Máshol is szokás a gyerek csicskáztatása?
Cigiért sose küldtek, de fagyiért rendszeresen, meg kisboltba, ha elfogyott valami. Ezt én nem vettem/veszem csicskáztatásnak. Mondjuk a saját gyerekeimet nem küldöm el semmiért, megoldom.
Különbség van aközött is, hogy megkérnek szépen, vagy rád parancsolnak.
Megfőzni a kávét, elszaladni egy apróságért a sarki boltba, nevetséges ezeket csicskáztatásnak mondani. Az meg végképp nevetséges, hogy valaki fölemlegeti, hogy vele kapcsoltatták át a tévén a programokat! :-))))))))
Te jó ég, micsoda kicsinyes, szarrágó ember lehetsz, kérdező!
5-ös válasza telitalálat! Gondold egyszer végig, anyukád mennyi házimunkát végez heti szinten. Tetőled ehhez képest mennyit kérnek a szüleid? Kapjál már a fejedhez!
Nálunk iskola után én szedtem össze a kisebbeket, én vittem a kutyát sétálni, én mentem le a boltba suli előtt reggeliért, én főztem délután és én takarítottam, vacsora után én mosogattam. És ezekután úgy este 9kor állhattam neki tanulni. Nem a szüleim voltak, egyéb rokonok. Az "anya" dolgozott, munka után már sem főzni, sem mosogatni nem volt hajlandó, mert ő dolgozott. Az "apa" meg psezett és képes volt megvárni éhesen, míg én hazaérek és lemegyek a boltba zabálnivalóért. A kutyát nem vitte le, nem takarított, csak meresztette a pö csét otthon egész nap. De, igenis csizkáztatásnak éltem meg, mert az is volt. És nem arról van itt szó, hogy néha szaladjon le a gyerek a kisboltba, itt olyan "szülőkről" van szó, akik állandóan a gyereket rohangáltatják, ők meg dajdajoznak otthon. Na meg az sem mindegy, hány éves az a gyerek. Én ezt 13-17 éves koromig tűrtem, majd hangot adtam neki, hogy nem én vagyok a gyerekeik anyja és én ezt tovább nem csinálom. Az volt a hála, hogy jól megtéptek és kiraktak + elhordtak minden ri bancnak.
Azóta sem gondolom, hogy az én fejemben lett volna a probléma. Azért mindennek van egy határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!