálunk is ilyen.

Több ízben volt az illető szihiátrián

Mindig nyugodtnak látszott jókedvűnek e mellett 7xvolt öngyilkos 8adik volt sikeres.Senki nem gondolt rá főleg az végett mert évek teltek el az utolsó alkalom óta.A kérdező nem babusgatás hanem szigorú orvosi felügyelet gyógyszer kell hogy megtanuljon felelősség teljesen élni.

2022. ápr. 22. 11:46
 46/54 anonim ***** válasza:
88%

45.: Minden ember más, az öngyilkosok is. Nem, nem mindenki tudja magát tartani és adni, hogy minden rendben van, majd egyszer csak megöli magát. Van aki remél, aki bízik, akik segítséget kér - max. nem hallják, nem értik a környezetben. Én meg tudok olyat, aki bejelentette és megtette. Nem vagyunk egyformák.

Azt pedig nem is értem, mi olyan szuper abban, ha valaki előadja, hogy mennyire király élete van és tök happy, majd egyszer jön a hír, hogy jé, megölte magát. Most komolyan ez a követendő szerinted és nem segítséget kérni? A kérdező pedig nem fog a piruláktól önmagában megtanulni felelősséggel élni, ahhoz jó szakember kellene elsősorban, akivel át tudja beszélni a traumáit.

Az pedig, hogy mindenki a maga életéért felelős csak részben igaz. Ha egy részeg beléd jön kétszázzal és a te koponyád törik be, akkor nem a te felelősségeden múlt az életed. Az valóban a kérdező felelőssége, hogy akar-e meggyógyulni, elmegy-e szakemberhez, de ha úgy érzi, hogy az anyjának szerepe van abban, hogy jelenleg ilyen rossz mentális állapotban van, azt igenis mondhassa már ki!

2022. ápr. 22. 11:56
 47/54 anonim ***** válasza:
33%

Mindenki felelős csak ő nem!(Tudod hány gyereknek nincsenek "MEGFELELŐ" vagy egyáltalán nincsenek szülei)Mégsem tesznek ostobaságot.

Nem kicsi gyerek felnött ember tanuljon meg végre úgy élni

Valóban ahogy írják szakember terápia gyógyszerek.

Az sem ártana ha valami hasznos elfoglaltságot találna ami saját magának örömet okoz.Hogy az efféle haszontalan kártékony gondolatok megszünnennének az elmêjêben

Ha az anyja ekkora lelki bántalmazást okozott meg lehet vele is szüntetni minden kapcsolatot vagy legalább egy időre míg meggyógyul.

De a leírásból egyértelműen ez nem jön le.Azért meg jogosan haragszik bárki a családban rá igen az anya is mert el akarta dobni az êletét.Szerintem ezen még meg sem szabadna sértődni.

2022. ápr. 22. 12:39
 48/54 A kérdező kommentje:

43; Ha ennyire szakértesz, akkor legalább a pszichiáter szót írd mar le helyesen. Voltam mar egyébként, ő írja a xanaxot.

Az öngyilksokkal kapcsolatban meg komolyan ne szakértsen már senki.

Kb 10000 féle módon lehet öngyilkosnak lenni. Attól hogy a te szomszédod így meg úgy tette meg, attól más még másképp fogja.

A kérdésem lényege hogy hogy lehet attól nem dührohamot kapni hogy AZ EMBER SAJÁT ANYJA AZON AGGÓDIK HOGY MI LESZ A KBSZOTT BIZTOSITASSAL HA AZ EGYETLEN GYEREKE KINYIRJA MAGÁT. Inkább erről kellene véleményt mondani

2022. ápr. 22. 12:42
 49/54 anonim ***** válasza:
84%

47.: Nézd, a kérdező kiakadt az anyjára, és szerintem jogosan. Aki egy ilyen után azon aggódik, hogy jaj, mit szólnak a szomszédok az azért érzelmileg nem áll túl magas szinten, na... Normális szülő megijedne, aggódna ész nélkül és tudni akarná, miért jutott idáig a gyerek, nem pedig a házon és a szomszédokon lovagolna.

Abban igazad van, hogy a kérdezőnek lehet az lenne a legjobb, ha eltávolodna az anyjától ezután. Tudom, hogy szar, dühítő, felháborító, kiábrándító de aki érzelmileg ennyi primitív, azzal nem tudsz mit kezdeni, kérdező. Én vagyok az a hozzászóló, akit egy kisebb vita hevében az anyja életveszélyesen megfenyegetett. Na persze 99,99999%, hogy nem tette volna meg, de sosem tudok már úgy ránézni, mint előtte. Igaz, nekünk sosem volt ideális anya-gyerek viszonyunk, de úgy ténylegesen sosem. Ő tökre jót nevet utólag az egészen, szerinte ez nagyon vicces volt... Most őszintén, akármilyen dühítő (gondolatban nem egyszer szétgyepáltam érte) de szerinted ilyen szinten érzelmileg primkóval mit lehet kezdeni? Valami hasonló lehet igaz a te anyádra is.

2022. ápr. 22. 12:55
 50/54 anonim ***** válasza:
65%
* ennyire
2022. ápr. 22. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!