Nagyon megverni a gyereket. Belefér?
Egy előző kérdésnél egy apa azt írta ki, hogy miután a 17 éves fia csúnyán beszólt az anyjának, nagyon megverte.
Számomra döbbenetes, hogy a válaszok 90 százaléka szerint ez rendben van.
Tehát nem azt írta az illető, hogy megütötte, pofon ütötte, hanem nagyon megverte.
Ez komolyan ennyire elfogadott?
Ha a szomszédomat nagyon megverem, az bűncselekmény, ha a saját gyerekemet, az rendben van??
Le vagyok döbbenve.
Nekem is van gyerekem, mondott meg csinált is már hajmeresztő dolgokat, de ha én nagyon megverném mérgemben, a saját kezemet törném el.
Ennyire nincs az embereknek eszköze a gyereknevelésben?
60.: Nem biztos, hogy a gyerek mindig mindent csakis és kizárólag a szülőktől visz tovább vagy csak azt másolja, simán lehet az is, hogy valaki a suliban menőzött azzal, hogy ő akkora legény volt otthon, hogy ilyet mondott. A srác hazament, és megpróbálta ő is. Persze ez csak egy elképzelés. Tekintve az apja reakcióját és kiállását az anyáért nem gondolnám, hogy az apa mentalitása hasonló lenne ahhoz, ami nálatok volt.
Azért pedig amit a srác mondott egy pofon igenis jár! Senkit nem lehet csak úgy lek.rvázni mert épp olyanja van az embernek.
61. Én meg az olyanokat pofoznám fel, mint te. Azt sem tudod, hogy milyen az én családom, vagy azé a fiúé, de beleszólsz a dolgokba, hogy már pedig te igenis tudod, és a fiú megérdemel egy pofont. Közben arról meg fogalmad sincs, hogy az a fiú éveken keresztül tűri a szülei ostobaságát és a családi elnyomást, ezért felgyűlik benne a tehetetlenségből fakadó feszültség, és olyat mond vagy tesz, amit nem kéne. Mert a gyerek viselkedjen jól vagy kussoljon. Na meg ilyenkor jönnek azok a fantasztikus tanácsok, hogyha nem tetszik valami, akkor el lehet költözni. Akinek esze van, meg is teszi, de nem mindenkinek van azonnal lehetősége erre, ha nincs annyi pénze, vagy nem olyan környéken lakik.
Képzeld, kedves 61., én is ismertem olyan fiúkat, akik olyan rosszak voltak, mint a bűn, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy a szüleiket úgy tisztelték, mint a szent. Csak annyira bosszantó, hogy sok felnőtt azt hiszi, hogy az a mocsok kölyök igenis megérdemli azt a pofont, közben elfelejti azt, hogy kinek a nevelése miatt lett ilyen. Nem, a testi fenyítés nem nevelés, ha félelmet keltünk a gyerekben, nem nevelés, az erőszak. Persze egyszerűbb buta emberként egy pofonnal lecsitítani a gyereket, ahelyett, hogy megmagyaráznánk neki értelmesen, hogy miért nem tehet meg bizonyos dolgokat. Csakhogy ha valaki így oldja meg a problémákat, akkor hiába várja azt, hogy a gyereke tisztelni fogja.
62.: Micsoda beszédes indulatok, szerintem kezeltesd magad! :D Hol láttál olyat, hogy azt írtam, hogy tudom, milyen a te családod? A leírtak alapján nem hasonlít a két példa, ennyit jegyeztem meg.
Közben arról meg fogalmad sincs, hogy az a fiú éveken keresztül tűri a szülei ostobaságát és a családi elnyomást, ezért felgyűlik benne a tehetetlenségből fakadó feszültség, és olyat mond vagy tesz, amit nem kéne. Mert a gyerek viselkedjen jól vagy kussoljon. --> Mert te aztán tudod, mi van annál a gyereknél otthon, ugye? Dehogy tudod, a magad nyomorát vetíted ki az esetre. Nem, nem minden esetben a szülő a hibás, bármennyire is dogmaként kezelik ezt a mai világban, te sem tudsz a fent leírt családról semmit, ahogy nem zárhatod azt sem ki, hogy a korosztályából valaki volt rá ilyen hatással.
