Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni, ha mozaikc...

Mit lehet csinálni, ha mozaikcsaládban a férjem féltékeny a gyerekemre?

Figyelt kérdés

15 éve vagyunk házasok, az utóbbi időben vettem észre, hogy csúnyán odaszól a gyereknek, puffog a semmit, tiszta hiszti lesz, ha itthon van a lányom.

Nagy nehezen kibökte, hogy az a baja, hogy minden ki van neki fizetve, oda van adva első szóra és hogy más gyerekek dolgoznak már középiskola alatt, a lányom már egyetemista, de hírből sem ismeri a munkát és hogy biztos benne van havonta 100 ezer forintban. Hát nem akartam mondani, hogy azt a százezret nyugodtan megszorozhatja... De ez sem nekem, sem a lányomnak nem teher, anyagilag belefér.

Nem züllik, hanem tanul. Amikre költ, azok meg olyasmik, amikre én is költök.

Mondtam a férjemnek, hogy ne foglalkozzon már ezzel, csak magát idegesíti vele. Az is a baj szerintem, hogy neki saját gyereke nincsen, a családi körülményei pedig gyerekkorában nagyon rosszak voltak.

2022. febr. 20. 15:20
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
30%
Mert mire megy el 100 forint egy gyerek esetében? Havi szinten? Albérletben él?
2022. febr. 20. 15:23
 2/56 A kérdező kommentje:
Egyetemre jár.
2022. febr. 20. 15:25
 3/56 anonim ***** válasza:
80%
Közös kasszán vagytok? Nem lehetséges, hogy azt érzi, neki számtalan dologról le kell mondania azért, hogy a lányod mindent megkapjon?
2022. febr. 20. 15:26
 4/56 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk. Nekem a lányom apjával a válásom elég csúnyára sikeredett, pont a pénz miatt. Utána én megfogadtam, hogyha lesz is új párom, férjem, nem lesz megint ez a közösködés.

Ezzel nem azt mondom, hogyha veszek egy csomag wc papírt, fizettetem vele a felét, vagy hogyha ebédet főzök, akkor szedhet belőle, ha előtte kifizeti az ebédpénzt. De egymás pénzügyeibe nem szólunk.

2022. febr. 20. 15:30
 5/56 anonim ***** válasza:
85%
Aki azt hiszi, nem megy el egy gyerekre havi 100k az kérem mondja el melyik alomvilagban el.
2022. febr. 20. 15:34
 6/56 anonim ***** válasza:
93%
Te gyereked, te pénzed, nem az ő pénzéből megy el 100k, nem volt eldugva a gyerek, mikor összejöttetek, akkor mi baja?
2022. febr. 20. 15:38
 7/56 anonim ***** válasza:
89%
Leírtad, hogy nagyon más közegből jöttetek. Ő nyilván megbecsült minden forintot gyerekkorában és valószínűleg meg is kellett dolgoznia érte. Most azt látja, hogy a lányod minden erőfeszítés nélkül százezre(ke)t költ magára havonta. Az ő tapasztalata és elmélete szerint a pénzért meg kell dolgozni függetlenül attól, hogy valaki tanul, vagy sem, és meg is kell becsülni. Szerinte a lányod így nem fogja megtanulni a pénz valódi értékét, hiszen annyit költ havonta, amennyit akar.
2022. febr. 20. 15:38
 8/56 anonim ***** válasza:
91%
Hát ha a költségeket felezitek a férjeddel (rezsi, kaja, tisztítószer, stb.), a megmaradt pénzével pedig mindenki maga rendelkezik, akkor elvileg nem lehet beleszólása, hogy ebből (tiedből) mennyit szánsz a lányodra.
2022. febr. 20. 15:40
 9/56 A kérdező kommentje:

Igen, pont ezért akarok vele türelmes lenni. De ha a férjem felnőtt létére olyan, mint egy hisztis kisgyerek, úgy nehéz.

Direkt provokálja a lányomat, odaszólogat neki. A lányom meg tűri egy ideig, de ő az a fajta, hogy ritkán szól, viszont az akkor odavág. A férjem meg olyankor vérig van sértődve, és duzzogva elvonul. Komolyan, mint egy rossz gyerek, olyan lett.

2022. febr. 20. 15:40
 10/56 anonymousreview60 ***** válasza:
90%

#7:+1

Kérdező: A férjed a gyereked jó sorsára irígy. Jól látod, a hiányt szenvedett kisgyerek éledt fel benne, az dühöng. Ezt te nagyon nehezen, terapeuta könnyebben megbeszéli vele.

2022. febr. 20. 15:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!