Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mozaikcsaládban ennek hogyan...

Mozaikcsaládban ennek hogyan kellene működnie?

Figyelt kérdés
Páromnak és nekem is felnőtt gyermekünk van. Amikor összekerültünk szerettem azt hogy annyi év után végre kettesben mehetek valakivel kikapcsolódni, ünnepek alkalmával kettesben találhatunk programokat. Sajnos mára egyre többet veszekszünk azon hogy párom gyereke gyakran jönni akar oda ahova mi is megyünk, ez engem zavar. Az én gyermekem egyébként sem ilyen, neki megvan a maga élete. Ennek ellenére is jó a kapcsolatunk. Páromnak jeleztem már többször hogy ez nekem így rossz, csak vele szeretnék kikapcsolódni, de ő csak azt hajtogatja mit csináljon, nem mondhatja gyerekének hogy ne jöjjön. Én szeretnék néha fontosabb lenni, hogy jobban figyelembe vegye az érzéseimet. Véleményekre vagyok kíváncsi, másoknál ilyen esetben hogyan működnek a dolgok, illetve melyikünknek van igaza?
2019. márc. 2. 12:35
1 2 3 4
 21/35 anonymousreview60 ***** válasza:
79%

Igen, jogos az igényed MINDENKÉPPEN. Főleg, ha a gyerek máskor/máshogy is el tudna menni a rokonokhoz. De ha pl. a nagyihoz ő is csak akkor tud menni, amikor a párod, és esetleg (majdnem) egy városban lakik a pároddal, akkor anyagilag ésszerűtlen, és a párod családfelének anyagi/gondoskodási/érzelmi érdekeivel ellentétes a külön utazás.

Nagyon úgy tűnik a te fő szeretetnyelved az együtt töltött idő, amiben a párod nem partner. Ez alapvető értékbeli különbség, amit sürgősen orvosolni kell.

Derítsd ki, miért akar a pároddal lenni a gyerek, miért megy veletek? 1. Ha tényleg csak a szülőjével akar lenni, akkor arra a párod keressen más időt vagy az ezen együttutazások ellentételezésére neked másikat otthon! 2. Ha ez nem lehetséges, és ha anyagilag így jobb a gyerek utazása, akkor inkább anyagilag támogassa neki az utat más módon.

Ha a párod 3 udvarias kérés után sem változtat ezen, akkor alapvető tiszteletbeli probléma áll fenn részéről veled szemben. Azon már csak a párterápia segíthet.

2019. márc. 2. 15:29
 22/35 anonim ***** válasza:
21%

5-ös vagyok.

Nem jogos.

Attól, hogy felnőtt még a gyereke. És sokkal régebb óta a gyereke mint te a párja.

Még mindig tartom, hogy önző vagy. Ne akard elmarni a gyerekét. Kössetek kompromisszumot. Legyen mikor megy, legyen mikor nem megy.

Majd unokázni se unokázzon mert csak veled foglalkozhat???

2019. márc. 2. 16:03
 23/35 A kérdező kommentje:
Ha például rokonokhoz megyünk nem anyagiak miatt akar jönni párom gyereke, főleg mivel nem is együtt mennek hanem ő is hozza a párját. Én akkor sem értem miért nem lehetünk máshol kettesben, én nem érzem jól magam ha sokan vagyunk. Hiszen nekem ők végül is idegenek. Páromat szeretem, vele szeretek lenni. Mint mondtam az én gyerekem nem ilyen, nagyon jó a viszonyunk de ő nem akaszkodik ránt. Amikor felnőttem és lett kapcsolatom én sem a szüleimmel programoztam, hanem a társammal.
2019. márc. 2. 16:12
 24/35 anonim ***** válasza:
27%
Persze hogy a te gyereked nem akaszkodik rátok, gondolom világ életedben fontosabb volt a kolbász mint a gyereked, így ő ezt szokta meg. Párod gyereke lehet normális szülők mellett nőtt fel, ahol fontos a család is, nem csak az aktuális pár.
2019. márc. 2. 16:26
 25/35 anonim ***** válasza:
56%
De ha rokonokhoz mentek, akkor úgysem lehettek kettesben. Az zavar, hogy ők is ott vannak az ebédnél?
2019. márc. 2. 16:36
 26/35 A kérdező kommentje:
24-es ezt kikérem magamnak, minden időmet a gyerekemmel töltöttem amíg hagyta. A kamaszkor vége felé már barátnővel igényelte a kikapcsolódást, most meg már a párjával. És családszerető, mindenben számíthatok rá, ahogy ő is rám. Igen, mégsem akaszkodik rám.
2019. márc. 2. 16:37
 27/35 A kérdező kommentje:
Egyrészt azért zavar mert rosszul esik hogy párom nem veszi figyelembe kérésemet, vagy ha figyelembe is veszi azt nem tudja kivitelezni. Másrészt igen, minél többen vagyunk nekem annál rosszabb, mert végső soron nekem az ő családja idegen.
2019. márc. 2. 16:39
 28/35 anonymousreview60 ***** válasza:
54%
"végső soron nekem az ő családja idegen" #22-nek kicsit igaza van. Ez a megjegyzés azt mutatja, hogy valamiért nem tudtál, akartál eddig velük összehangolódni. Ha a pároddal komoly kapcsolatban vagytok, akkor az ő gyereke kicsit a mostohagyereked, amannak párja párja kicsit a meny/vej kell legyen.
2019. márc. 2. 16:57
 29/35 A kérdező kommentje:
28-as igazad van, de miért kell mindig jönnie/jönniük ha mi megyünk párommal?
2019. márc. 2. 17:01
 30/35 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, jól tippelem, hogy párodnak lánya van, valószínűleg egy szem gyermek, apuka szeme fénye,hercegnője? Mert akkor meg is van a válasz mindenre. A pozícióját félti. Gyakori jelenség egyke lánygyerekeknél (persze nem csak náluk fordul elő), hogy fúrják az apjuk új kapcsolatait, gyakorta még a saját anyjával is rivalizál némelyikük. Ha a válás után is ő maradt az apja életében a legfontosabb női szereplő, akkor azért aggódik, hogy megfosztod a képzeletbeli trónjától, e miatt akar mindig jelen lenni. Ha a párod nem partner abban, hogy ritkítsa ezeket az alkalmakat és kellemetlennek sem érzi, akkor nem nagyon tudsz mit tenni a helyzettel, mert egyrészt a kettesben töltött időre a párodnak is igénye kellene legyen, másrészt figyelembe illene vennie a kérésedet, harmadrészt a gyerekével szemben te maradnál alul úgyis a végén. Döntsd el mennyire és meddig akarod/tudod ezt tolerálni és juss konszenzusra előbb magaddal, aztán a pároddal is, a változást mindkettőtöknek akarnia kell, nem lehet kiharcolni...
2019. márc. 2. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!