Mert a gyerek viselkedjen jól vagy kussoljon. Na meg ilyenkor jönnek azok a fantasztikus tanácsok, hogyha nem tetszik valami, akkor el lehet költözni. --> A lek.rvázásért bárhol, bárki számíthat a pofonra, én se mondhattam ilyet a szüleimre, ettől még nem az volt, hogy viselkedjek mindig jól és kussoljak. Konkrétan becsületsértés valakinek ilyet csak úgy a fejéhez vágni.
Csak annyira bosszantó, hogy sok felnőtt azt hiszi, hogy az a mocsok kölyök igenis megérdemli azt a pofont, közben elfelejti azt, hogy kinek a nevelése miatt lett ilyen. --> Nem vagyok szülő, de irritáló bizonyos emberek felfogása, miszerint manapság a szülőket ismeretlenül is lehet alázni, szidni, rákenni olyan dolgokat is ismeretlenül, aminek lehet, hogy a fele sem igaz. Én is csináltam baromi nagy marhaságokat az életemben, aminek köze sem volt a szüleimhez.
A pofon miatt meg hidd el, nem én járnék rosszabbul. :) Nem, nem szokásom pofonokat osztogatni csak úgy, ahogy tojok én arra, ki tisztel és ki nem, de alap, hogy nem k.rvázunk össze-vissza csak azért, mert épp az jön ki a szánkon.
Persze egyszerűbb buta emberként egy pofonnal lecsitítani a gyereket, ahelyett, hogy megmagyaráznánk neki értelmesen, hogy miért nem tehet meg bizonyos dolgokat. --> Persze, mert az annyira életszerű, hogy egy 17 éves gyereket a prédikáció meghat, és nincs annyi esze magától, hogy nem k.rvázzuk le anyánkat...
"becsületsértés valakinek ilyet csak úgy a fejéhez vágni."
Csak annyira becsületsértés, mint amikor két idegen fiú leb*ziza egymást. Ettől függetlenül nem helyes.
"Persze, mert az annyira életszerű, hogy egy 17 éves gyereket a prédikáció meghat, és nincs annyi esze magától, hogy nem k.rvázzuk le anyánkat..."
Hát aki 17 éven keresztül azt látja példának, hogy egy pofonnal meglehet oldani a problémákat, annak felesleges is. Tudod, a gyereknevelés nem a kamaszkorban, hanem a csecsemőkorban kezdődik. Ennyi erővel tárgyaljuk már meg azt is, hogy hány éves kortól lehet egy gyereket megütni. Mert azért hallottam már 10 évest is olyan csúnyán beszélni, hogy az hihetetlen. Vagy éppen pont a baráti köreimben vannak olyan neveletlen kisgyerekek, akikkel a szülő nem tud mit kezdeni, vagy soha nem is akart mit kezdeni. Megszüli, sz*rik a fejére, aztán csodálkozik, hogy az miért nem tiszteli.
