Miert kell rogton itelkezni? 20 eve ez meg normalis volt, szerintem most is az.
Gondolom a kérdésedhez az ihletet az előbbi kérdés adta, ahol a 19 éves lány sokallta a pénzt, amit haza kell adniuk. Nem az a gond, hogy együtt él több generáció, de azt nem nevezném felelősség vállalásnak, hogy a szülők nyakára szüljenek, ahol még netán a szülők is nehézkesen élnek meg. Ne azért ne vállaljanak gyerek fejjel gyereket, mert nem tudnak tanulni mellette (holott ez is nagy igazság), hanem hogy legalább ételre és ruhára legyen a gyereknek. Akkor sem úgy működik, hogy szülök, nevelgetem, tanulok majd dolgozom... addig éhen lehet halni...
25/N
én úgy vagyok vele, hogy nem egészséges a szülőkkel együtt lakni mikor már saját család van.
De azt hogy valaki 19-20 évesen szül azzal nincs semmi bajom,már felnőt ember tudja, hogy mit csinál.
Elõször a kérdésedre az jutott eszembe, hogy a mai fiatalok éretlenebbek, mint akik 20 évvel ezelõtt voltak ennyi idõsek. Nem,nem éretlenebbek, hanem felelõtlenebbek.
A régi generàcióban màr a 20-22 éves làny vénlànynak szàmitott, ha nem ment férjhez vagy nem volt jegyese.
Mindenki akkor szül, amikor fel tudja mérni az anyai szerep nehézségeit.
Ha valaklki 19 évesen stb. bir azzal a felelõsséggel, hogy fel tud nevelni egy gyermeket, akkor miért ne szülj
Egyet ertek veled kerdezo. Pl. azt nem ertem, hogy miert van, hogy a fiatalon szuloket lenezik (olvastam ilyen kommentet is itt, hogy nem normalis, aki 20-22 evesen szul), mikor nem is ismerik az eletuket. Miert feltetelezi valaki, hogy attol, hogy o nem akar x modon elni, meg masnak nem tetszhet az az eletut? (mikor mast nem is bant vele). A masik meg az, hogy erdekes, az lenezendo, hogy valaki vallalja a tettei kovetkezmenyet es egy eletet hoz a vilagra, de ha elveteti es "eltakaritja" a kovetkezmenyet abortusz formajaban, akkor az teljesen normalisnak van tartva...
22 evesen szultem, tervezetten, mar hazasok voltunk a ferjemmel, mielott a baba megfogant. Kaptam olyan hozzaszolasokat ismerosoktol, hogy milyen furcsa, hogy gyerekem van, hogy birom stb. Na most, akik ilyet kerdeznek, nem azt fejezik ki, hogy nekik nem lenne hozza eleg felelosseguk meg? Akkor miert is a fiatalon szulo a felelotlen? Ha meg van a partner es az anyagi hatter, miert varnek meg 10 evig? Szerintem sokan szeretnenek fiatalabb korban szulni, csak sajnos nem mindenki szerencses, van, aki csak 30 eves kora korul talalja meg az igazit vagy hiaba van parja, sajnos nincsenek meg a megfelelo anyagi javak egy gyerek felnevelesehez. Ha minden adott, mi a gond? Nem segelybol elunk, senkitol sem veszunk el. A rosszindulat az ok. Mindenkire, aki mashogy el, mondani kell valamit. Egyes emberek a sajat eletviteluket akarjak masra eroltetni minden ilyen kerdeskornel. Ez itt a baj.
Én anyuka vagyok.Nekem már felnőtt fiam van.Én is 20 évesen szültem a fiamat,és bizony eszembe sem jutott,hogy a szüleim nyakára szüljek.A fiam születése után rá kellett jönnöm,hogy magunk kell hogy talpra álljunk.A férjem dolgozott,én otthon voltam gyeden.Albérletben éltünk,és megpróbáltunk élni..Nagyon nehéz volt.Sok álmatlan éjszaka,sokszor ébredni mert a pici megint sír,évekig sehová nem menni,mert nincs miből stb.
