Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon megverni a gyereket....

Nagyon megverni a gyereket. Belefér?

Figyelt kérdés

Egy előző kérdésnél egy apa azt írta ki, hogy miután a 17 éves fia csúnyán beszólt az anyjának, nagyon megverte.

Számomra döbbenetes, hogy a válaszok 90 százaléka szerint ez rendben van.

Tehát nem azt írta az illető, hogy megütötte, pofon ütötte, hanem nagyon megverte.

Ez komolyan ennyire elfogadott?

Ha a szomszédomat nagyon megverem, az bűncselekmény, ha a saját gyerekemet, az rendben van??

Le vagyok döbbenve.

Nekem is van gyerekem, mondott meg csinált is már hajmeresztő dolgokat, de ha én nagyon megverném mérgemben, a saját kezemet törném el.

Ennyire nincs az embereknek eszköze a gyereknevelésben?

2022. febr. 22. 10:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
100%
A 20. kommentet írtam, ott jeleztem, ahogy az előzőben is, hogy NEM gondolom azt, hogy rommá verni megoldás lenne, de egy pofon ezért teljesen jogos. Ahogy megverni normális esetben nem lehet senkit, úgy leqrvázni sem. Megjegyzem az eredeti kérdésben sem derült ki maradéktalanul, mit is értett az apa a megverés alatt. Ugye elég tág a fogalom...
2022. febr. 22. 13:30
 52/69 anonim ***** válasza:
7%
Én nem csak megvertem volna hanem ki is dobom a kis köcsögöt. Takarodjon ahova akar ha így beszél velem.
2022. febr. 22. 17:05
 53/69 anonim ***** válasza:
29%
Azert nem mindegy hogy jokedvedbol vered meg a gyereket csak ugy valami kis apróság miatt mert epp szar napod van vagy jogosan. Mar bocs, de egy idegent is megvernek kurvzas miatt, nemhogy a gyerekemet, akit mi raktunk ossze. En nagyon a veres ellen vagyok, de ha a gyerek kiprovokalja, akkor mit vártok? Majd mosolygok arra hogy kzrvazza a sajat anyját?
2022. febr. 22. 18:09
 54/69 anonim ***** válasza:
65%
Ja es a veres alatt se mindegy hogy mit ertunk, egy atyai pofon emiatt full oke, de azert nem rugdosnam agyon se emiatt se mas miatt.
2022. febr. 22. 18:10
 55/69 anonim ***** válasza:
16%

És ha tényleg az az anyja? Hagyjuk már, hogy valaki attól, hogy megcsinál meg megszül egy gyereket, még nem lesz anya vagy apa. Kapott egy szaktanárit, és? Én is kaptam, aztán mégsem engem rúgtak ki, hanem a tanárt. Ugyanis igen, elmondtam a köcsögnek, hogy attól, hogy ő tanár, még nem kiskirály, nem bírálhatja felül az orvost, és adhat kettest olyannak, aki diákolimpiát nyert, meg versenyekre jár, attól, hogy nem szimpatikus neki, attól még nem kéne a személyeskedni (nem én voltam, de engem sem szeretett). Aztán kaptam egy órai munka 1-est, ezért elküldtem a jó édes anyukájába. Megbántam? Nem. El se mondtam otthon, mondjuk nem is érdekelte őket mi van velem... Volt, hogy én is kaptam otthon, mert apám egy idegbeteg féreg, anyám meg egy megalkuvó qva. Rég otthagytam őket, és abszolút nem tartjuk a kapcsolatot.

De a "nagyon megverte" nem tudjuk mit jelent...

2022. febr. 22. 18:47
 56/69 anonim ***** válasza:
82%
55.: Ahogy azt is hagyjuk már, hogy biztos azért k.rváz, mert ténylegesen az az anyja. Oké, ez a te sztorid, de itt a gyerek messze nem biztos, hogy olyan dologért kapott szaktanárit, mint te. Azt se tudom, hogy miből vontad le, hogy itt olyan emberekről van szó, akik csak összehozták azt a gyereket aztán annyi.
2022. febr. 22. 18:58
 57/69 anonim ***** válasza:
21%
Emlegetett kérdés sem biztos hogy valós, legalábbis volt már pár hasonló itt a kategóriában, meg na, aki gyakrabban jár erre, az már általában észrevesz bizonyos jeleket.
2022. febr. 22. 23:05
 58/69 anonim ***** válasza:
76%
57.: Hajlok rá amúgy én is. "Apuka" nem ment bele semmilyen konkrét részletbe ténylegesen, meg maga a kérdés is inkább tűnik kattintásvadász provokációnak. Ott is hagyta már, nem reagál semmire.
2022. febr. 22. 23:07
 59/69 anonim ***** válasza:
84%
Az a kérdés kitaláció volt, csak mindenki komolyan vette, sajnos.
2022. febr. 23. 08:44
 60/69 anonim ***** válasza:
90%

Erről a kérdésről eszembe jutott az, hogy ahogy apám bánt éveken keresztül anyámmal, hogy konkrétan egy hülye tyúknak nézi, és ezt mai napig nem szégyelli a megjegyzéseiben rejtegetni, én meg ezt látom nap mint nap, közben ahogy elkezdtem járni az önismeret útján, lassan én is átvettem apám szokását, és ugyanúgy nem kezdtem tisztelni anyámat, alkalmanként egy hülye p*csának gondoltam a fejemben, és egyszer ki is csúszott a számon előtte, hogy milyen gyáva. Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy nagyon sokat számít az, hogy mit lát otthon a gyerek, a szülők hogyan viszonyulnak egymáshoz és a problémákhoz, mert azt a mintát fogja követni. Kivéve, ha ráébred arra, hogy az mennyire rossz minta.

Szerintem az agresszió és az erőszak semmire nem megoldás. Aki pedig nem képes kontrollálni az indulatait, az kezeltesse magát. Én most már tovább látok apámnál, és azt tudom, hogy tulajdonképpen az a "hülye p*csa" nevelt fel engem, és ha néha olyan képet is vág, mint egy bamba tehén, akármi történjen is velem, mindig számíthatok rá, és nagyon szeret engem. Sokszor elnézek más felnőtt nőket, és hálát adok az Istennek, hogyha néha anyám buta is, mindent megadott, amire szükségem volt az életben, nélküle pedig én is meghalnék. 22/L

2022. márc. 4. 23:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!