Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg lehet azt szülőnek bocsájt...

Meg lehet azt szülőnek bocsájtani, ha nem érdekelné az öngyilkossági kísérleted/szándekod és csak azon aggódna hogy mit szólnának az ismerősök, meg mekkora szégyen lenne?

Figyelt kérdés

Elolvastam üzenetváltást az anyám és a párja között. Volt egy kiserletem, illetve pánikroham közben, amikor rám szólt hogy ne bőgjek megmondtam neki, hogy milyen gondolataim vannak.

Tudtam hogy ki fog beszélni, ez így is lett, ezért elolvastam az üzeneteit.

Olyanokat irt, hogy mi lesz a házzal, meg mit fognak szólni a rokonok, amikor ez a h…e öngyilkos lesz?

Szorongasom, depressziom van, és pánikbeteg vagyok, rengeteg trauma ért gyerekként a szüleim miatt is.

Ennek ellenére én próbáltam normálisan viszonyulni az anyám felé, de amióta ezt elolvastam, olyan düh és harag van bennem felé, hogy nem tudok vele mit kezdeni.

Hogy mondtam ilyet egy szülő a mentális beteg gyerekével kapcsolatban?

Hülyének érezném magam, ha ezt csak úgy elfelejteném és szó nélkül hagynám.

Lépjek túl rajta vagy ez megbocsájthatatlan?

(Tudom milyen emberek vannak itt(tisztelet a kivételnek), ha gyűlölködni akartok, vagy rajtam kiélni a gondotokat, akkor inkább tényleg ne írj, mert most is instabil vagyok)

2022. ápr. 3. 15:55
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
64%

29, itt egy a lényeg hogy a kerdezot jó magas lóról lehessen kiosztani.

Nekem van egy sztorim, vagyis inkább egyfajta álláspontom a saját példám kapcsán, amit több válaszhoz is leírtam már ahol releváns volt, mindig mindenki egyetértett vele.

Egyszer feltettem kérdésként, hogy vajon mit gondolnak róla, és úgy elküldtek a pics@ba hogy csak na. 😀 Gobdolom volt olyan is közte, aki a valaszomat felpontozta korábban. Meg elkezdtek kiosztani hogy “miért nem ezzel kezdtem miért nem nyögtem ki mit akarok” mintha bármi közük is lenne hozza, vagy megmondhatnak másnak mit írjon ki. Meg anno 10 éve bír Ákos volt ez az oldal. Azóta csak a sok pöts okoskodni jár ide, de legalább ne ilyen birka módra tennék.

2022. ápr. 13. 21:17
 32/54 anonim ***** válasza:
77%
*normális
2022. ápr. 13. 21:20
 33/54 anonim ***** válasza:
80%

Orvoshoz menj el a depresszióval mindenképp! Ez nem játék. Ettől függetlenül megértelek anyádat illetően, ó, miket tudnék mesélni, amiket ha hason csúszna sem fogok tudni neki elnézni, egyszerűen olyan dolgokat mondott (volt, hogy életveszélyesen megfenyegetett, később persze nevetett, hogy az csak vicc volt). Egy igazi anya egyszerűen ilyet nem mondhat. Tegyen bármit is, nem a harag vezérel leginkább, egyszerűen megtört az a kapcsolat, sosem lesz olyan, mint a normális embereknél.

A GYK-tól meg tényleg ne várj sokat. Akármit ír ki a kérdező szétszedik a legalja, legszociopatább módon. Ha ugyanazt a problémát kiírod a szülő szemszögéből, a gyerek szemszögéből, esetleg a nagyszülőéből is mindhárom alatt széttépnek, teljesen mindegy, hogy mit csinálsz. A politika-vallás-családi kacsolatok tematikákat kell nagyon kerülni, ezek tényleg online zárt osztályok. Múltkor az alsó szomszéddal kapcsolatban tettem ki ide egy kérdést pusztán kíváncsiságból, a kérdésben szerepelt egy gyerek is (nem a mi családunkhoz tartozó) erre mint a keselyűk jöttek, hogy biztos az én KÖLYKÖM, az a bajom, hogy nem ájult el tőle az öregasszony, én meg vagyok sértődve az öregasszonyra, biztos oltárt kellett volna építeni a szent gyerMMMMMeknek stb. :D Nekem nincs gyerekem személyesen de valami egészen elképesztő az a pavlovi reflex, ami itt párakból kontextus nélkül kitör, ha csak szerepel a kérdésben egy gyerek. De volt itt nemrég egy anyuka, akinek az anyósa vigyázott pár órát a gyerekre, anyuka hálás is volt érte meg minden, viszont az anyós elvitte a barátnőjéhez is a kicsit, amivel szintén nem lett volna probléma, csak előtte nem is egyszer azt mondta az anyának, hogy nem mennek sehova. Na itt is széttépték a kérdezőt, jött ám a habzó szájú kölyközés-prüntyőkézés-anyós nyakába sózása a gyereknek, holott szegény nő csak annyit szeretett volna, hogy mondja meg az anyós, ha elmennek otthonról...