Persze az évek alatt az ember más helyzetbe kerül,egyre könnyebb az élete.Most,hogy felnőtt a fiam,kezdem újra élni a saját életemet.Ma könnyedén elmegyek nyaralni,mert a fiam képes önálló lenni.Már nyugodtan elmegyek hajnalban bulizni,mert nincs "kisgyerek" akiért felelősséggel tartozom.MA újra élem a fiatalságomat.Így ki is alakult a szokásos életvitelünk a férjemmel.
Imádom a fiamat,és nagyon szeretem a barátnőjét is( 2 éve vannak együtt)Bármit megtennék értük,csak 1 dolgot nem! Nem egyeznék abba bele,hogy egy pici babával az én nyakamon legyenek.Én már nem akarok babasírásra ébredni,nem akarom az letemet újra megváltoztatni.Egy normális fiatal pár evvel is tisztábban van.Tudják,hogy a baba nemcsak az ő életüket hanem a körülöttük élőkét is megváltoztatja.Ha két fiatal azt mondja,hogy ők babát akarnak,és mindennel megbirkóznak ,akkor tegyék..Ez nagyon dicséretes,még akkor is ha 19-20 évesen szül.De ne úgy szüljenek,hogy eltervezik,hogy a szülői házban maradnak,és ezentúl a nagyszülőknek is lesz feladatuk.A legtöbb szülő már nehezen tud megbirkózni egy kisbabával,főleg ha már a gyerekei felnőttek.
Nekem személy szerint nincs semmi bajom az érett felfogású fiatalokkal akik SAJÁT MAGUKNAK szülnek babát,akik képesek mindent csakis maguk megtenni a babáért.Le a kalappal előttük.De egy 15-16 éves GYEREKLÁNY nekem ne mondja,hogy ő érett nő,és képes mindenre..Szülei nélkül semmire sem képes..Az ilyen lányok bizony nem gondolkodnak,csak megszülik,mert azt hiszik a szülőknek kötelességük az unokát is felnevelni..Ez nagyon rossz gondolat.
UI: Sajnos a környezetemben is vannak olyan korombeli nők akik bár imádják az unokájukat de majd megszakadnak mert az unoka édesanyja (aki jobb esetben 18 éves) egyszerűen rásózza a babát a mamára..Na ez a helytelen gondolkodás.
39/N
Akkor érdeklődd meg azt is, hogy az a 3 ember, ha csak az apukának nevezett férfi (szinte még fiú), jár el dolgozni, hogyan fog megélni a család. Egy gyerekre kiskorában sokat kell költeni, aztán jön az iskoláztatás, félre kell tenni a jogsira, az egyetemre, a különköltözésre, és ezek csak a nagyobb költségek, de azt a szerencsétlent, aki a szülők hibája/felelőtlensége miatt szív, etetni, ápolni, gondozni, ruházni, stb kell.
És ezt úgy írom, hogy anyum 17 évesen szült, de a nagyszülők segítsége nélkül most kb. a híd alatt lennénk, ha nem a föld alatt, pedig akkor apum már dolgozott.
18 évesen az ember semmilyen értelemben nem felnőtt a jogit kivéve,kész,mondhat nekem bárki bármit.Régen más világ volt,tudnék én mesélni arról,hogy nagyanyámnak mennyi fleelősségérzete volt 17 évesen mikor anyámat megszülte,hát elmondom neked nem több mint a mostaniaknak.
Másrészt régen a gyerekszülés,házasodás nagyrészt társadalmi nyomás hatására következett be korán,véádekezésre sem volt ennyi féle lehetőség stb.
Nem kell azt gondolni,hogy régen mindenki komoly volt,felnőtt,mindenkinek hatalmas vagyona volt és tökéletes szülő vált belőle 17-20 évesen,mert ez nem igaz.
És a fiatalok csak úgy élhetnek külön életet,ha fizikailag is külön vannak,erre egyetlen egy ellenpéldát sem láttam,persze attól még létezhet.
Csupasz seggre,szülők nyakára meg nem szülünk,mutass már nekem egy olyan 18 évest,aki el tudja tartani magát és a gyerekét,legalább nagyobbrészben..hát nem nagyon fogsz ilyet találni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!