Mit lehet csinálni, ha mozaikcsaládban a férjem féltékeny a gyerekemre?
15 éve vagyunk házasok, az utóbbi időben vettem észre, hogy csúnyán odaszól a gyereknek, puffog a semmit, tiszta hiszti lesz, ha itthon van a lányom.
Nagy nehezen kibökte, hogy az a baja, hogy minden ki van neki fizetve, oda van adva első szóra és hogy más gyerekek dolgoznak már középiskola alatt, a lányom már egyetemista, de hírből sem ismeri a munkát és hogy biztos benne van havonta 100 ezer forintban. Hát nem akartam mondani, hogy azt a százezret nyugodtan megszorozhatja... De ez sem nekem, sem a lányomnak nem teher, anyagilag belefér.
Nem züllik, hanem tanul. Amikre költ, azok meg olyasmik, amikre én is költök.
Mondtam a férjemnek, hogy ne foglalkozzon már ezzel, csak magát idegesíti vele. Az is a baj szerintem, hogy neki saját gyereke nincsen, a családi körülményei pedig gyerekkorában nagyon rosszak voltak.
Miért kezelném senkiként?
Nem azért házasodtam, hogy a gyerekemnek legyen még egy apja.
Ezt már tisztáztam a férjemmel az elején is.

Egyrészről igaza van az előzőeknek. Azt csak te hiszed, hogy szépszóra a féltékenységet lelehet gyűrni. Ha neki xar gyerekkora volt, nyilván hülyeségnek gondolja, hogy te havi 2-300 ezret az egyetemista lányodra költesz.
Másrészről szintén nem neked adok igazat. Szép dolog a gyerek segítése, de…!
Nem gondolod, hogy sokkal jobb lenne MOST takarékoskodni és ha oda kerül a lányod, hogy gyerek, férj, új ház, akkor oda adni neki egyben?
Tudod 5-10 év múlva lehet a fejed vered a falba, hogy ennyit dobtatok ki az ablakon. Én egyetemista koromban (3 éve) havi 80 ezerből éltem. 20 a koli volt, 60 minden más. Mi minden más?
Tankoltam a saját autómat, mosóportól kezdve mosásig, kozmetikusig, papírzsebkendőig, az utolsó xaros tollig mindent abból a 60 ezerből vettem. Otthonról semmi mást nem kaptam ezen a pénzen kívül. Elég volt? Igen. Mindent megadtam volna azért, hogyha szüleimnek lett volna meg fölös 200 ezre havonta, azt félrerakták volna nekem jobb autóra, házra. Talán neked is újra kellene értelmezned a gyereknek mindent megadást és az ésszerű támogatás közti különbséget.
Figyeld csak meg, hogy lányod azonnal hisztis királykisasszonnyá válna, akár csak most a férjed.

Nem gondolod, hogy sokkal jobb lenne MOST takarékoskodni és ha oda kerül a lányod, hogy gyerek, férj, új ház, akkor oda adni neki egyben?
Jaj, hát már így is tuti megvan a saját lakás, autó, a lóvé tankolásra, kondira meg Míkonoszra megy. Haladjunk, plusz egy kamukérdés megvolt mára is.
Később is tudjuk majd segíteni, ha szüksége lesz rá. Ezt a támogatást ne úgy képzeljétek el, hogy ő élheti a gondtalan életet, én meg itthon számolom az aprópénzt, meg azon gondolkozom, melyik nap ne egyek. A gyerekemre költöm a pénzt, nem az ablakon dobom ki. Nem szeretnék konkrétumot leírni, de nem albérletben él és jogsija, autója is van.
Engem is segítettek anno a szüleim, a volt férjemet is. Mégsem lettünk hálátlan senkik, sőt. Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, de még a volt apósomékkal is. A lányom sem azért szeret minket, mert pénzeljük (csúnya szóval).
23-as, 24-es válaszoló!
Miért állítasz valótlant?
Nem volt ott a férjem a gyerek mellett, mert nem kellett ott lennie. Leírtam, hogy van apja!
És a lányom a barátjával lakik másfél éve! Előtte albérletben lakott, az igaz.
Az autó pedig ma már szerintem nem akkora luxus.

Aki olyat írt, hogy “mit gondoltok mennyibe kerül egy gyerek, sokkal több mint 100 ezer egy hónap” azok hol élnek? :D
Nekünk lakhatáson kívül 150 ezer minden, de van hogy sokkal kevesebből kijövünk és hárman élünk. :D
Pedig nem a turiba járunk és mindig van itthon minden.

“ És a lányom a barátjával lakik másfél éve! Előtte albérletben lakott, az igaz.”
Annyira kamu kérdésnek érzem. Vagy csak cégtulajdonos vagy. Vagy végtelenül sötét buta nő, aki nem fogja fel a pénz értékét. Szóval a lányod a barátjával él. Aham.
Hol? Albiban? A csávó saját házában? Ő tartja a lányod, meg te? Lányod jogásznak tanul, netalántán orvosnak, hogy nem tud melózni egyetem mellett? Szóval kell neki oda havi minimum 200 ezer ahogy már írtad? Vagy 300 ezer? Mire? Kajára? Villanyszámlára? Te tankolod a kocsiját is? Te veszed a wc papírt?
Oké. Számoljunk. Persze ne luxi milliomos módra, aki anyuci pénzén él.
Kaja, takarítószer 2 főre ha főznek, havi 100 ezer. Rezsi legyen 70 ezer. Tankolás egy hónapban, 30 ezer egy autóra. Kozmetikus, körmössel együtt 20 ezer. Ott járunk, hogy 220 ezer. De abból már a pasi kajája is el van intézve egy hónapban. Te fizeted a lakáshitelüket is meg mindkettő kajáját, vagy mi?
Te egyáltalán nem fogod fel a pénz értékét. Úgy beszélsz mint egy kibasz*tt milliomos. Akkor viszont van pénzed pszichológusra is. Odavalók vagytok. Vagy állj le a kamu kérdéseiddel.

“ Nálunk pl. a lányom járt gimiben több különórára, ezek már akkor is 3 ezernél kezdődtek. Egy héten elmegy 4-szer teszem azt, rögtön több tízezer forint havonta csak ez. Ha sportol, oda is kell fizetni + felszerelést venni rá. Ott van még az, ha esetleg kell neki fogszabályzó, vagy szemüveg/kontaktlencse. Ha valami programra ment barátnőkkel, mondjuk egy mozira, vagy bowlingozni, az is 5 ezer forint volt minimum.”
Hahóóó, anyuci!! A lányod már nem gimis. Oké puff oda neki. Ilyen hátrányos helyzetű, hogy vagy 3 tantárgyból kellett korrepetálni heti szinten? Az legyen 40 ezer akkor havonta. 2 hetente egy mozi kajával, 5 ezer, havonta 10 ezer.
Sportol? Nagy dolog, évente egy új edzőcipő, meg ruha, a kondi a legjobb helyen is havi 10 k.
Fogszabit nem kell havonta fizetni. Nekem 3 évig volt fenn, azalatt került összesen 300 k-ba.
Oké, ott tartunk, havi 60 ezer gimis korában, ha mondjuk buta mint a seggem és állandóan korrepetáláson van. Legyen még 40 a kajája amit otthon adsz neki, meg évi 60 ezer ruhára. Meg mindig havi 200 alatt vagyunk. És már most sokkal több van neki mint bármely más gyereknek.
Hallod, van neked egyáltalán gyereked? xDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!