Máshol is szokás a gyerek csicskáztatása?
Cigiért sose küldtek, de fagyiért rendszeresen, meg kisboltba, ha elfogyott valami. Ezt én nem vettem/veszem csicskáztatásnak. Mondjuk a saját gyerekeimet nem küldöm el semmiért, megoldom.
Különbség van aközött is, hogy megkérnek szépen, vagy rád parancsolnak.
Szerintem tök jó, hogy sokan nem tudjátok, miről van szó. A tévé átkapcsolása nem azt jelenti, hogy ülünk a tévé előtt, a gyerekhez van közel a távirányító, és megkérem, hogy kapcsolja el. Ami normális.
Hanem azt jelenti, hogy tespedek a tévé előtt, a távirányító nincs kartávolságon belül, ezért elkezdek üvölteni a gyereknek, aki másik helyiségben van, mást csinál, hogy jöjjön be azonnal és nyomja át a tévét.
A kávéfőzés nekem azért nem szimpi, mert a gyerek nem iszik kávét. Az teljesen oké, hogy vegyük ki a részünket mindannyian a közös dolgokból. Főzés, vagy csak kuktáskodás, mosás, takarítás. De "apáddal kávéznánk, csinálj már nekünk". Tehát a gyerek csak azért tanulta meg, hogy csináljon kávét, mert a szülei inni akartak.
34: nem a képességről van szó!
Nagyon nem akarod felfogni....
Hát akkor mondd meg nekik, hogy ne cscsikáztassanak.
Ha neked ez az, akkor velük vívd meg a harcot.
Regen teljesen megszokott volt,hogy a.gyerekeket/unokakat elkuldtek bizonyos kor felett ide-oda vagy erre-arra. Nekunk nyaranta a nagymamanal a sarki boltba kellett menni kenyerert, tejfolert, de mindig adott egy kis aprot, hogy azert vehetunk egy pici edesseget. Vagy megkertek minket segitsunk a konyhaban vagy seperjunk fel, dobjunk be zoldet a tyukoknak. Oh masik nagyszulonel a nagyapam a kavefozo kozelebe nem.engedett, de mi vittum be talcan a kavejat es a hozzavalokat. Ah volt, hogy velunk vitettek a tavkapcsolot zagyukhoz, de olyan is, hogy a szemetet le kellettvinni 2 lepcsohazzal arrebb a szemettaroloba.
Erdekes akkor ezek nem sza.itottak csicskaztatasnak. Papam cigiert is kuldott, de melle kaptunk penzt gofrira. Nem.emlekszem a pontos megfogalmazasra, de az biztos, hogy nem 16szor kellett konyorognie egyik nagyszulomnek se, ha kert valamit vagy mondta mit csinaljak. Igaz okostelpk se voltak es videojatekok se, amitol keptelensegnek tu t volna, hogy holmi ugraltatasra raerjek. Viszont a.ikor valamit megcsinaltunk MINDOG megkoszontek.
Nagyon regen is igy volt. Mert hat ha belegondolsz egy 10 eves gyerek el tudugrani cigiert, tudhat kavet fozni, kapcsolgathatja a papanak a tevet, DE biztos nem megy el nagybevasarolni, nem főz meg egy komplett ketfogasos ebedetvagy sut egy talca sutit, es a bankba es a postara se vagy a kormanyhivatalba se kuldheted ugyet intezni vagy hasonlok (nagytakaritas, autovezetes). Tehat bizonyara a gonosz csicskaztato felnott, oreg valahol messze kikompenzalja a gyerek csicskaztatasat hahahah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!