Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg lehet azt szülőnek bocsájt...

Meg lehet azt szülőnek bocsájtani, ha nem érdekelné az öngyilkossági kísérleted/szándekod és csak azon aggódna hogy mit szólnának az ismerősök, meg mekkora szégyen lenne?

Figyelt kérdés

Elolvastam üzenetváltást az anyám és a párja között. Volt egy kiserletem, illetve pánikroham közben, amikor rám szólt hogy ne bőgjek megmondtam neki, hogy milyen gondolataim vannak.

Tudtam hogy ki fog beszélni, ez így is lett, ezért elolvastam az üzeneteit.

Olyanokat irt, hogy mi lesz a házzal, meg mit fognak szólni a rokonok, amikor ez a h…e öngyilkos lesz?

Szorongasom, depressziom van, és pánikbeteg vagyok, rengeteg trauma ért gyerekként a szüleim miatt is.

Ennek ellenére én próbáltam normálisan viszonyulni az anyám felé, de amióta ezt elolvastam, olyan düh és harag van bennem felé, hogy nem tudok vele mit kezdeni.

Hogy mondtam ilyet egy szülő a mentális beteg gyerekével kapcsolatban?

Hülyének érezném magam, ha ezt csak úgy elfelejteném és szó nélkül hagynám.

Lépjek túl rajta vagy ez megbocsájthatatlan?

(Tudom milyen emberek vannak itt(tisztelet a kivételnek), ha gyűlölködni akartok, vagy rajtam kiélni a gondotokat, akkor inkább tényleg ne írj, mert most is instabil vagyok)

2022. ápr. 3. 15:55
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

Meg egyszer elmondom főleg a 2 utolsó valaszolonak hogy ez nem így működik. Aki 60 évesen, 30 ev depresszió után lesz öngyilkos, az is csak viccből volt az igaz? Eleve a nők nem igazán képesek a brutális módszerekre. Ebbe sem gondoltok bele?

Ennél sz.rabb duma hogy “aki öngyilkos akar lenni az meg is teszi” nincs a földön. Ha lenne eutanázia mar reg megtettem volna ne aggódj, de fejbeloni magam nem olyan egyszerű…

2022. ápr. 3. 19:47
 12/54 anonim ***** válasza:
55%

"Nagyon kevés az az öngyilkos, aki szerdán elhatározza, aztán csütörtökön meg leugrik a lanchidrol"

De igen aranyom, a mély depressziósok így csinálják. Mosolyognak, elköszönnek az autóból, azt mondják, majd holnap találkozunk, de aznap este begyógyszerezik magukat. Vagy amíg a gyerek SpongyaBobot néz a tévében, ő kimegy a diófa alá és felakasztja magát, míg a felesége boltban van. Mind megtörtént esetek, a rokoni körömben, nem városi legendák, nem hoaxok. :) És tudnék még ilyen sztorikat baráti körből is mesélni.

Aki kiált, aki szól, aki nem meri, annak még van remény, az még küzd, vagy épp nem olyan súlyos a mentális betegsége. Az elmehet még orvoshoz, kérhet SZAKSZERŰ segítséget.

De te még mindig anyádat szidod a kommentekben. Tudod ő nem pszichológus, nem tud rajtad segíteni.

Egy orvos, vagy egy pszichoterápia viszont tudna. Miért nem mész el?

Ja, mert te csak hisztikézel itt.

2022. ápr. 3. 20:10
 13/54 A kérdező kommentje:
12, a te rokonodként lehet hogy én is megtenném ilyen könnyen.
2022. ápr. 3. 20:15
 14/54 anonim ***** válasza:
62%

13

Hűha, vannak gondok. Orvos? Luxus?

2022. ápr. 3. 22:06
 15/54 A kérdező kommentje:

Az ilyen egyedekkel mint te, na veletek vannak.

Az öngyilkosságról meg ne szakérts. Attól hogy a rokon Pista megölte magát miközben a gyereke Spongyabobot nézett, az nem azt jelenti hogy csak ő volt depressziós, sőt lehet nem is volt az. Valaki meg 30 évig az és csak utána teszi meg, vagy még akkor sem. Értem?

2022. ápr. 3. 22:25
 16/54 anonim ***** válasza:
79%
Általában mondjuk az a része igaz, hogy aki meg akarja tenni az pont enm említi senkinek, nehogy megakadáylozzák benne.
2022. ápr. 3. 23:47
 17/54 anonim ***** válasza:
54%

15

Oké, akkor fordítsuk a visszájára amit állítasz. Akkor miért is nem tetted meg? :)

Miért gyakorin irosgálsz helyette? Ja, hogy csak most is figyelmet akarsz, amit anyádtól nem kapsz meg? ;)

Elmondtuk mit kellene tenned, orvoshoz menned. Ennek ellenére te csak azt bizonygatod, hogy naaaagyon komoly méééély depressziós vagy ám, öngyilkosság határán.

Azta. Oké. De mi lexarjuk. Mondtuk, hogy menj orvoshoz, ez csak a te érdeked. És ezzel lezártuk. Csak te pampogsz itt továbbra is, hogy hát de anyád…anyádat is lexarjuk. De nem ő depis, hanem te.

Pszichológus.

2022. ápr. 4. 00:01
 18/54 anonim ***** válasza:
29%

Biztos azt hitte hogy csak hisztizel.

Pláne ha pánikroham közben mondtad.

2022. ápr. 4. 05:58
 19/54 anonim ***** válasza:
83%

Mit gondol rólad?

Volt komoly depressziós ismerősöm.

Őszinte leszek, egy idő után pont leszartam a heti szintű én megölöm magam - mondatait, mert neki csak egy mondat, én meg gyomorgörccsel feküdtem le aludni, hogy na, vajon tényleg megöli magát?

Aztán egy idő után már nem érdekelt, fontosabb volt a saját lelki nyugalmam, mint az, hogy lehúzzon a szintjére.

B VOLTAM depressziós, mégsem raktam ekkora terhet a család vállára, hogy majd öngyi leszek, meg jaj, félig befejezett öngyilkosságot követek el.

egy francokat, önsajnáltatás helyett mindent megtettem, hogy jobban legyek.

Olvastam, írtam, kirándultam, kerestem társaságot, akikkel jól éreztem magam, és kva nehezen (éjszakákat sírtam át magamban, hogy szr az életem - az volt, nagyon durván) kisétáltam belőle.

Évekbe telt, de a gyógyulásomra fókuszáltam, nem pedig a vekergésre.

2022. ápr. 4. 07:06
 20/54 anonim ***** válasza:
80%

De a válaszaidból ítélve egy francokat vagy depressziós, csak egy hisztikéző kamasz.

Úgy kioktatsz mindenkit mint a huzat, de orvoshoz menni luxus.

2022. ápr. 4. 07:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!