Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így normális? Szerintem...

Ez így normális? Szerintem nem így kéne működnie.

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és 3tesómmal élek meg az anyámmal. Bátyám 18, öcsém 15 és húgom 13éves. Anyám a legrendetlenebb ember akit ismerek és mi is így lettünk nevelve. Szégyellem amikor átjön egy barátom és disznóól van nálunk. Meg amúgy is zavar, a szobámba mindig rendet tartok. De egyszerűen szar kedvem van amikor hazaérek és kupi van, sokszor megcsinálom, de mivel tesóimat nem érdekli egy óra múlva már minden ugyanolyan rendetlen. És én nem tudom megmondani a tesóimnak, hogy tartsanak rendet maguk után mert rám nem hallgatnak anyukámat meg nem érdekli. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak, nekem még suliba kell járnom és tanulnom, nincs arra időm és energiám, hogy én vezessem a háztartást segítség nélkül. Néha sírok is miatta, már annyira kiborító a helyzet.Legszívesebben elköltöznék.
2009. okt. 16. 15:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ebben a helyzetben vagyok.Bár nekem annyival jobb,hogy már egyetemista vagyok és koliban lakom.Mikor 2 hetente jön hozzám a párom én már előtte nap nekiállok takaírani,mert olyan kupi van.Mire készen vagyok szombaton,már úgyra széthagynak mindant:fogkrémet,ruhát,mindenféle kacatot,ráadásul a frissen takarított szobában dohányoznak,kinti cipővel végig mennek a szőnyegen,ledobják a székre a kabátot,táskát.Olyankor kiborulok és tudom,ha én nem rakok rendet az egész házban 2 hetente,ők maguk semmit nem raknának a helyére,még a nappaliban sem hajtanák össze a plédet.Mit ne mondjak én is nagyon várom,hogy önálló legyek,de addig nem tudok mit tenni.Próbáltam mondani nekik,hogy legalább ne bent cigizzenek,persze feleslegesen,mert hiába takarítok bagószag van ahpgy belépünk a lakásba érezni.Kitartást!

U.I:ráadásként a koliban is takaríthatok:(

2009. okt. 16. 15:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Sajnos lehet, hogy csak akkor fogsz ettől a problémától megszabadulni, ha majd egyszer elköltözöl. Talán egy előnye van. A sajátodban nagyobb örömet fog okozni a rend. Egy felnőttet nemigen lehet ilyesmiben megváltoztatni. Én a párommal harcolok emiatt örökké. Mert ahogy hazajön, ledobja a ruháit ott, ahol éppen megszabadul tőlük, aztán meg veszekszik, hogy nincs kedve otthon lenni a rendetlenség miatt. Hiába magyarázom neki szépen is, "csúnyán is", nem lehet rajta változtatni. Ha pedig anyukádra nem tudsz hatni, akkor a testvéreidre még kevésbé fogsz tudni.
2009. okt. 16. 15:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Tartsd rendben a saját szobádat, és zárd be, ha elmész otthonról.
2009. okt. 16. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!