Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert kell rogton itelkezni?...

Miert kell rogton itelkezni? 20 eve ez meg normalis volt, szerintem most is az.

Figyelt kérdés
Elobb olvastam egy kerdesnel, meg azon tul is jellemzo ez a hozzaallas, hogy 18-19 evesen minek szulni, meg nincs egzisztencia stb... Ezt a reszet ertem, de azert nem kell elasnia magat ha valaki fiatalon lesz anyuka. Tanulni gyerek mellett is lehet, vagy elmehet kesobb dolgozni valami komolytalannak szamito cegnel es ott lepeget a rangletran. Pl. egy ismerosom 2 eve van a mekinel es mar 120-at keres, mint muszakvezeto. Ha szorgalmas van ennel feljebb is es nem ez az egyetlen lehetoseg. Nemely diplomas meg utcat sopor... Nem ertem miert kell lenezni az ilyen embereket, lehet nem igy tervezte, lehet hogy felelotlen volt egy ejszaka, de vallalta a feleloseget. (nem arrol beszelek aki a nagyira sozza mig o bulizik, vagy aki elassa a kertben) A tobb generacio egyutt elese meg regen teljesen normalis volt es szerintem sincs abban semmi. Miert gondolja mindenki, hogy a fiatalok csak ugy elhetnek kulon eletet, ha kulon elnek fizikailag. Egy normalis csaladban szerintem ez nem jelent problemat. Szerintetek?
2011. jún. 22. 20:15
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
0%
Nem fog kipukkadni, ne félj.Na, itt jön az, hogy nem bírjátok, ha valakinek sikerül.Tipikus magyar mentalitás...
2011. jún. 22. 21:24
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit írtam,hogy nem ez az általános tendencia.

De azt gondolom te is észrevetted,hogy nem mindenki lesz főnök és nem mindenki fut be sikeres karriert 18 évesen,és nem mindenki marad együtt a párjával miután 5 hónap után gyereket szült.Ha az emberek nagy részének bejönne ez igy mind,akkor te most nem gyakorolhatnád és fitogtathatnád a hatalmi mámorodat a beosztottatkon (és a gyakorikérdés hosszászólókon:D) Vagy felétek ez az általános? Mert akkor odaköltözök :)

2011. jún. 22. 21:30
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

itt nem arról van szó, hogy irigyek az emberek.

Hanem a kérdés a mai helyzetről szólt és nem a 20 évvel ezelőtti időkről, te pedig a te idődet vázoltad fel.

te tényleg nem érted, hogy a mai világban 20 évesen nem lehet egy hitelmentes házat megvenni saját erőből. 20 évesen a legtöbb ember még tanul.

2011. jún. 22. 21:30
 24/42 anonim ***** válasza:
76%
Értelmiségi körökben 20 éve sem volt normális. Anyáméknak az egyik osztálytársa 18 évesen, érettségi után szült, "világszám" volt a csaj. Ez 30 éve volt, még csak nem is 20. Bizonyos körökben meg ma se rebben senki szeme, ha a "lyány" 16 évesen megszül. Ennyi.
2011. jún. 22. 21:33
 25/42 anonim ***** válasza:
41%
21:33: az alapjan, hogy ki hany evesen szult, nem lehet megitelni, hogy milyen ember es azt sem, hogy hova jut az eletben. En mar irtam ide elozoleg, hogy 22 evesen szultem, 2 diplomam van, plusz papirjaim, 3 idegen nyelvet beszelek. Biztos, hogy nem vagyok egyedul ezzel. Ha csak annyit tudsz rolam, hogy fiatalon szultem, mit tudsz? Nem latsz bele senki eletebe, miert kell elitelni ismeretlenul? Vilagszam? Az a "vilagszam" rossz ertelemben, mikor valaki feloletlenul megcsinal egy gyereket es utana megoli, mert az a legegyszerubb, nem kell a felnevelesevel bajlodni. Erdekes, hogy rajtuk nincs stigma.
2011. jún. 22. 21:37
 26/42 anonim ***** válasza:
60%
a 22 még midnig nem azonos a 18cal,de lehet ,hogy tévedek és valami gebasz van az idő kontinumban
2011. jún. 22. 21:39
 27/42 anonim ***** válasza:
16%
Jo, most mindegy, par ev. Engem is szekalnak, manapsag mar a 22 is olyan nagy dolog. Jocskan huszas eveimben jarok, de meg mindig en vagyok az egyetlen a gimis osztalyomban, egyetemi koromben, aki szult es ugy neznek ram, mint valami UFO-ra, ami igencsak irritalo tud lenni. Semmirol nem maradtam le.
2011. jún. 22. 21:42
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Marhára nem mindegy,mert nekem 22 évesen már szakmám volt amiben 2 éve dolgoztam.

18 évesen még le sem pottyant a tojáshéj az ember seggéről,max leérettségizett ennyi a nagy tudománya. Tekintsünk el a kirívó esetktől, pl gazdag apuka.

2011. jún. 22. 21:48
 29/42 anonim ***** válasza:
50%
szerintem ez nem kor kérdése nagyapámnál ott laknak a menyéék!a menye 25 a fia32 éves semmit nem adnak haza! Szerencsétlen papa azért dolgozik nyugdíjasan hogy eltartsa a drága családot! mert ugye ott is ott van már a baba! A kedves meny bérbe mos havi 40 ezer ft os vízszámlát csinál és ezután elintézi h a papa részletre fizethesse...ő ilyen rendes
2011. jún. 22. 21:50
 30/42 anonim ***** válasza:
16%

21:48: en erre reagaltam:

"Értelmiségi körökben 20 éve sem volt normális."

Ha te szakmat tanultal, az nem ertelmisegi munkanak szamit. Ezt nem lenezesbol mondom, ez csak egy teny. Egyetemistaknal ez ugy jon le, hogy elszurja az eletet, aki gyereket vallal es erre probaltam ellenpeldat irni. Tehat en a masik valaszolora reagaltam, nem a te hsz-edre...

2011. jún. 22. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!