Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mozaikcsaládban ez hogy szokás?

Mozaikcsaládban ez hogy szokás?

Figyelt kérdés
Mozaikcsaládosokat kérdezném. Szerintetek különélő felnőtt gyereknek egy ünnepi meghívásnál (akár ők jönnek, akár ők hívnak meg), figyelembe kell venni a szülő férjét/feleségét is? Hogy mikor ér rá, mikor lenne jó neki?
2021. dec. 12. 13:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
De te minek vagy ebben a kapcsolatban amúgy? Mert láthatóan se szeretetet, se tiszteletet nem kapsz még a parodtol se, nemhogy a gyerekeitol.
2021. dec. 12. 14:17
 12/22 A kérdező kommentje:

9-es de mi van akkor ha elvileg ráérne, de most mindegy is milyen okból nem jó neki a javasolt nap. Az érdekelne hogy a szülőnek figyelembe kellene-e venni a vele együtt élő mostohát, neki hogyan lenne jó.

Vagy kizárólag a gyerek/gyerekek elvárásai számítanak.

2021. dec. 12. 14:18
 13/22 anonim ***** válasza:
86%
Ha ráérek, akkor jó nekem a javasolt nap. Ha nem érek rá, akkor nem jó.
2021. dec. 12. 14:20
 14/22 A kérdező kommentje:
11-es igazad lehet. 13 lehet félreérthető voltam, nem jó neki a javasolt nap. Azt valóban nem írtam milyen okból.
2021. dec. 12. 14:27
 15/22 anonim ***** válasza:
79%
#12 Ne vergődj már! Nyilvánvaló, hogy figyelembe kellett volna vennie a férjednek/feleségednek a te igényeidet, elképzeléseidet is, hiszen már te vagy a családja bizonyos szempontból elsődlegesen. Tehát gáz, amit a partnered csinált. De! őszintén gondold át, hogy nem makacsságból, dacból ragaszkodsz ahhoz ami miatt elvileg rá is érhetnél, de mégsem érsz rá? "Elvileg ráérne" Nem azt mondom, hogy add föl az elveidet, csak, hogy gondold át. Ha nem tudod lenyelni, akkor egyszerűen hagyd ki ezt a vendégeskedést, fentebb írták nem nagy tragédia. És meg is mondhatod higgadtan, hogy az elveid miatt nem mész, te is vagy azért valaki. Ha nem számítottál annyira sem, hogy X órával elcsúsztassák a programot az neked jelzés értékű és a békesség (mindenki békessége, a tied is!) kedvéért idén szkippeled a talit. Szeretet van, gond egy szál se, majd legközelebb.
2021. dec. 12. 14:34
 16/22 anonim ***** válasza:
60%
A 10-es szerintem leirta a tutit. Nem is értem, hogy ez mint kérdés, hogyan merülhet fel egyáltalán. 2. feleség vagxok, de a férjem gyerekeit pont úgy kezelem, mint a sajatjaimat. És ők is egy szintén kezelnek az apjukkal. És ha ez véletlenül nem így lenne, akkor az apjuk lenne az első, aki az asztalra csapna.
2021. dec. 12. 14:36
 17/22 anonim ***** válasza:
86%

"9-es de mi van akkor ha elvileg ráérne, de most mindegy is milyen okból nem jó neki a javasolt nap"

Hát itt azért érdekelne, miért nem jó az a nap. Ha valóban komoly oka van, akkor én, mint partner, megprobalnam athelyezni a vendégseget másik napra. Ha az indok nincs kedvem/fodrászhoz megyek vagy a macskám születésnapja van aznap típusú, akkor elbeszelgetnék erről, a partneremmel

2021. dec. 12. 14:57
 18/22 anonim ***** válasza:
29%
Mi mondjuk nem bírjuk egymást a felnőtt gyerekeivel, de udvariasságból meghívnak (pofát húzogatva). Nekem akkor éppen színházhegyem szokott lenni, vagy éppen a beteg anyukámat látogatom meg 200 km-re, szóval így mindenki boldog.
2021. dec. 12. 15:01
 19/22 anonim ***** válasza:
78%
Egyszerübb megmondani hogy nem akarsz, aztán akkor legközelebb talán nem is szólnak.
2021. dec. 12. 23:47
 20/22 anonim ***** válasza:
26%
A szülő házastársa ritka esetben számít embernek egy felnött gyerek számára és a családban.Ebből kiindulva a kutyát sem érdekli hogy mikor mire ér rá.A lényeg az mire használható!
2021. dec. 15. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!