Csak szerintem nagyon hülye, idegesítő, kicsit sem normális szokás, hogy apám mindig anyának szólítja anyut, nem a normális nevén? És úgy beszél vele mintha egy taknyos gyerek lenne?(anyum mérges ugye jogosan ha ugy kezeli 40+os)
apám 52 éves lesz.
anyám 44 lesz a nyáron.
Én 17 leszek nemsokára.
Családsegítő szolgálat, családterápia más fényt vethet a családi kapcsolatokra. Talán kiderül a valódi gubanc jobban szociális munkások segítségével.
De arra vigyázz, hogy a gyámhatóság ne tudjon beleszólni semmibe, mert akkor esetleg valamelyik családtagnak nagyobb kára származhat!
Tudom, hogy könnyű mondani, de mi is nagyon megjártuk. Még az egyházi közösségek sem minden esetben megoldás - főleg a római katolikus nem, pedig ők hirdetik elvileg a család szentségét, de a gyakorlatban én mást tapasztaltam meg.
Talán az evangélikus és a református vallásúak segíthetnek. Legjobban a magyar máltai szeretetszolgálatot ajánlanám, ahol szokott lenni családterápia is, de nem minden megyeszékhelyen vagy pl. kisvárosban, nagyvárosban, esetleg falun.
Beütöd a google-ba a lakóhelyetek nevét és a honlapon is tudsz tájékozódni, hogy merre keressél esetleg jogi tanácsot, hogyan álljon Édesanyád a saját lábára esetleg. Nem biztos, hogy az önkormányzat segít, lehet, hogy a kormányablak. Esetleg az áldozatsegítő vonal számát érdemes leírnod a netről.
Ui: mindenesetre jogi segítőt keress, édesanyádnak anyagi függetlenség elérésére kellene összpontosítani valahogyan. Mit dolgozik édesanyád? Megbecsülik-e a munkahelyén mindenféle értelemben? Milyen pozícióban dolgozik, milyenek az ottani viszonyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!