Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert kell rogton itelkezni?...

Miert kell rogton itelkezni? 20 eve ez meg normalis volt, szerintem most is az.

Figyelt kérdés
Elobb olvastam egy kerdesnel, meg azon tul is jellemzo ez a hozzaallas, hogy 18-19 evesen minek szulni, meg nincs egzisztencia stb... Ezt a reszet ertem, de azert nem kell elasnia magat ha valaki fiatalon lesz anyuka. Tanulni gyerek mellett is lehet, vagy elmehet kesobb dolgozni valami komolytalannak szamito cegnel es ott lepeget a rangletran. Pl. egy ismerosom 2 eve van a mekinel es mar 120-at keres, mint muszakvezeto. Ha szorgalmas van ennel feljebb is es nem ez az egyetlen lehetoseg. Nemely diplomas meg utcat sopor... Nem ertem miert kell lenezni az ilyen embereket, lehet nem igy tervezte, lehet hogy felelotlen volt egy ejszaka, de vallalta a feleloseget. (nem arrol beszelek aki a nagyira sozza mig o bulizik, vagy aki elassa a kertben) A tobb generacio egyutt elese meg regen teljesen normalis volt es szerintem sincs abban semmi. Miert gondolja mindenki, hogy a fiatalok csak ugy elhetnek kulon eletet, ha kulon elnek fizikailag. Egy normalis csaladban szerintem ez nem jelent problemat. Szerintetek?
2011. jún. 22. 20:15
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
87%

Sztem manapság a fiatalok sokkal önállótlanabbak (tudom magamról, hogy én is az vagyok, szval nem kioktatásból írtam :D) és éretlenebbek. Igaz, hogy évtizedekkel ezelőtt megszokott volt, de akkor azért a fiatalon szülők nagy többsége már eltartotta magát, dolgozott, nem a szülők nyakára szülték a gyereket, nem várták el azt, hogy a szülők finanszírozzák a gyereknevelést (mondván, az elég erkölcsileg, hogy megtartottam, de még tanulok, nem tudok-vagy fogok-még dolgozni, innentől anyáméknak kötelességük pénzelni a gyerekdolgokat)... azért vmennyire anyagi biztonságba szültek, ha meg nem, akkor ők maguk mindent megtettek azért, hogy fizetni tudjanak mindent. Emellett mondom, önállóbbak voltak, érettebbek, főztek-mostak-takarítottak, korábban beleszoktak a maguk eltartásába és a nagybetűs önálló életbe.

Nekem nem is azokkal van bajom, akik fiatalon szülnek-főleg ha tisztában voltak a következményekkel, tényleg szerettek volna gyereket, és a gyereknek rendes életkörülményei vannak-ja meg persze, hogy felkészültek már a felelősségvállalásra. Ha még nem, azt nem tudom egyszerűen tisztelni, mert akkor csak a gyerekkel csesznek ki.

2011. jún. 22. 22:26
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
A másik pedig, hogy ne haragudj, kedves 22 évesen szült anyuka, de komoly nappali egyetemet NEM lehet gyerek mellett végezni. Nekem egyetlen egy darab diplomám van, olyan amiért a sz@rt is kihajtottam magamból 5 éven át és ezt gyerek mellett képtelenség megcsinálni. Nem egy szigorlatom volt, amire nem napokat, nem hanem hónapokat tanultam. Ehhez jött a tanítási gyakorlat meg a rengeteg hospitálás ÁV előtt, amit gondolom mondanom se kell, hogy fizikai lehetetlenség gyerek mellett csinálni. Szóval inkább ne nagyon dobálózz a nagy szavakkal, hogy 2 diplomát csináltál gyerekestül, mert nem ugyanaz a mérce, mintha végigseggeltél volna 5 évet. Gyes alatt elképzelhető, hogy majd én is fogok csinálni másoddiplomát, de természetesen csak levelezőn és nem olyan kaliberű szakot mint amin végeztem.
2011. jún. 22. 22:34
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
*nem heteket, hanem...
2011. jún. 22. 22:35
 34/42 anonim ***** válasza:
16%
En atmentem tavoktatasra. Nem gyerek miatt (akkor meg a kanyarban sem volt), hanem mas csaladi okbol. Igy fejeztem be. En is tudom, hogy mi az hospitalas, en is csinaltam, igaz, azt a diplomat nem tudtam befejezni (nem a gyerek miatt). De amiket megcsinaltam diplomakat terhesen es gyerek mellett, tobbet ernek es elobb vegeztem, mint az elso egyetememen a tobbiek...szerencsem volt meg jol be kell osztani az idodet. Megedzodik az ember. Szoval semmi sem lehetetlen, csak akarni kell.
2011. jún. 22. 22:43
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
Es nem dobaldzom nagy szavakkal. Megmondom oszinten, hogy buszke vagyok magamra. Egeszseges buszkeseggel. Sokat el tudtam erni szerencsere. A ferjem pedig elso evben nem is volt mellettunk, kulfoldon dolgozott, 1 eves koraban latta a gyerekunket eloszor. Szoval ugy gondolom, hogy van mire buszkenek lennem, hogy mindezt vegig tudtam vinni...nem ismered az eletemet, nem ismered masok eletet, ezert mondtam, hogy nem szabad itelkezni. Ha pedig tanar vagy, meg tobb tolerancia kellene, mert enelkul nem lehet tanitani, kedves kollega.
2011. jún. 22. 22:47
 36/42 napietus ***** válasza:
37%

én otthon laktam az eljegyzésemig (26 éves koromig), aztán férjhez is mentem. apám soha egy fillért sem fogadott el azért, hogy otthon lakjak. és azt mondta, ha pénz kell, szóljak, tanuljak, dolgozzak, sportoljak, éljek, valamint hogy szombat este nem akar meglátni otthon, mert egy húszéves lány ne a falat nézze, mikor buli van :)

komplett idiótának nézett volna, ha 20 évesen odaköltöztetem a pasimat és felcsináltatom magam.

apám a legokosabb ember a világon :) iszonyatosan igaza volt:)

29/N

2011. jún. 22. 22:49
 37/42 anonim ***** válasza:
87%

kedves kollega.

Nem vagyok a kollégád:) Bár elhiszem, hogy szeretnéd annak tudni Magad.

2011. jún. 22. 23:16
 38/42 anonim ***** válasza:
87%

"mar 120-at keres"

Tudom hogy nem a témába vágó de ez a pénz a középmezöny alsó része ebből családot eltartani éppencsak lehet.

2011. jún. 22. 23:47
 39/42 napietus ***** válasza:
42%
még annyit tennék a hozzászólásomhoz, hogy az én apám ha 5 gyereket szültem volna 5 apától, és egyiktől sem láttam volna egy fillért sem, akkor is el tudott volna tartani. ENNEK ELLENÉRE mondta, amit mondott, és írtam, amit írtam. szóval a kérdés nem csak, és nem elsősorban anyagi.
2011. jún. 23. 00:00
 40/42 anonim ***** válasza:
16%

Nekem is van 2 gyerekem.Néha-néha segít a nagymamám(tényleg

utolsó szalmaszál ha kérek KÖLCSÖN)Én 16 éves korom óta dolgozok.Lakás saját nincs,diplomám nincs.De boldogok vagyunk dolgozunk megélünk.Igaz,hogy mi is szülőknél lakunk de mindent arányosan elosztunk.Rezsit mindig ki kell rakni ez nem is kérdéses.Tehát lehet vki fiatalon felelősség teljes nem kor függő.Vki vagy akarja vagy nem.A szülők vagy erre nevelik vagy nem.25/N

2011. jún. 23. 08:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!