Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám egész életében a problémá...

Apám egész életében a problémám lenne, jogos hogy teljesen lemondok róla?

Figyelt kérdés

Nagyszülők rámhagyták a lakást ahol ő, anyám, és én 13 éves koromig éltem, amikor a gyámhatóság a nagyszüleimnek ítélt engem.

Anyám elvált tőle már 10 éves koromban, csak a veszekedés, gyűlölet volt ott, szóval az egész gyerekkoromat tönkretették(nem tanultam semmit, csavarogtam és hasonlók), majd kezdődött egy hosszú pereskedés, a lakás 50%-áért, ami hosszú évekig tartott. Végül ezt nagy nehezen én kinyögtem 24 éves koromban.

Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.. persze próbált utána úgy tenni mint ha mi sem történt volna, nem válaszoltam az üzeneteire azóta se.

Vissza a probléma fő forrására, apámra. Szellemileg kb enyhén retardált szinten áll, eltudja látni magát, csak (szebben nem tudok fogalmazni) dilis.

Nagyszüleim rámhagyták a lakás 50%-át, a felét ugye kifizettem anyámnak, így enyém volt a 100%. Én ezt eladtam, mert apám bitorolta (3 szobás lakás pesten, kiadni nem lehetett 1-1 szobát, mert tőle senki nem tud megmaradni).

Neki egy forintja nem volt, vettem neki egy családi házat egy nyugat-magyarországi községben. Eltelt 3-4 év, nem tartom vele a kapcsolatot érthető módon, azóta idegel azzal, hogy eladja a házat, felgyújta mert bemennek a hangyák, és hasonló hülyeségek.

Haszonélvezője vagyok annnak a háznak, nehogy kihúzzák alóla c.gányok vagy hasonló lakásmaffia, vagy csak nehogy eladja, ha rájön az 5 perc.

Százszor mondtam már neki, meg nagyszüleimnek, hogy egy otthon lenne neki a megfelelő választás, mert én nem tudom rááldozni a fiatal éveimet, 28 éves vagyok, ő 53, tehát 20 évet simán elélhet még.

A házat biztos vagyok, hogy nem fogja karbantartani, tehát pár éven belül teljesen leamortizálja.

Mi lenne a helyes döntés részemről? Soha nem okozott nekem örömöt, csak bosszúságot, de valamilyen szinten úgyis az én nyűgöm lesz.

2022. márc. 19. 09:53
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
47%
"Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie." Innentől rossz mese az egész. tudom, görgessek tovább, úgy teszek. Viszlát!
2022. márc. 19. 15:33
 22/39 anonim ***** válasza:
43%

a lakást meg ők vették anno nekünk.

megvették először maguknak, majd megengedték hogy odaköltözzünk, és úgy döntöttek végül, hogy a felét rámírják

Utálom, ha átvernek. Miért kell hol ezt, hol azt hazudni?

2022. márc. 19. 15:35
 23/39 anonim ***** válasza:
61%

Na igen....Lemondani gyerekről csak akkor lehet, ha valaki örökbefogadja. Ha a nagyszülők orokbefogadtqk volna, hivatalosan ők lennenek a szülei, nem pedig a gyamjai.

A szülői felügyeleti jogról le lehet mondani, az azt jelenti, hogy onnantól nincs semmi joga a gyerekhez a szulonek-ezt megtehető qz qnya. A mese hibája annyi, hogy ennek ellenére is kell taratsdijat fizetni, az ugyanis nem jog, hanem kötelesség

2022. márc. 19. 15:52
 24/39 A kérdező kommentje:

És írtam, hogy nem fizetett gyerektartást?

Ti annyira szerencsétlenek vagytok, hogy inkább hagylak is titeket, már látszik, hogy itt élitek ki a frusztrált sz.ar életeiteket

2022. márc. 19. 15:56
 25/39 anonim ***** válasza:
56%
"Anyámmal se tartom a kapcsolatot, ő lemondott rólam a bíróságon, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie.."
2022. márc. 19. 16:04
 26/39 anonim ***** válasza:
34%
Elég cink ha normális feltevésre ez jön ki, hogy mindenki a rossz...
2022. márc. 19. 19:14
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit írnék, hogy idősek otthonában ne is gondolkodj. Majd 30 év múlva.
2022. márc. 20. 08:33
 28/39 anonim ***** válasza:
83%
Valahol azért nagyon szomorú, hogy alig van, aki gondolkodik azon, amit olvas.
2022. márc. 20. 09:09
 29/39 Yoda m. ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

A végén azt kérdezted: "Mi lenne a helyes döntés részemről?"

Nos, èn amondó vagyok, hogy beszèlned kéne e problémáról egy (családjogi) ügyvéddel. Aki már rutinos effajta ügyletek megoldásában. És hát a jogban. Mert való igaz... ma már létezik olyan passzus, hogy "szülőtartás", de ennek etikai-jogi hátterét csak egy képzett ügyvéd ismerheti.

Mert te ugyan lemondhatsz apádról 100%-ban is, ami azt is jelenti, hogy a házat, amit vettél neki... arról le kell mondjàl. Mintha csak az övé lenne, s neked közöd hozzá semmi... de a kérdés az, hogy a családjogi törvènyek mit tesznek lehetővé szàmodra. Hogy pl. köteles vagy-e befogadni őt, ha mondjuk leégetné, vagy eladná a házát és el is tapsolná az árát.

Na ezen kérdések azok, amely számonra is kérdés.

Mert nagyon nem mindegy, h. ha őt beszámíthanónak tartja a jelenlegi jogrend, hogy akkor neked mik a lehetőségeid a tekintetben, hogy ha te lemondtàl is róla, hogy ez vice-versa is igaz-e.

De, ezt mondom... egy talasztalt ügyvéd inkább tudhatja, mint mi itt, akik olvassuk a történetedet és èn is csak csóválom a fejem... mivel hogy nem ügyvéd a szakterületem.

Az ERŐ legyen veled!

2022. márc. 21. 13:16
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Yoda m!

Ne zavarjon, hogy ahogy gyerekről, úgy szulorol se lehet lemondani

2022. márc. 21. 13:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!