Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mozaikcsaládban ennek hogyan...

Mozaikcsaládban ennek hogyan kellene működnie?

Figyelt kérdés
Páromnak és nekem is felnőtt gyermekünk van. Amikor összekerültünk szerettem azt hogy annyi év után végre kettesben mehetek valakivel kikapcsolódni, ünnepek alkalmával kettesben találhatunk programokat. Sajnos mára egyre többet veszekszünk azon hogy párom gyereke gyakran jönni akar oda ahova mi is megyünk, ez engem zavar. Az én gyermekem egyébként sem ilyen, neki megvan a maga élete. Ennek ellenére is jó a kapcsolatunk. Páromnak jeleztem már többször hogy ez nekem így rossz, csak vele szeretnék kikapcsolódni, de ő csak azt hajtogatja mit csináljon, nem mondhatja gyerekének hogy ne jöjjön. Én szeretnék néha fontosabb lenni, hogy jobban figyelembe vegye az érzéseimet. Véleményekre vagyok kíváncsi, másoknál ilyen esetben hogyan működnek a dolgok, illetve melyikünknek van igaza?
2019. márc. 2. 12:35
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
34%
Próbáljatok olyan nyaralást is szervezni néha, ahol nemcsak Ti vagytok hárman, hanem egy nagyobb baráti társaság, ez új helyzetet teremthet, és lehet hogy a megszokott 3-asból fokozatosan ki tudtok jönni.
2019. márc. 2. 13:26
 12/35 A kérdező kommentje:
Sajnos mi sem tudunk csak ritkán menni valahova idő hiány miatt legfőképp. Párom azt szokta meg hogy ha pl. fesztiválra vagy akár rokon látogatóba mennénk, elmondja gyerekének. Ő ilyen. Az pedig jönni akar. Párom nem akarja megbántani. Az én gyerekem szerencsére nem ilyen, ő valószínűleg tudja hogy egy pár kettesben érzi magát legjobban, persze ha már nincsenek kicsi gyerekek. Nem is laknak velünk, már külön, és mindenkinek van párja. De az ő gyereke inkább hozza őt is, ez nekem már sok. És nem is értem miért ilyen.
2019. márc. 2. 13:47
 13/35 anonymousreview60 ***** válasza:
75%

Próbáld kipuhatolni az okot! Miről beszélnek olyankor. Lehet, hogy csak időt akar tölteni vele, mert jobban munkál benne az (apja/anyja) halandóságának tudata.

És elkerülhetetlen, ezt az igényedet a párodnak is ki kell beszélned. A rokonokhoz a gyerek mehet máskor. Nektek még a kettesben töltött odaút is kincs.

2019. márc. 2. 14:07
 14/35 anonim ***** válasza:
19%
Akkor hagyd el a párod. Csak ez az egyetlen gondotok?
2019. márc. 2. 14:08
 15/35 anonim ***** válasza:
12%
A mozaik család élete nehéz. Nincs igaza senkinek....ne.is keresd az igazságot mert nincs értelme. Téged a párodat meg a gyetekedet is meg lehet érteni. Ez egy rossz és nehéz helyzet. Sok tűrést, és kompromisszumot igényel. Mindenki részéről. Olyan nincs hogy mindenkinek tökéletes lesz. Annyit tudsz tenni, hogy elfogadod hogy egyszer így máskor úgy mentek. Próbálj az arányomra figyelni. Neled is jusson meg a gyereknek is. És ne akarj vele.versenyezni az apja szeretetéért ez felesleges és csak belebukni lehet. Nem leszel fontosabb és a gyerek sem. Mindketten azok vagytok csak másképp. Ezt sajnos el kell fogadni és osutozni rajta. Vagy keresni valakit akinek nincs gyereke és csak téged szeret. Én is ilyen családban nőttem fel. A vege az lett, hogy megszakadt az apámmal a kapcsolat mert sosem volt kettesben töltött időnk mivel igénye sem volt rá meg a felesége és a mostohatestverem sem hagyták. Nem jók az ilyen viszájok, és mindig nézni kell hogy érezheti magát a masik fél. Sok türelem kell a békességhez. Kitartást kívánok. Ha már nagyok a gyerekek akkor az idő neked dolgozik 😉
2019. márc. 2. 14:10
 16/35 anonim ***** válasza:
87%
Azt írtad ünnapek alatt.Ez mit jelent? Karácsony, születésnap? Akkor érthető, hogy menni menni akar a gyerek is. Egy sima hétvége? Akkor viszont nem
2019. márc. 2. 14:23
 17/35 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem tuti nem a "gyerek" találja ki, hogy feltétlenül menni akar veletek, hanem a párod hívja őt a programokra, csak a párod rákeni. Gondolj bele, nem is él veletek, ha a párod nem szólna neki, nem is tudná hova készültök.
2019. márc. 2. 14:56
 18/35 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, megértelek. Nyilván nem is választottál volna magadnak olyat, akinek kisebb gyereke van, és mindig rajtatok lóg. Pont ezért megértem, hogy ha már felnőtt, külön élő, párkapcsolatban élő gyereke van a férjednek, akkor nem szívesen veszed, ha rátok akaszkodnak.

Mondjuk én már 24 év házasság után úgy vagyok, hogy a férjem mehet nyugodtan nélkülem a felnőtt gyerekéhez unokázni, még örülök is neki, az az "én időm". De friss házasságban így Neked rossz lehet.

2019. márc. 2. 15:02
 19/35 anonim ***** válasza:
83%

"Gondolj bele, nem is él veletek, ha a párod nem szólna neki, nem is tudná hova készültök."

17-es, ebben tuti lehet valami.

2019. márc. 2. 15:03
 20/35 A kérdező kommentje:
Igen,mondtam is hogy párom ilyesmit elmond a gyerekének. Ha megyünk valahova hétvégén például. Ő egyszerűen ilyen. Én nem hiszem hogy hívná a gyerekét, mivel már többször összevesztünk ezen hogy én igényelném hogy kettesben menjünk. Lehet a gyereke akar engem bosszantani? Már ez is megfordult a fejemben. Vagy ők egyszerűen ilyenek? Igazából az érdekelne jogos-e az igényem hogy ne jöjjön a gyereke velünk.
2019. márc. 2. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!