Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mozaikcsaládban ennek hogyan...

Mozaikcsaládban ennek hogyan kellene működnie?

Figyelt kérdés
Páromnak és nekem is felnőtt gyermekünk van. Amikor összekerültünk szerettem azt hogy annyi év után végre kettesben mehetek valakivel kikapcsolódni, ünnepek alkalmával kettesben találhatunk programokat. Sajnos mára egyre többet veszekszünk azon hogy párom gyereke gyakran jönni akar oda ahova mi is megyünk, ez engem zavar. Az én gyermekem egyébként sem ilyen, neki megvan a maga élete. Ennek ellenére is jó a kapcsolatunk. Páromnak jeleztem már többször hogy ez nekem így rossz, csak vele szeretnék kikapcsolódni, de ő csak azt hajtogatja mit csináljon, nem mondhatja gyerekének hogy ne jöjjön. Én szeretnék néha fontosabb lenni, hogy jobban figyelembe vegye az érzéseimet. Véleményekre vagyok kíváncsi, másoknál ilyen esetben hogyan működnek a dolgok, illetve melyikünknek van igaza?
2019. márc. 2. 12:35
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
90%
Én is egy ilyen mozaikcsalád egyik gyermeke vagyok, de szüleink mindig is úgy csinálták hogy szerveztek családi programokat, meg olyanokat mikor a saját szüleinkkel ( én anyukámmal, tesóm meg nevelőfaterral illetve fordítva ) mentünk ide-oda meg voltak olyanok ahol csak kettesbe mentek szüleink. Valahogy vagy ez volt megszokva vagy nem tudom, de valahogy sosem éreztük azt tesómmal hogy de mindenáron menjünk velük mindenhova.
2019. márc. 2. 12:51
 2/35 anonim ***** válasza:
15%
Ugye majd akkor se fognak eszedbe jutni a gyerekek ha segítségre lesz szükséged? És még csodálkoznak miért utálják sokan a mostohájukat.
2019. márc. 2. 12:54
 3/35 anonim ***** válasza:
97%
Nem kell a gyerek orrára kötni hogy hova mentek és mikor. Nem olyan bonyolult ez. Ha a partner nem érti, hogy kettőtöknek is szüksége van magánéletre, akkor értelmesebb lenne másikat keresni
2019. márc. 2. 12:55
 4/35 anonim ***** válasza:
93%

2!

Felnőtt gyerekekrol van, szó, nem kicsikről. Már nem ők kellene higy a középpontban legyenek, hanem a partner. Nem kell elhanyagolni a gyereket, de nem is kell hogy nonstop a nyakukon lógjon. Pont úgy, ahogy pl anyós vagy a testver se kell higy a mindennapi élet része legyen

2019. márc. 2. 12:57
 5/35 anonim ***** válasza:
42%

Azt írod gyakran, nem mindig.

Néha menjetek a gyerekkel, néha ketten, néha meg a párod a gyerekével ketten.

Ne legyél önző.

Attól, hogy felnőtt még tölthet időt a szülővel. Inkább az a fura, hogy a te gyereked nem kíváncsi rád.

2019. márc. 2. 13:05
 6/35 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, hány évesek a gyerekeitek? Ők már családosak/párkapcsolatban élnek?

Amúgy jól írta itt valaki, nem kell a felnőtt gyerek orrára kötni, hova mentek. Én is mozaik családban élek, (második felesége vagyok egy özvegy férfinak), nálunk eleve úgy szerveztük, hogy nem voltak elmenős programok úgy, hogy ő, én és a gyerekei (felnőttek voltak már ők is akkor, igaz, fiatal felnőttek, és itthon éltek még). Az volt az érdekes, hogy bár nem kedveltek engem, de jöttek volna, ha rajtuk múlt volna, mert még az is érdekesebb lett volna nekik, mint itthon ülni. De mi szintén nem kötöttük az orrukra, mentünk és kész. Így aztán ők is megszervezték a saját programjaikat, ha nem akartak otthon tespedni. A lényeg, hogy a férjeddel egységes állásponton kellene lennetek ebben.

2019. márc. 2. 13:09
 7/35 anonim ***** válasza:
76%

"Azt írod gyakran, nem mindig."

Aha. És akkor attól a ténytől, hogy nem mindig, "csak" gyakran megy velük a férje felnőtt gyereke, marha boldognak kellene lennie a kérdezőnek?

2019. márc. 2. 13:12
 8/35 anonim ***** válasza:
84%
5-ös, nem arról van szó, hogy nem kíváncsi rá, hanem megvan a maga élete, és attól még bőven jó lehet a kapcsolata egy felnőtt embernek a saját anyjával, hogy nem lóg rajta örökké.
2019. márc. 2. 13:14
 9/35 anonymousreview60 ***** válasza:
84%

1. Az ember jogos igénye, hogy a párja alapvetően vele foglalkozzon, ha nincsen ezt felülíró gyermekgondozási, nevelési kötelezettség. De ekkor is kellenek rövid időszakok, amikor csak vele foglalkozik.

2. A gyerek jogos igénye, hogy legyenek időszakok, amikor a szülő csak vele foglalkozik, és minél felnőttebb a gyerek, annál kevesebb ilyen időre kell legyen szüksége, de akkor is lesznek kizárólagos pillanat igényei.

Aligha hiszem, hogy a gyerek pont akkor, pont oda akar menni, mint ti. Itt a gond valószínűleg az, hogy szüksége van valamilyen élethelyzete miatt az apja tanácsára, figyelmére, és valamiért erre a legmegfelelőbb helynek pont ezeket a pároddal közös programokat találja.

Ki kell deríteni, hogy:

1. Mi miatt keresi a párod társaságát? Ezt az okot kell elhárítani, ha lehet.

De ha nem lehet, akkor

2. Milyen módon lehet számukra nekik kellően csak rájuk tartozó időt teremteni, ami nem megy a károdra. Pl. amíg ők kettesben vannak, te elmész masszázsra, úszni stb.

2019. márc. 2. 13:16
 10/35 anonim ***** válasza:
97%
Jézus, mi már gimis korunkban tudtuk, hogy ha az lett mondta hgy ketten megyünk el, akkor ketten mentek. Soha nem nyafogtunk vagy féltékenykedtünk. Persze volt amikor együtt is mentünk, nem csorbult a kis lelkünk. Barátoméknál is 17 éves lány is megértette hogy ha az anyjuk azt mondta most kettesben szeretnénk apátokkal lenni, akkor kettesben akarunk, kész. :D Nehogy már felnőtt gyerekét mindenhova hurcolászni kelljen. -.- ELeve minek mindent az orrára kötni?
2019. márc. 2. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!