Apám egész életében a problémám lenne, jogos hogy teljesen lemondok róla?
Nagyszülők rámhagyták a lakást ahol ő, anyám, és én 13 éves koromig éltem, amikor a gyámhatóság a nagyszüleimnek ítélt engem.
Anyám elvált tőle már 10 éves koromban, csak a veszekedés, gyűlölet volt ott, szóval az egész gyerekkoromat tönkretették(nem tanultam semmit, csavarogtam és hasonlók), majd kezdődött egy hosszú pereskedés, a lakás 50%-áért, ami hosszú évekig tartott. Végül ezt nagy nehezen én kinyögtem 24 éves koromban.
Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.. persze próbált utána úgy tenni mint ha mi sem történt volna, nem válaszoltam az üzeneteire azóta se.
Vissza a probléma fő forrására, apámra. Szellemileg kb enyhén retardált szinten áll, eltudja látni magát, csak (szebben nem tudok fogalmazni) dilis.
Nagyszüleim rámhagyták a lakás 50%-át, a felét ugye kifizettem anyámnak, így enyém volt a 100%. Én ezt eladtam, mert apám bitorolta (3 szobás lakás pesten, kiadni nem lehetett 1-1 szobát, mert tőle senki nem tud megmaradni).
Neki egy forintja nem volt, vettem neki egy családi házat egy nyugat-magyarországi községben. Eltelt 3-4 év, nem tartom vele a kapcsolatot érthető módon, azóta idegel azzal, hogy eladja a házat, felgyújta mert bemennek a hangyák, és hasonló hülyeségek.
Haszonélvezője vagyok annnak a háznak, nehogy kihúzzák alóla c.gányok vagy hasonló lakásmaffia, vagy csak nehogy eladja, ha rájön az 5 perc.
Százszor mondtam már neki, meg nagyszüleimnek, hogy egy otthon lenne neki a megfelelő választás, mert én nem tudom rááldozni a fiatal éveimet, 28 éves vagyok, ő 53, tehát 20 évet simán elélhet még.
A házat biztos vagyok, hogy nem fogja karbantartani, tehát pár éven belül teljesen leamortizálja.
Mi lenne a helyes döntés részemről? Soha nem okozott nekem örömöt, csak bosszúságot, de valamilyen szinten úgyis az én nyűgöm lesz.
"Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie"
Ki fogadott örökbe? Mert ilyet csak akkor lehet.
"nem tartom vele a kapcsolatot érthető módon, azóta idegel azzal, hogy eladja a házat, felgyújta mert bemennek a hangyák"
Ha nem tartod vele a kapcsolatot, akkor hogy tud idegelni?
"Nagyszüleim rámhagyták a lakás 50%-át"
vs
"Százszor mondtam már neki, meg nagyszüleimnek"
Médium vagy?
Gondnokság alá helyezést is lehet indítani, és szétnézni egyházak segítségét is igénybe véve olyan helyek után, ahol a relative fiatal kora ellenére is vállalnák a gondozását. Csak ezzel megint magadra húzod a felelősséget, ha kineveznek gyámnak hozzá.
Ha eltűnsz az életéből, és valami baromságot csinál, ami miatt nincstelenné válna, rokontartást fizettethetnek veled. Sehogy sem jó ez, de tényleg egy bentlakásos hely lenne a leghumánusabb és legbiztonságosabb módja annak, hogy gondoskodj róla, ha már így alakult.
Ki fogadott örökbe? Mert ilyet csak akkor lehet
Ne zavard össze a mesét 😂
15. A nagyszülők fogadták örökbe.
Anya csak úgy mondhat le róla, ha "van helyette más". Ez így működik, egy kolléganő fiáról is lemondott a biológiai apa amikor a nő új férje felajánlotta, hogy "a nevére veszi". Így valóban mentesült a gy.tartas fizetése alól, de nem kérhet rokontartást és nem is örökölnek egymás után.
Gondolom, nem mind a 2 szülő mondott le róla, csak az anya. Az apa tehát hivatalosan még jelen van a képben.
amikor a gyámhatóság a nagyszüleimnek ítélt engem
Nem fogadták örökbe, az nem így működik.
nem értem, mitől olyan nehezen érthető ez.Nagyszüleim lettek a gyámjaim, a lakást meg ők vették anno nekünk.
Idegelni úgy tud, hogy a nagyszüleimmel (az ő szülei) tartja, és rajtuk keresztül üzenget.
és most ennek mi köze az egész történethez, hogy rám hagyták vagy megvették?
Úgy hagyták ránk, hogy megvették először maguknak, majd megengedték hogy odaköltözzünk, és úgy döntöttek végül, hogy a felét rámírják(ergo rám hagyták..), a másik felét anyámnak odaadták potom összegért.
Örülsz, hogy most tudod a full történetet, vagy még kéne valami extra infó a pénzügyi helyzetemről is, hogy tudj válaszolni a lényegre?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!