Hát aki 17 éven keresztül azt látja példának, hogy egy pofonnal meglehet oldani a problémákat, annak felesleges is. Tudod, a gyereknevelés nem a kamaszkorban, hanem a csecsemőkorban kezdődik. Ennyi erővel tárgyaljuk már meg azt is, hogy hány éves kortól lehet egy gyereket megütni. Mert azért hallottam már 10 évest is olyan csúnyán beszélni, hogy az hihetetlen. Vagy éppen pont a baráti köreimben vannak olyan neveletlen kisgyerekek, akikkel a szülő nem tud mit kezdeni, vagy soha nem is akart mit kezdeni. Megszüli, sz*rik a fejére, aztán csodálkozik, hogy az miért nem tiszteli. --> Te tényleg nem észleled, mennyire projektálod ki a saját traumáidat vadidegenkre? Honnan tudod, ez a gyerek mit látott otthon? Zéró infód van ténylegesen ezekről a szülőkről, de te már ítéled őket bőszen, hogy biztosan sz.rtak nevelni, biztosan állandóan pofozkodtak előtte, biztosan egymást k.rvázták, stb. Mennyire életszerű, hogy ennek a gyereknek az apja olyan, mint a tiéd? Ha olyan lenne, nem akadna ennyire fenn azon, amit a gyerek mondott az anyjára. Elhiheted, hogy egy, a feleségét állandóan k.rvázó férfi nem védené meg a feleségét ennyire bőszen, akár még a saját gyerekével szemben is. Sőt, talán inkább a gyerekkel együtt csinálná. Totál logikátlan lenne az egész. Ezért mondtam, hogy nem lehet a két példát párhuzamba állítani, de erre neked elborult az agyad a lila ködben, hogy én nem tudom, nálatok mi volt, a srácnál mi volt, de beleszólok (maga a hsz. írás is ennyi erővel beleszólás)... Hát na, te sem tudod, csak míg én elmélkedek, addig te a saját traumád szemszögéből ítélve projektálsz ezerrel.
Csecsemőkortól kell nevelni? Jé, na nem mondod... Honnan tudod, hogy ez a gyerek nem volt nevelve? Semmi bizonyíték sincs rá, mivel apuka elvileg pedig rögtön meg is bánta a verést ezért az is kizárható, hogy náluk napi szinten terror és elnyomás lett volna az élet. Számtalan esetben a tinik beleviszik egymást a rosszba, ne tegyünk úgy, mintha kortárs hatások soha nem is léteztek volna! Én is volt, hogy valaki kortárs hatására hülyeséget csináltam, aminek sehol semmi köze nem volt semmilyen mintához és a szüleimhez.
Különbség van ott is, hogy egy 10 éves mond valami hülyeséget, vagy ha egy 17 éves, majdnem felnőtt... Teljesen más korosztály, teljesen más élethelyzetekkel. Az ember életében pedig nincs még egy olyan időszakasz, ahol annyira hatnak az emberre a különböző ingerek, a társas nyomás, a hormonok változása, mint a tinédzserkor. Egy 17 éves azonban bőven van ott agyban, hogy tudja hol van az a bizonyos határ, nem kisgyerek, akinek azt kell elmagyarázni, hogy ne turkáljon villával a konnektorban...
A lek.rvázás pedig ha hiszed, ha nem, becsületsértés, volt aki perre vitte.
Az a nagyon megverte a gyerekét szerintem nem azt takarja hogy a vérében törött csontokkal hevert a gyerek..
3-4saller és kész
Ha a gyerek arcoskodik a szépszò ellenére persze hogy belefér
Nem vagyunk üvegböl és sok főleg a modern kölyök egész elképesztően pofàtlanul tud viselkedni a szülőkkel annak ellenére hogy normálisan nevelték..
énis kaptam de poontttoossan tudom hogy miért.. aztán visszagondolva lehet nemàrtottmvolna egy kicsit több nevelő jellegű saller….ha egysuer lesz gyerekem és elveti a sulykot akkor psychoterrorral próbálok rá hatni (ha szóval nemlehet) és nemvállik be akkor marad az evergreen oldschool saller
Én égetnivalóvoltam még a korombeliek között is..
aztán ittvagyok 28évesen
Vállalkozásom van
Sulit befejeztem az egyetemet nem…semmi bajom köszönöm
És hozzàtenném a fater katonasulizott régivágású vaskalaposvolt… aztán amikor elkapta az ideg miattam sokszor kikaptam derékövvel is kábeldarabbal is kézzel is cipővel is söprűnyèllel is
Volt amikor röhögőgörcsöt kaptam a nevelés közepette :D nah az meg csak jobban kiakasztotta az öreget ….na de így felnőtebb fejjel tökre megértem nameg gyerekként is már tudtam hogy nah ezért biztos kikapok…szòval ja qurvàra semmigond nincs azzal ha OKKAL kap ki a gyerek (és nem félhoktra verve fekszik a vérében pisájában a kölök)az màr túlzás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!