Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon megverni a gyereket....

Nagyon megverni a gyereket. Belefér?

Figyelt kérdés

Egy előző kérdésnél egy apa azt írta ki, hogy miután a 17 éves fia csúnyán beszólt az anyjának, nagyon megverte.

Számomra döbbenetes, hogy a válaszok 90 százaléka szerint ez rendben van.

Tehát nem azt írta az illető, hogy megütötte, pofon ütötte, hanem nagyon megverte.

Ez komolyan ennyire elfogadott?

Ha a szomszédomat nagyon megverem, az bűncselekmény, ha a saját gyerekemet, az rendben van??

Le vagyok döbbenve.

Nekem is van gyerekem, mondott meg csinált is már hajmeresztő dolgokat, de ha én nagyon megverném mérgemben, a saját kezemet törném el.

Ennyire nincs az embereknek eszköze a gyereknevelésben?

2022. febr. 22. 10:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
93%
Sajnos még manapság is nagyon gyakori és "elfogadott" a családon belüli erőszak.
2022. febr. 22. 11:07
 22/69 anonim ***** válasza:
84%

"egy jó nevelt gyerek nem mond ilyet az anyjának"

A nevelés fontos, de nem mindenki nevelhető. Van, aki gyárilag hibás.

2022. febr. 22. 11:19
 23/69 anonim ***** válasza:
14%
23.: Vagy a társaság viszi félre. Sajnos ilyen is van...
2022. febr. 22. 11:23
 24/69 anonim ***** válasza:
82%

Nem mondhat ilyet a szülőnek.

A szülő meg nem verheti össze a gyereket. Se.

De 2 pofont mindenképp megérdemel. Amúgy valóban fura, hogy gondolja 17 év után, hogy ezt a mondatot megengedheti magának.

2022. febr. 22. 11:35
 25/69 anonim válasza:
29%
Azért ne keverjük már össze a gyerekét okkal ok nélkül verő szadista apákat az olyanokkal, akik kicsit erősebben, alkalmanként megrendszabályozzák a habzószájú és elszemtelenedett gyereküket. Engem is megkent apu párszor, na és? Ember lett belőlem. Ez a gusztustalan agymosott liberális eszme hozta magával, hogy a gyerekhez egy ujjal sem lehet hozzáérni, aztán csodálkozunk, hogy felnőttként egy lábán megállni soha nem tudó, mindent magának akaró, beképzelt önfejű gyökér lesz belőle. Láttam már ilyet... ej nem is egyet.
2022. febr. 22. 11:38
 26/69 anonim ***** válasza:
22%

Sajnos az evolúció nem állt meg a krokodiloknál.

Mindenki viszi/adja tovább, amit kapott gyerekkorában. Tán kis javulással, egyes esetekben.

2022. febr. 22. 12:08
 27/69 anonim ***** válasza:
67%

Hát nem tudom, engem nem vertek és mégis normális ember lett belőlem és eszembe se jutott volna így beszélni anyámmal.

De, a történetben szerintem nem a fiú a hibás. Nyilván, durva ahogy beszélt, de valahol ezt kellett hallania, plusz nem ismerjük a teljes sztorit, hogy bántak vele 17 évig, stb. Ha a gyerekem így beszél az az én szegénységi bizonyítványom, nem az övé. Úgyhogy nem verem agyon, hanem elgondolkozok, hol rontottam el… nyilván vele is meg kell értetni, hogy ez így nem oké, de szerintem ha valakit vernek senki sem a leckére gondol amit megkell tanulnia, hanem csak gyűlik benne a feszko. Talán pszichológus tudna segíteni, de ahogy egy felnőttet nem ütök meg, úgy egy gyereket főleg nem.

2022. febr. 22. 12:10
 28/69 anonim ***** válasza:
83%
De egy 17 éves nem olyan, mint egy 8 éves, hogy "valahol ezt hallotta".
2022. febr. 22. 12:18
 29/69 anonim ***** válasza:
30%
Nyilván nem, de úgy értem lehet otthon apa így beszél anyával és azt hitte egy férfinek így kell egy nővel…17 évesen én meg közel sem voltam tudatos, hogy tudjam hogyan kéne viselkedni, inkább úgy viselkedtem amit láttam. De teljesen mindegy, ha tudatosan is beszélt így, ha azt mutatom hogy az erőszak a megoldás, ezt fogja csak ő is eltanulni.
2022. febr. 22. 12:20
 30/69 anonim ***** válasza:
89%
Én azt látom, hogy nagyon sok szülő, ahelyett hogy következetesen tiszteletre nevelné a gyerekét a kezdetektől fogva, inkább ráhagyják, aztán ha csúnyán beszél velük, vagy tiszteletlen akkor utólag akarják "helyrehozni" egy veréssel, pedig ezzel csak pont az ellenkezőjét érik el. A hangsúly a megelőzésen van!! Nem szabadna, hogy addig fajuljon a dolog, míg a gyerek lek*rvázza a saját anyját.
2022. febr. 22. 12:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!