Miert kell rogton itelkezni? 20 eve ez meg normalis volt, szerintem most is az.
Sztem manapság a fiatalok sokkal önállótlanabbak (tudom magamról, hogy én is az vagyok, szval nem kioktatásból írtam :D) és éretlenebbek. Igaz, hogy évtizedekkel ezelőtt megszokott volt, de akkor azért a fiatalon szülők nagy többsége már eltartotta magát, dolgozott, nem a szülők nyakára szülték a gyereket, nem várták el azt, hogy a szülők finanszírozzák a gyereknevelést (mondván, az elég erkölcsileg, hogy megtartottam, de még tanulok, nem tudok-vagy fogok-még dolgozni, innentől anyáméknak kötelességük pénzelni a gyerekdolgokat)... azért vmennyire anyagi biztonságba szültek, ha meg nem, akkor ők maguk mindent megtettek azért, hogy fizetni tudjanak mindent. Emellett mondom, önállóbbak voltak, érettebbek, főztek-mostak-takarítottak, korábban beleszoktak a maguk eltartásába és a nagybetűs önálló életbe.
Nekem nem is azokkal van bajom, akik fiatalon szülnek-főleg ha tisztában voltak a következményekkel, tényleg szerettek volna gyereket, és a gyereknek rendes életkörülményei vannak-ja meg persze, hogy felkészültek már a felelősségvállalásra. Ha még nem, azt nem tudom egyszerűen tisztelni, mert akkor csak a gyerekkel csesznek ki.
én otthon laktam az eljegyzésemig (26 éves koromig), aztán férjhez is mentem. apám soha egy fillért sem fogadott el azért, hogy otthon lakjak. és azt mondta, ha pénz kell, szóljak, tanuljak, dolgozzak, sportoljak, éljek, valamint hogy szombat este nem akar meglátni otthon, mert egy húszéves lány ne a falat nézze, mikor buli van :)
komplett idiótának nézett volna, ha 20 évesen odaköltöztetem a pasimat és felcsináltatom magam.
apám a legokosabb ember a világon :) iszonyatosan igaza volt:)
29/N
kedves kollega.
Nem vagyok a kollégád:) Bár elhiszem, hogy szeretnéd annak tudni Magad.
"mar 120-at keres"
Tudom hogy nem a témába vágó de ez a pénz a középmezöny alsó része ebből családot eltartani éppencsak lehet.
Nekem is van 2 gyerekem.Néha-néha segít a nagymamám(tényleg
utolsó szalmaszál ha kérek KÖLCSÖN)Én 16 éves korom óta dolgozok.Lakás saját nincs,diplomám nincs.De boldogok vagyunk dolgozunk megélünk.Igaz,hogy mi is szülőknél lakunk de mindent arányosan elosztunk.Rezsit mindig ki kell rakni ez nem is kérdéses.Tehát lehet vki fiatalon felelősség teljes nem kor függő.Vki vagy akarja vagy nem.A szülők vagy erre nevelik vagy nem.25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!