Miert kell rogton itelkezni? 20 eve ez meg normalis volt, szerintem most is az.
20 éve még nem volt ekkora probléma, hogy miből él meg egy család. Általában elég volt a férfi fizetése is, nem voltak ennyire bizonytalanok a munkahelyek. Manapság már más a helyzet. Az emberek nagy része hitelekből él, azon stresszel mikor veszti el a munkáját és nemhogy fiatalon, de idősebb korában (40-50 évesen) is anyagi gondokkal küzd.
Meg persze, elméletben el lehet menni egyetemre a kicsi mellett is, a karrierre koncentrálni, de a gyakorlatban a fiatalon szülő anyukák nagy részének már nincs ehhez energiája vagy nem is érdekli őket.
Ha megnézed, általában az "alacsonyabb iskolázottságúak" szülnek ennyire fiatalon. Aki szeretne valamire vinni az életben későbbre tervezi a gyerekvállalást.
Persze kivételek vannak, velük nincs is probléma, de a semmibe szerintem sem kellene szülni. Ha az említett 19 éves lány sokallja 3 emberre a 35 ezres rezsit, nem sok fogalma lehet az életről és még valószínűleg nagyon éretlen.
20:32-es, akkor minket megnézhetsz.
18 évesek voltunk a párommal, amikor összejöttünk, nem kellett 5 hónap, és teherbe estem.Rögtön mentünk albérletbe, suli mellett dolgoztunk, én otthonról, a párom maszekba.Soha senki egy lyukas garast nem adott nekünk, de nem volt a fiunk még 6 éves, amikor már a saját hitelmentes házunkba költöztünk.Ennek 17 éve.Ma már a kutyának utat nem mutatok, oda megyek nyaralni, ahol a katalógusban a legszebben süt a nap.Idén Kenya lesz az.Szóval ilyen is van, és a kérdezővel értek egyet, nem kell általánosítani.
Igazad van. Normális lenne... a kedves családtagjaim tegnap beszélték meg egymás közt, h nem normális, h 22 évesen itthon élek, és h reméli, nem fogok 30 éves koromig... úgy, h akinél most lakunk, a szüleivel él.
Na, erre varrj gombot. Szal ő élhet a szüleivel, meg az ő gyerekei élhetnek velük, de az, h én - mert csak költöztem apával együtt, szal nem saját gyerek - még mindig ott élek, nem normális. Szal tegnap óta kb. tök jól vagyok, és ha munkám lenne (keresek is szorgosan) húznék el innen a f@szba.
ma 21:01
nincs igazad.
Én 20 éve szültem,és akkor is nehéz volt mint most.Csak akkor mások voltak az igények.
A férjem dolgozott,és én gyedet kaptam,mégis voltak hónapok amikor nem volt elég a pénzünk.Amikor a gyerek 3 éves volt,1 évig sehová nem vettek fel,mert elmondtam,hogy van egy kisfiam.Volt olyan cég amelyik kereken kimondta,hogy nem szándékozik kisgyerekes anyukát alkalmazni,mert sok a gond velük..20 évvel ezelőtt sem osztogatták a lakásokat,és nem adtak könnyen kölcsönt.Volt egy kis időszak amikor annyira nem volt elég a kettőnk fizetése,hogy ideiglenesen anyósomékhoz kellett költözni.
Semmivel sem volt könnyebb 20 évvel ezelőtt.Én 15 évig még nyaralni sem mehettem,mert nem volt rá pénz.
Nekünk tudod,hogy lett végül lakásunk,vidéken?
A bíróság egy válóper miatt árverezett egy parasztházat,és mi voltunk a szerencsés pályázok.
A ház földes volt,nem volt benne se víz,se gáz,semmi..De a mienk volt.5 évig a konyhában nem volt víz csak a fürdőszobában..Szóval nem kell avval jönni,hogy 20-30 éve minden könnyebb volt..Nem volt.
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:01
nem akarok beléd kötni, de olvasd már el a kérdést jobban.
itt most a mai fiatalokról van szó, nem a 20 évvel ezelőtti időkről, te is 17 éve vagy együtt a pároddal, de ha ez most történt volna meg veled, akkor lehet nem ment volna ilyen könnyen a hitelmentes lakás megszerzése.
21:01 én nem közel 20 évvel ezelőtti példára gondoltam,hanem mostanira.
Megváltozott a világ,nincs elég munkahely,az ország romokban,most mégis ki az aki 6 év alatt hitelmentes házat tud szerezni?És nem a léhűtőkről beszélek,hanem arról,hogy mostmár az van,hogy hiába akar valaki dolgozni,nem tud.
40 évvel ezelőtt az érettségi még garancia volt szinte arra,hogy az embernek lesz egy nagyon jól fizető állás,avagy ha tudott vakon gépelni,aki nem tudott az ment a gyárba,de abból is el tudott éldegélni.
Szerintem az tagadhatatlan,hogy ma senki nem fog gyári melóból gyereket nevelni,tekintve a fizetések arányát a feltétlen szükséges kiadásokéhoz képest.
Egy mai 18 évesnek,van egy érettségije össz vissz és mehet a tescoba pénztározni havi 70ezerér,Budapesten kb ennyibe kerül egy 1szobás lyukat bérelni.
Azt meg remélem nem gondotlad komolyan,hogy követendő példa 5 hónapos kapcsolatba gyereket vállalni.Vannak kirivó esetek,aminek happy end a vége (pl a tietek) ,de nem ez az általános tendencia,hogyha te ezt hiszed akkor baromi nagy tévedésben vagy.
Ajaj.. úgy látom valakinek megnőtt az arca :)cska ki ne pukkadjon
Egyrészt honnan tudod,hogy nekem milyen életem van?:D
Másrészt, engem nem zavar ha dicsekszel a posztoddal meg a fizuddal,tedd nyugodtan,vannak akiknek rendszeresen kompenzálniuk kell az egyéb hibáikat a felvágással
Harmadrészt semmit nem füztél hozzá a mondandó(k)hoz
Negyedrészt az nem beszélgetés,de értelmes vitának sem nevezném,hogy "csak azért,mert igazam van és kész".Ezzel általában akkor jönnek az emberek,hogy kifogytak az észérvekből,megállapitásokból.
Ötödrészt meg ez nem függött sehogyan össze,azzal amit például én írtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!