Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám egész életében a problémá...

Apám egész életében a problémám lenne, jogos hogy teljesen lemondok róla?

Figyelt kérdés

Nagyszülők rámhagyták a lakást ahol ő, anyám, és én 13 éves koromig éltem, amikor a gyámhatóság a nagyszüleimnek ítélt engem.

Anyám elvált tőle már 10 éves koromban, csak a veszekedés, gyűlölet volt ott, szóval az egész gyerekkoromat tönkretették(nem tanultam semmit, csavarogtam és hasonlók), majd kezdődött egy hosszú pereskedés, a lakás 50%-áért, ami hosszú évekig tartott. Végül ezt nagy nehezen én kinyögtem 24 éves koromban.

Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.. persze próbált utána úgy tenni mint ha mi sem történt volna, nem válaszoltam az üzeneteire azóta se.

Vissza a probléma fő forrására, apámra. Szellemileg kb enyhén retardált szinten áll, eltudja látni magát, csak (szebben nem tudok fogalmazni) dilis.

Nagyszüleim rámhagyták a lakás 50%-át, a felét ugye kifizettem anyámnak, így enyém volt a 100%. Én ezt eladtam, mert apám bitorolta (3 szobás lakás pesten, kiadni nem lehetett 1-1 szobát, mert tőle senki nem tud megmaradni).

Neki egy forintja nem volt, vettem neki egy családi házat egy nyugat-magyarországi községben. Eltelt 3-4 év, nem tartom vele a kapcsolatot érthető módon, azóta idegel azzal, hogy eladja a házat, felgyújta mert bemennek a hangyák, és hasonló hülyeségek.

Haszonélvezője vagyok annnak a háznak, nehogy kihúzzák alóla c.gányok vagy hasonló lakásmaffia, vagy csak nehogy eladja, ha rájön az 5 perc.

Százszor mondtam már neki, meg nagyszüleimnek, hogy egy otthon lenne neki a megfelelő választás, mert én nem tudom rááldozni a fiatal éveimet, 28 éves vagyok, ő 53, tehát 20 évet simán elélhet még.

A házat biztos vagyok, hogy nem fogja karbantartani, tehát pár éven belül teljesen leamortizálja.

Mi lenne a helyes döntés részemről? Soha nem okozott nekem örömöt, csak bosszúságot, de valamilyen szinten úgyis az én nyűgöm lesz.

2022. márc. 19. 09:53
1 2 3 4
 31/39 Yoda m. ***** válasza:
22%

Ja... és a legfontosabb:

Te NEM vagy felelős apád (és anyád) dolgaiért, életéért.

Mert hogy NEM te hoztad a világra őket, hanem ők rendezték úgy, hogy te ide szüless közénk, erre a Föld nevű planétára.

Az ERŐ legyen Veled!

2022. márc. 21. 13:24
 32/39 anonim ***** válasza:
24%
Yoda, drága, menj vissza Dagobah-ra. A Földi dolgokhoz marhára nem értesz.
2022. márc. 21. 13:28
 33/39 Yoda m. ***** válasza:
0%

Kedves 39.

Aszondod?

Na és az, aki kiteszi a frissen született babáját a kórház elé kitett inkubátorba? Vagy csak egy mózeskosárba?

Az nem lemondott róla?

Vagy csak kölcsönadta az állambácsinak (vagy valakiknek, akiknek nem lehet gyerekük) felnevelésre? 🤔

2022. márc. 21. 13:32
 34/39 Yoda m. ***** válasza:
0%
Bocsánat... 30! (Nem 39)
2022. márc. 21. 13:33
 35/39 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Yoda!

Ok, akkor kiegészítem: a gyerekről lemondani csak úgy lehet, ha valaki örökbe fogadja. Azzal, hogy a kórházi inkubatorba tette orokefogadhotova valt a gyerek. Ez ugyan nem tudom miért érdekes neked. Továbbra sincs olyan, hogy lemond az apjától.

2022. márc. 21. 13:37
 36/39 Yoda m. ***** válasza:
57%

Kedves 32.

Hát ugyanezt írtam én is. Tán nem figyeltèl? Hogy nem értek hozzá, mert nem vagyok jogszakértő.

Ám a kérdező amit kérdezett:

Hogy ti. MI LENNE a helyes döntés részéről?

Erre válaszoltam, s nem pedig egymás közti személyeskedést pötyögtem be.

Mert, hogy ez most itt nem a meta, s a kérdező ezekből semmit nem profitál.

Ergo... a kérdésére a válasz (ez is) NEM hasznos.👎

2022. márc. 21. 13:47
 37/39 Yoda m. ***** válasza:
0%

Kedves 35!

Azért érdekes, mert ha az inkubátorba helyezett babát mondjuk 18 évig valaki más neveli... saját gyermekeként, akkor nehogy mán a 18. szülinapján odaállítson hívatlanul anyuci/apuci azzal, hogy köszi komám, hogy felnevelted a fiacskámat, de innentől már átveszem... Mert egyébként az én vér-szerinti gyermekem a Sanyika. És nem mondtam le róla, csak kölcsön adtam, hagytam. 😌

Ha a gyermek nem szándékozik eltartani apját, aki egyébként képes lenne rá, csak nem akar... akkor nem kötelezhető erre. Ez viszont ugyanaz, mint hogy lemondott róla.

[link]

2022. márc. 21. 14:07
 38/39 anonim ***** válasza:
63%
Ilyen fiatalon nem mehet idősek otthonába, 70 év a korhatár. Bármennyire elviselhetetlen és szenilis, ill. pont ezért időnként le kellene utaznod hozzá, kicsit rendbe tenni, befújni a lakását, a bejáratot, ablakok peremét stb-t rovarölővel, mégsem élhet hangyák között, és ha ilyen esetlen, akkor ő nem tudja megcsinálni. Mgis az apád.
2022. márc. 27. 19:55
 39/39 anonim ***** válasza:
51%
mégis
2022. márc. 27. 19:55
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!