Mozaikcsaládban ez hogy szokás?
1/22 A kérdező kommentje:
Vagy az édes szülővel elég megbeszélni, a mostoha meg figyelmen kívül van hagyva az helyénvaló?
Ha ők jönnek, akkor nyilván ti hívjatok meg őket, ergo csak bele gondolsz, melyik nap érsz rá, nem? Ha meg ők hívnak meg, nyilvánvalóan azt veszik figyelembe, hogy ők mikor érnek rá.
Minden meghívást le lehet mondani, ha nem megfelelő
2021. dec. 12. 13:42
3/22 A kérdező kommentje:
Értem, de ha az édes szülő ragaszkodik ahhoz amit a gyerek/gyerekek elképzeltek, az nem sértő a mostohára nézve? Akinek ez adott esetben nem megfelelő.
De. Nyilvánvalóan figyelembe veszem a partneremet, hiszen vele élek. Ha ő aznap nem ér rá, akkor megprobalok más időpontot választani.
2021. dec. 12. 13:57
A felnőtt "gyerektől" nem várható el, hogy egy idegenre tekintettel legyen, vagy akár meghívja, a mostoha párjától viszont igen. Nyilván nem vagy fontos neki, azért nem érdekli, hogy neked mi a jó.
2021. dec. 12. 14:06
Nálunk a felnőtt, külön élő, családos gyerekéhez csak a férjem jár karácsonykor, én nem. Probléma megoldva.
2021. dec. 12. 14:06
Nálunk pl. úgy szokás, hogy apósom utánfutója nem bejáratos hozzánk, így Karácsonykor sem jöhet. Mi sem megyünk hozzá természetesen.
2021. dec. 12. 14:09
8/22 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolnám mint amit 5-ös ír. Hogy az édes szülőnek a vele együtt élő férjét/feleségét figyelembe kellene venni.
Nálunk nem így van, amit a gyerekek kimondanak az megváltoztathatatlan.
Emiatt már kiegyeznék abban ami 6-osnál szokás, de mindenki tőlem várja az alkalmazkodást.
Ha a szülő hívja a gyereket akkor kénytelen figyelembe venni a párját, hiszen ha nem ér rá nem lesz ott. Persze lehet így is, de elég hülyén néz ki szerintem egy Karácsonyi vagy szülinapi vacsora fél vendéglátóval.
Ha a gyerekek hívják a szülőt és a párját akkor mondjuk a mostoha nem megy el, ha nem ér rá. Ez azért nem akkora katasztrófa
2021. dec. 12. 14:14
Hát a szülő partnere felénk csaladtag, pont úgy, ahogy a gyerek partnere is. Nyilván nem egy hetes kapcsolatokról van szó. Ha az én párom beszélne idegenkent a gyerekemrol, masnaptol már nem lenne a párom. Ha a gyerekem beszélne idegenkent a páromrol, másnap már nem kellene megismernie. Több éves kapcsolat és házasság, nem tegnap jöttünk össze.
2021. dec. 12. 14:16
Kapcsolódó kérdések: