Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert kell rogton itelkezni?...

Miert kell rogton itelkezni? 20 eve ez meg normalis volt, szerintem most is az.

Figyelt kérdés
Elobb olvastam egy kerdesnel, meg azon tul is jellemzo ez a hozzaallas, hogy 18-19 evesen minek szulni, meg nincs egzisztencia stb... Ezt a reszet ertem, de azert nem kell elasnia magat ha valaki fiatalon lesz anyuka. Tanulni gyerek mellett is lehet, vagy elmehet kesobb dolgozni valami komolytalannak szamito cegnel es ott lepeget a rangletran. Pl. egy ismerosom 2 eve van a mekinel es mar 120-at keres, mint muszakvezeto. Ha szorgalmas van ennel feljebb is es nem ez az egyetlen lehetoseg. Nemely diplomas meg utcat sopor... Nem ertem miert kell lenezni az ilyen embereket, lehet nem igy tervezte, lehet hogy felelotlen volt egy ejszaka, de vallalta a feleloseget. (nem arrol beszelek aki a nagyira sozza mig o bulizik, vagy aki elassa a kertben) A tobb generacio egyutt elese meg regen teljesen normalis volt es szerintem sincs abban semmi. Miert gondolja mindenki, hogy a fiatalok csak ugy elhetnek kulon eletet, ha kulon elnek fizikailag. Egy normalis csaladban szerintem ez nem jelent problemat. Szerintetek?
2011. jún. 22. 20:15
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
88%

Tényleg nem az a gond,hogy 19 éves,hanem hogy a semmire szül. Hogy itt kérdezget összeomolva, ha beüt a krach, elhagyja apuka, vagy Isten ne adja meghal, hogy mit csináljon!

Nekünk mákunk volt! A szüleim nagyon jól állnak, saját házat építettek nekünk már az esküvő előtt, kocsit kaptunk stb. DE! Bár megtehettem volna, eszembe sem jutott volna addig szülni, amíg a házat magunk fent nem tudjuk tartani, amíg nem dolgoztam legalább 3 évet, hogy ha baj van, egyedül is nevelni tudjam a gyerekeket. Szerencsére kijártam az utat és ha gond lenne, mind a családom, mind a férjem nélkül el tudnám tartani a gyerekeket.

Tehát szülhettem volna 20 évesen is. Simán! Apuék még a dédunokájuknak is tudnának házat építeni (csak hogy én is kicsit nagyképű legyek), de nem, vártam!

Ahogy azt is bajnak tartom,hogy sok fiatal nem tudja mekkora áldozattal, mennyi lemondással jár egy baba! Nem általánosítani akarok, de a körülöttem lévő nagyon korán szülő ismerősök gyerekei többet vannak a mamánál,mint otthon. Mert, hogy rájött a drágám (ez most konkrét példa),hogy ő még alig voltak kettesben, még nem is volta kettesben tengerparton, meg néha azért bulizni is menni kellene, mert csak fiatal vagyok stb. Szóval nem csak anyagilag éretlen a gyerekre, hanem mentálisan is!

28 éves vagyok és kismama. És tudod mit, semmiről nem késtem le. Engem nem vonzott jobban az,hogy majd egyszer a lányom barátnőjének nézzenek, mint az,hogy ne kelljen sírnom hó végén,hogy mi lesz!

Ez a generációs együttélés meg nekem olyan, hogy imádom a szüleim, anyósékkal is jóban vagyok, de soha nem laknék velük együtt úgy,hogy nekünk már külön családunk van. Meg egyébként se. Le kell szakadni a szülőkről. Szerintem nem normális több generációnak együtt lakni huzamosabb ideig. Barátnőmék tesója és családja együtt lakott egy idegi a szülőkkel. Akármennyire is imádják a szülők az unokát, ők már idősebbek, pihennének és nem tudta, mert a pici éjjelente 5-ször sírt fel. De még lehetne sorolni. Őket is figyelembe kell venni. Felnevelték a gyerekeiket becsülettel, de nem tisztjük az unokáikat is nevelni!

2011. jún. 23. 10:22
 42/42 A kérdező kommentje:
Hmm...koszi a sok valaszt, jo volt olvasni, bar az elgondolasomon nem valtoztatott. Egyebkent mutatok 19 evest munkaviszonnyal. Pl En. 5 eves munkaviszonyom van es 1 millio ftom a bankban, ugy, hogy minden forintot en kerstem meg. Jogsim is van, egyetem is, elobbit en fizettem, utobbi allami. Szerintem nem lehetetlen, csak szorgalom kell hozza.
2011. jún. 23. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!