Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni, ha mozaikc...

Mit lehet csinálni, ha mozaikcsaládban a férjem féltékeny a gyerekemre?

Figyelt kérdés

15 éve vagyunk házasok, az utóbbi időben vettem észre, hogy csúnyán odaszól a gyereknek, puffog a semmit, tiszta hiszti lesz, ha itthon van a lányom.

Nagy nehezen kibökte, hogy az a baja, hogy minden ki van neki fizetve, oda van adva első szóra és hogy más gyerekek dolgoznak már középiskola alatt, a lányom már egyetemista, de hírből sem ismeri a munkát és hogy biztos benne van havonta 100 ezer forintban. Hát nem akartam mondani, hogy azt a százezret nyugodtan megszorozhatja... De ez sem nekem, sem a lányomnak nem teher, anyagilag belefér.

Nem züllik, hanem tanul. Amikre költ, azok meg olyasmik, amikre én is költök.

Mondtam a férjemnek, hogy ne foglalkozzon már ezzel, csak magát idegesíti vele. Az is a baj szerintem, hogy neki saját gyereke nincsen, a családi körülményei pedig gyerekkorában nagyon rosszak voltak.

2022. febr. 20. 15:20
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:

Miért kell kamut kiabálni, ha egy szülő nem b..ssza ki a gyerekét, ahogy az betölti a 18-at?

A fiúnak a szülei vettek lakást, amikor egyetemre ment. Utána összejöttek a lányommal, szerintem az első héttől nonstop egymásnál voltak, fél év után költözött hozzá a lányom.

Senki nem "tartja" a lányomat, a rezsi, közös költség felét fizetjük a fiú szüleinek. Hétközben nem szoktak otthon főzni, hétvégén néha igen, arra közösen vásárolnak be.

Nem a lakhatására megy el x százezer forint. Hanem arra, hogyha bulizni megy a barátnőivel, vagy hogy hetente egyszer masszíroztatni jár és egyéb szépülős, kényeztetős programokra. Vagy mondjuk most elkezdett spanyolul tanulni, heti kétszer jár különórára, egy hónapban az 40 ezer forint.

Igen, őszinte leszek. Van pénzünk, nem fogom a saját gyerekemre sajnálni, meg dolgozni küldeni egy érettségivel! Lesz bőven elég ideje arra, hogy kidolgozza a belét. Miért szóljanak erről már az egyetemi évei is?

És nem, nem mi vagyunk pszichológushoz valók, hanem azok, akik arra büszkék, hogy 150 ezerből elvegetálgatnak, meg háborognak, hogy mi az, hogy egy 21 éves lány nem dolgozik. Fog, nyugodj meg. De először legyen diplomája, hogy ne minimálbérrel legyen kiszúrva a szeme.

2022. febr. 20. 17:19
 32/56 anonim ***** válasza:
19%

Kényeztető programra van idő, több tízezerért, akkor dolgozni is lenne. Mert ugye időhiány miatt nem melózik...

Mi is mindent fizetünk, de a mi lányuni nem el vele vissza.

2022. febr. 20. 17:21
 33/56 A kérdező kommentje:

"Hahóóó, anyuci!! A lányod már nem gimis. "

Igen, és az egyetemmel a költségei is nőttek. :)

"Ilyen hátrányos helyzetű, hogy vagy 3 tantárgyból kellett korrepetálni heti szinten?"

Nem, szimplán érettségire és nyelvvizsgára készült. 90% feletti is lett neki minden.

"Sportol? Nagy dolog, évente egy új edzőcipő, meg ruha, a kondi a legjobb helyen is havi 10 k."

Aha, majd mondd meg akkor a teniszoktatónak is, hogy te havi 10 ezerrel szeretnék letudni az egészet. Örülni fog biztosan!

"Fogszabit nem kell havonta fizetni."

Megsúgom, hogy de, amennyiben magánhelyre jártok.

"Legyen még 40 a kajája amit otthon adsz neki"

Főleg, hogyha nem otthon ebédel, és még reggelire is vesz magának valamit...

2022. febr. 20. 17:22
 34/56 A kérdező kommentje:

32-es, nem, azért nem dolgozik, mert nincs diplomája.

A krumplisütést a Mekiben egyik HR-osztály sem értékeli. Ellenben a tudományos munkákat, versenyeken való részvételt igen. Hmm, vajon melyikkel jár jobban a gyerek...

2022. febr. 20. 17:24
 35/56 anonim ***** válasza:
28%

90% feletti is lett neki minden.

Hát, az enyémnek is, különóra nélkül. Szívesen linkelem a suliévkönyvet, hány kitűnő érettségi lett náluk, és nem került pénzbe.

2022. febr. 20. 17:26
 36/56 A kérdező kommentje:

És?

A lányomnak szüksége volt a heti különórákra, arra, hogy valaki végig csak vele foglalkozzon, átbeszéljék a tananyagot. Én erre egy forintot sem sajnálok. Nem is érzem kevesebbnek a lányomat azért, mert neki bármikor szüksége volt különórára. Akár azért, mert nem értette a matekot, vagy a fizikát, vagy azért, mert nyelvvizsgára készült.

2022. febr. 20. 17:28
 37/56 anonim ***** válasza:
17%
Menj inkább mosogatni, trollocska
2022. febr. 20. 17:29
 38/56 anonim ***** válasza:
24%

34

Nekem is 90% felett lett minden érettségim. Csak a jó kis popóm kellett hozzá, nem 3 magántanár.

De jó, legyen igazad. Kell neki a heti masszázs, meg wellness, meg bulikázás minden nap, meg heti 2-3 tenisz, ahelyett, hogy leülne tanulni. Így még a magántanárokat is fizethetitek. xD

De jól palira vesz a lányod.

Súgok valamit, mi a férjemmel havi 1,5 milliót keresünk. De tudunk félre tenni a jövőnkre. A takarékosság nem egyenlő a vegetálással. Mindent megadunk a gyerekeinknek, de közben ésszerűen is költünk.

2022. febr. 20. 17:30
 39/56 anonim ***** válasza:
23%
Olyan szánalmas, hogy az ilyen jól szituált, pénzes anyuknak nincs egy barátja, akivel meg tudná ezt beszélni, vadidegeneknek tálal ki a gyakorin... 😂
2022. febr. 20. 17:31
 40/56 A kérdező kommentje:

Nem tudom 39-es, nálunk baráti körben nem az dívik, hogy a problémáinkat tárgyaljuk ki...

De igen, gondoltam, hogy hirtelen itt mindenki extratudatos szülő lesz, milliós fizetéssel.

2022. febr. 20. 17:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!