Normális megverni egy kb.3 éves gyereket azért mert
véletlenül valamit tönkretett?
Figyelt kérdés
Mielőtt én megszülettem, apám verte anyámat, ez miatt volt is sok problémájuk, (anyámtól tudom) de aztán kibékültek és lettem én. Amikor kicsi voltam, apám már nem verte anyámat, viszont sokszor ordibáltak egymással, főleg apám trehanysága miatt. Nagyon sok gyerekkori emlékem van, sokan azt mondják nem normális hogy emlékszek dolgokra 2 éves koromból. Pár emlék viszont nekem se nem teljesen tiszta. Iskolás koromban nagyon jól kijöttem az anyámmal, viszont a korábbi emlékeim róla nem igazán jók. Arra emlékszek hogy féltem tőle, mert mindig ideges volt, tönkretett tárgyakat, ordibált, megpofozott. Konkrétan emlékszek hogy azért is kaptam mert bepisiltem vagy mert véletlenül lecsúszott a filctollam a papirrol és összeirtam az asztalt. Késöbb megigérte nekem hogy többé nem ver meg, én meg megpróbáltam ezeket az emlékeket kitörölni, de néha mégis előjönnek 20 év után is. Normális ez? Nem hiszem hogy az agyam kitalálja hogy anyám vert engem. Most is sokszor kontrolálgat engem, ami az idegeimre megy.
Jó azért itt nem késelésről volt szó. Annyi volt hogy kb. minden szarért rávert a fenekemre meg leorditotta a fejemet, valószinűleg elfutottak az idegei meg biztos ezt látta othon. Apám azt mondta hogy őt gyerekkorában mindenért megverte az apja, bármivel...anyám nem mondta hogy őt verték volna othon... Csak szerintem nem normális nekik a hú de jó gyereknevelésük. Persze nem akarok itélkezni, mert nemtudom én milyen anya leszek majd, de sztm vannak dolgok amiket nem jól csinált az anyám, és úgy tűnik nekem hogy sokszor még most is gyereknek tart engem, félteget minden hülyeségtől, nem hagy önállósulni. Egyrészt értem, othon lakom, persze én nekem is be kell segitenem, másrészt meg 22 évesen elég ciki hogy engedélyt kell kérnem hogy el e mehetek 1 buliba vagy nem.
2015. szept. 21. 19:56
12/13 anonim válasza:
Susan Forward-Mérgező szülők
olvasd el,tanulságos lesz szerintem.
Nem akarok ítélkezni így látatlanba a szüleid fölött,de a könyvből megtudhatsz sok fontos dolgot a gyerekkoroddal kapcsolatban,megérthetsz dolgokat.
2015. szept. 21. 20:04
13/13 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Én hasonló körülmények között nőttem fel, annyi különbséggel hogy apám nem verte anyámat. Annyit tudok neked elmondani, hogy egyrészt nem, nem normális dolog verni egy gyereket, nem normális dolog a konfliktus vagy feszültség levezetés ezen módját adni követendő példaképp. Ilyenkor egy gyerek saját magát teszi felelőssé. Nekem az egész gyerek korom bűntudatból, kisebbség érzésből állt. Felnőttként jártam pszichiáterhez és pszichológushoz, de nekem nem használt. A nagy áttörés az volt amikor a gyermeki lélektant kezdtem alaposabban tanulmányozni. Akkor minden lassan átértékelődött, a bűntudat elszállt, viszont maradt egy düh és harag a szüleim felé. A következő lépcsőfok számomra a megbocsájtás.
Ennek fényében első lépésként közlöm veled, hogy nem a te hibád!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!