Nagyon megverni a gyereket. Belefér?
Egy előző kérdésnél egy apa azt írta ki, hogy miután a 17 éves fia csúnyán beszólt az anyjának, nagyon megverte.
Számomra döbbenetes, hogy a válaszok 90 százaléka szerint ez rendben van.
Tehát nem azt írta az illető, hogy megütötte, pofon ütötte, hanem nagyon megverte.
Ez komolyan ennyire elfogadott?
Ha a szomszédomat nagyon megverem, az bűncselekmény, ha a saját gyerekemet, az rendben van??
Le vagyok döbbenve.
Nekem is van gyerekem, mondott meg csinált is már hajmeresztő dolgokat, de ha én nagyon megverném mérgemben, a saját kezemet törném el.
Ennyire nincs az embereknek eszköze a gyereknevelésben?

"egy jó nevelt gyerek nem mond ilyet az anyjának"
A nevelés fontos, de nem mindenki nevelhető. Van, aki gyárilag hibás.

Nem mondhat ilyet a szülőnek.
A szülő meg nem verheti össze a gyereket. Se.
De 2 pofont mindenképp megérdemel. Amúgy valóban fura, hogy gondolja 17 év után, hogy ezt a mondatot megengedheti magának.

Sajnos az evolúció nem állt meg a krokodiloknál.
Mindenki viszi/adja tovább, amit kapott gyerekkorában. Tán kis javulással, egyes esetekben.

Hát nem tudom, engem nem vertek és mégis normális ember lett belőlem és eszembe se jutott volna így beszélni anyámmal.
De, a történetben szerintem nem a fiú a hibás. Nyilván, durva ahogy beszélt, de valahol ezt kellett hallania, plusz nem ismerjük a teljes sztorit, hogy bántak vele 17 évig, stb. Ha a gyerekem így beszél az az én szegénységi bizonyítványom, nem az övé. Úgyhogy nem verem agyon, hanem elgondolkozok, hol rontottam el… nyilván vele is meg kell értetni, hogy ez így nem oké, de szerintem ha valakit vernek senki sem a leckére gondol amit megkell tanulnia, hanem csak gyűlik benne a feszko. Talán pszichológus tudna segíteni, de ahogy egy felnőttet nem ütök meg, úgy egy gyereket főleg nem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!