Mozaikcsaládban ennek hogyan kellene működnie?
2!
Felnőtt gyerekekrol van, szó, nem kicsikről. Már nem ők kellene higy a középpontban legyenek, hanem a partner. Nem kell elhanyagolni a gyereket, de nem is kell hogy nonstop a nyakukon lógjon. Pont úgy, ahogy pl anyós vagy a testver se kell higy a mindennapi élet része legyen
Azt írod gyakran, nem mindig.
Néha menjetek a gyerekkel, néha ketten, néha meg a párod a gyerekével ketten.
Ne legyél önző.
Attól, hogy felnőtt még tölthet időt a szülővel. Inkább az a fura, hogy a te gyereked nem kíváncsi rád.
Kérdező, hány évesek a gyerekeitek? Ők már családosak/párkapcsolatban élnek?
Amúgy jól írta itt valaki, nem kell a felnőtt gyerek orrára kötni, hova mentek. Én is mozaik családban élek, (második felesége vagyok egy özvegy férfinak), nálunk eleve úgy szerveztük, hogy nem voltak elmenős programok úgy, hogy ő, én és a gyerekei (felnőttek voltak már ők is akkor, igaz, fiatal felnőttek, és itthon éltek még). Az volt az érdekes, hogy bár nem kedveltek engem, de jöttek volna, ha rajtuk múlt volna, mert még az is érdekesebb lett volna nekik, mint itthon ülni. De mi szintén nem kötöttük az orrukra, mentünk és kész. Így aztán ők is megszervezték a saját programjaikat, ha nem akartak otthon tespedni. A lényeg, hogy a férjeddel egységes állásponton kellene lennetek ebben.
"Azt írod gyakran, nem mindig."
Aha. És akkor attól a ténytől, hogy nem mindig, "csak" gyakran megy velük a férje felnőtt gyereke, marha boldognak kellene lennie a kérdezőnek?
1. Az ember jogos igénye, hogy a párja alapvetően vele foglalkozzon, ha nincsen ezt felülíró gyermekgondozási, nevelési kötelezettség. De ekkor is kellenek rövid időszakok, amikor csak vele foglalkozik.
2. A gyerek jogos igénye, hogy legyenek időszakok, amikor a szülő csak vele foglalkozik, és minél felnőttebb a gyerek, annál kevesebb ilyen időre kell legyen szüksége, de akkor is lesznek kizárólagos pillanat igényei.
Aligha hiszem, hogy a gyerek pont akkor, pont oda akar menni, mint ti. Itt a gond valószínűleg az, hogy szüksége van valamilyen élethelyzete miatt az apja tanácsára, figyelmére, és valamiért erre a legmegfelelőbb helynek pont ezeket a pároddal közös programokat találja.
Ki kell deríteni, hogy:
1. Mi miatt keresi a párod társaságát? Ezt az okot kell elhárítani, ha lehet.
De ha nem lehet, akkor
2. Milyen módon lehet számukra nekik kellően csak rájuk tartozó időt teremteni, ami nem megy a károdra. Pl. amíg ők kettesben vannak, te elmész masszázsra, úszni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!