Mit lehet csinálni, ha mozaikcsaládban a férjem féltékeny a gyerekemre?
15 éve vagyunk házasok, az utóbbi időben vettem észre, hogy csúnyán odaszól a gyereknek, puffog a semmit, tiszta hiszti lesz, ha itthon van a lányom.
Nagy nehezen kibökte, hogy az a baja, hogy minden ki van neki fizetve, oda van adva első szóra és hogy más gyerekek dolgoznak már középiskola alatt, a lányom már egyetemista, de hírből sem ismeri a munkát és hogy biztos benne van havonta 100 ezer forintban. Hát nem akartam mondani, hogy azt a százezret nyugodtan megszorozhatja... De ez sem nekem, sem a lányomnak nem teher, anyagilag belefér.
Nem züllik, hanem tanul. Amikre költ, azok meg olyasmik, amikre én is költök.
Mondtam a férjemnek, hogy ne foglalkozzon már ezzel, csak magát idegesíti vele. Az is a baj szerintem, hogy neki saját gyereke nincsen, a családi körülményei pedig gyerekkorában nagyon rosszak voltak.

Nem vagyunk. Nekem a lányom apjával a válásom elég csúnyára sikeredett, pont a pénz miatt. Utána én megfogadtam, hogyha lesz is új párom, férjem, nem lesz megint ez a közösködés.
Ezzel nem azt mondom, hogyha veszek egy csomag wc papírt, fizettetem vele a felét, vagy hogyha ebédet főzök, akkor szedhet belőle, ha előtte kifizeti az ebédpénzt. De egymás pénzügyeibe nem szólunk.

Igen, pont ezért akarok vele türelmes lenni. De ha a férjem felnőtt létére olyan, mint egy hisztis kisgyerek, úgy nehéz.
Direkt provokálja a lányomat, odaszólogat neki. A lányom meg tűri egy ideig, de ő az a fajta, hogy ritkán szól, viszont az akkor odavág. A férjem meg olyankor vérig van sértődve, és duzzogva elvonul. Komolyan, mint egy rossz gyerek, olyan lett.

#7:+1
Kérdező: A férjed a gyereked jó sorsára irígy. Jól látod, a hiányt szenvedett kisgyerek éledt fel benne, az dühöng. Ezt te nagyon nehezen, terapeuta könnyebben megbeszéli vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!