Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám egész életében a problémá...

Apám egész életében a problémám lenne, jogos hogy teljesen lemondok róla?

Figyelt kérdés

Nagyszülők rámhagyták a lakást ahol ő, anyám, és én 13 éves koromig éltem, amikor a gyámhatóság a nagyszüleimnek ítélt engem.

Anyám elvált tőle már 10 éves koromban, csak a veszekedés, gyűlölet volt ott, szóval az egész gyerekkoromat tönkretették(nem tanultam semmit, csavarogtam és hasonlók), majd kezdődött egy hosszú pereskedés, a lakás 50%-áért, ami hosszú évekig tartott. Végül ezt nagy nehezen én kinyögtem 24 éves koromban.

Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.. persze próbált utána úgy tenni mint ha mi sem történt volna, nem válaszoltam az üzeneteire azóta se.

Vissza a probléma fő forrására, apámra. Szellemileg kb enyhén retardált szinten áll, eltudja látni magát, csak (szebben nem tudok fogalmazni) dilis.

Nagyszüleim rámhagyták a lakás 50%-át, a felét ugye kifizettem anyámnak, így enyém volt a 100%. Én ezt eladtam, mert apám bitorolta (3 szobás lakás pesten, kiadni nem lehetett 1-1 szobát, mert tőle senki nem tud megmaradni).

Neki egy forintja nem volt, vettem neki egy családi házat egy nyugat-magyarországi községben. Eltelt 3-4 év, nem tartom vele a kapcsolatot érthető módon, azóta idegel azzal, hogy eladja a házat, felgyújta mert bemennek a hangyák, és hasonló hülyeségek.

Haszonélvezője vagyok annnak a háznak, nehogy kihúzzák alóla c.gányok vagy hasonló lakásmaffia, vagy csak nehogy eladja, ha rájön az 5 perc.

Százszor mondtam már neki, meg nagyszüleimnek, hogy egy otthon lenne neki a megfelelő választás, mert én nem tudom rááldozni a fiatal éveimet, 28 éves vagyok, ő 53, tehát 20 évet simán elélhet még.

A házat biztos vagyok, hogy nem fogja karbantartani, tehát pár éven belül teljesen leamortizálja.

Mi lenne a helyes döntés részemről? Soha nem okozott nekem örömöt, csak bosszúságot, de valamilyen szinten úgyis az én nyűgöm lesz.

2022. márc. 19. 09:53
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
95%
Fiatal még az idősotthonhoz.
2022. márc. 19. 10:45
 12/39 anonim ***** válasza:
96%
Szakítsd meg vele a kapcsolatot. Megtetted, amit megtehettél, többet is, mint ami érdemelt volna. Oldja meg ő az életét.
2022. márc. 19. 11:21
 13/39 kovpet ***** válasza:
47%

"Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie"

Ki fogadott örökbe? Mert ilyet csak akkor lehet.

"nem tartom vele a kapcsolatot érthető módon, azóta idegel azzal, hogy eladja a házat, felgyújta mert bemennek a hangyák"

Ha nem tartod vele a kapcsolatot, akkor hogy tud idegelni?

"Nagyszüleim rámhagyták a lakás 50%-át"

vs

"Százszor mondtam már neki, meg nagyszüleimnek"

Médium vagy?

2022. márc. 19. 12:41
 14/39 anonim ***** válasza:
34%

Gondnokság alá helyezést is lehet indítani, és szétnézni egyházak segítségét is igénybe véve olyan helyek után, ahol a relative fiatal kora ellenére is vállalnák a gondozását. Csak ezzel megint magadra húzod a felelősséget, ha kineveznek gyámnak hozzá.

Ha eltűnsz az életéből, és valami baromságot csinál, ami miatt nincstelenné válna, rokontartást fizettethetnek veled. Sehogy sem jó ez, de tényleg egy bentlakásos hely lenne a leghumánusabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy gondoskodj róla, ha már így alakult.

2022. márc. 19. 13:15
 15/39 anonim ***** válasza:
58%

Ki fogadott örökbe? Mert ilyet csak akkor lehet

Ne zavard össze a mesét 😂

2022. márc. 19. 13:27
 16/39 anonim ***** válasza:
78%

15. A nagyszülők fogadták örökbe.

Anya csak úgy mondhat le róla, ha "van helyette más". Ez így működik, egy kolléganő fiáról is lemondott a biológiai apa amikor a nő új férje felajánlotta, hogy "a nevére veszi". Így valóban mentesült a gy.tartas fizetése alól, de nem kérhet rokontartást és nem is örökölnek egymás után.

Gondolom, nem mind a 2 szülő mondott le róla, csak az anya. Az apa tehát hivatalosan még jelen van a képben.

2022. márc. 19. 13:33
 17/39 anonim ***** válasza:
36%

amikor a gyámhatóság a nagyszüleimnek ítélt engem

Nem fogadták örökbe, az nem így működik.

2022. márc. 19. 13:42
 18/39 A kérdező kommentje:

nem értem, mitől olyan nehezen érthető ez.Nagyszüleim lettek a gyámjaim, a lakást meg ők vették anno nekünk.

Idegelni úgy tud, hogy a nagyszüleimmel (az ő szülei) tartja, és rajtuk keresztül üzenget.

2022. márc. 19. 15:04
 19/39 anonim ***** válasza:
50%
Először rád hagyta a lakást, most meg nektek vették...
2022. márc. 19. 15:07
 20/39 A kérdező kommentje:

és most ennek mi köze az egész történethez, hogy rám hagyták vagy megvették?

Úgy hagyták ránk, hogy megvették először maguknak, majd megengedték hogy odaköltözzünk, és úgy döntöttek végül, hogy a felét rámírják(ergo rám hagyták..), a másik felét anyámnak odaadták potom összegért.

Örülsz, hogy most tudod a full történetet, vagy még kéne valami extra infó a pénzügyi helyzetemről is, hogy tudj válaszolni a lényegre?

2022. márc. 19. 15:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!