2022. ápr. 21. 13:18
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
#33: Szerintem azért van, mert ez egy frusztrált ország, frusztrált kisemberekkel. Mindenkit elhanyagoltak érzelmileg, mindenki azt tanulta meg gyerekkorában, hogy nem lehet igazán bízni semmiféle vezetésben, mindenki függ valamitől és mindenki mindig többet akar és irigykedik valamire. Ilyen emberek nem fognak tudni jóhiszeműen hozzáállni a másikhoz, mert nincs olyan jellemük és belső elégedettségük, amiből tudnának adni. Ezért mondom, hogy inkább quora vagy reddit. Ott is vannak idióták, de rosszindulatú emberből talán kevesebb van.
2022. ápr. 21. 14:20
 35/54 anonim ***** válasza:
89%
34.: Igen, erre gondoltam én is, hogy valószínű ez lehet a magyarázat. A Quora, Reddit valóban sokkal minőségibb, szigorúbban is veszik a gyűlölködést és a fröcsögést, mint itt. Nem gondolom, hogy egy gyenge, ijedős ember lennék, a trollok mindenhol ott vannak, de GYK-n futottam bele tényleg olyan emberekbe, akiktől szó szerint félnék, ha egy liftben kellene utaznom, vagy ha a szomszédom lenne. Vallásos csoportban ott van az az Anjutca nevű szociopata aki múltkor itt örömködött azon, ami az ukránokkal történik és azt kívánta a magyaroknak is, valamint sajnálja, hogy nem élhet a középkorban, ahol embereket ítélhetne el. Párszor itt a család tematikában lehetett egy másik elmeháborodottat is találni, aki kaletát (szigorúan kis k-val) védte, hogy nem csinált az semmit, csak képeket nézegetett, és inkább azokat a szülőket zárnák börtönbe, akik nem engedik, hogy a tinédzser gyerekük akárkivel összefeküdjön. Akárki alatt felnőtteket értett... Azért ez rohadtul durva.
2022. ápr. 21. 14:32
 36/54 anonim ***** válasza:
92%

Nem olvastam végig a válaszokat, csak annyit mondanék hogy teljesen jogosan csalódtál mert a szüleiben bízik az ember és nem feltételezi hogy így beszélnek róla a háta mögött.

Ha módod van kérdező, járj terápiára.

2022. ápr. 21. 20:36
 37/54 anonim ***** válasza:
72%

Szia.

Ne foglalkozz a sok kommentelővel, aki hisztinek fogja fel, az, hogy te ezt mondod, ez egyfajta segélykiáltás, hogy valaki segítsen, valaki fogja meg a kezem,mindegy hány éves vagyok, segítsen, jöjjön el első alkalommal pszichológushoz/pszichiáterhez és legyen ott mellettem.

Ez a legtermészetesebb dolog.. Kellene, hogy legyen.. Az én családom is addig mondta, hogy unatkozom, amíg nem kaptak egy üzenetet, hogy a pszichiátrián fekszem, mert vonatsínen feküdtem, onnan szedett le 2 ember (nem értem, hogy hogyan, oda nem jár senki) akkor hirtelen komolyan vettek, a segítségkérés és a kísérlet között kereken 4 hónap telt el, reggel úgy keltem fel, hogy zokogtam, ordítottam, hogy ennyi, vége.

Megvető pillantások..

2022. ápr. 22. 08:14
 38/54 anonim ***** válasza:
45%

37

A depresszió egy mentális betegség. Nyilvánvaló, hogy az egészséges emberek 99%-a semmit nem tud ezzel kezdeni, sem megérteni, sem átérezni, akkor sem, ha családtag. Igen igen, hallgathatják, hogy te bizony depressziós vagy és öngyilkos akarsz lenni, de meggyógyítani nem ők fognak. Ha valóban mentális problémád van, ahhoz pszichoterápia, vagy pedig gyógyszer kell. Ha ezt te magad nem ismered fel, vagy akármelyik depressziós, akkor veszett fejsze nyele...

Nem is értem én sem, hogy miért kell, hogy fogják a kezedet. Oké, betegség, legyen az mentális vagy testi, baromi xar és ijesztő.

De most ők kérjenek neked időpontot? Nem mentális sérült vagy, hanem mentális beteg. Ha csak nincs durva agorafóbiád, vagy ember fóbiád, elsétálni is eltudsz. Miért kell fogni a kezedet közben?

2022. ápr. 22. 08:55
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
33 igen, máskor meg anyóst még ennél kisebb dolgokért is ki akarják zárni a házból, sőt még a környékről is likvidálnák. 😀
2022. ápr. 22. 09:46
 40/54 anonim ***** válasza:
71%
Érdemes megnézni amúgy angol meg magyar kommentszekciókat is. Pl Amerikában akar a YouTube-on is, azt hurrogják le, aki beszól, mert arra mennek inkább hogy az emberek vagy támogassák egymást vagy görgessenek tovább. Oké, az se mindig normális mikor a legapróbb észrevétel miatt már toxikusnak neveznek valakit, de azért látszik a különbség a mentalitásban.
2022. ápr. 22. 09:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!