Normális megverni egy kb.3 éves gyereket azért mert véletlenül valamit tönkretett?
Nem normális. (de ezt te is tudod)
Most akkor elfelejtesz hirtelen minden rossz emléket, és egy boldog ember lesz belőled?
Ahogy te is jól tudod nem helyes a veréssel való navelés.
Viszont ők is ezt a szüleiktől látták, azok meg a nagyszüleidtől és sokan helyesnek is gondollják még most is.
Sok szülőre pedig ráférne a nevelés, tehát olyanoktól ne várjuk, hogy nevelni tudnának.
A házasságok pedig sokszor úgy vannak, hogy a lány úgy megy férjez, hogy azt reméli, hogy a férje majd megváltozik. De hiába. A férj ha elveszi a feleségét reméli, hogy az asszonyka nem fog fáltozni. Szintén hiába.
" én meg megpróbáltam ezeket az emlékeket kitörölni"
Ez már alapból baj,ez egy általános védekezési módszer,bántalmazott gyerekeknél,sajnos az ilyen "kitörölt" emlékek felnőttkorban fognak a nyakadba szakadni,elég egy trauma és megborulsz.
Ez nem a normális feldolgozása a múltnak.
Nem,nem normális egy gyereket megverni,ha valamit tönkretesz.
Ez már bőven a gyerekbántalmazás kategória,ami nagyon messzire visz...
" Most is sokszor kontrolálgat engem, ami az idegeimre megy."
Ez is tipikus gyerekbántalmazottaknál,a szülőnek még később,ha a gyerek felnő,akkor is túl sok a befolyása a gyerekre.
Ez az egész életedre rá fogja,rányomhatja a bélyegét.
Keress fel egy pszichológust,ez nem játék,nem tudhatod mi van a felszín alatt!
Tessék lépni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!