A szülőnek joga van tudnia arról, ha a gyereke diákhitelt vesz/vett fel? Elítélendő, ha a gyerek nem tesz családi bejelentést?
17# Igen, joga van tudni hogy van pénze annak aki őket is lehúzza pénzzel.
Lehúzza? Rá szánták azt a támogatást, te fogalomzavarban szenvedsz. Vagy csak nagyot akartál mondani?
Nem fogalomzavar a hitelt és a diákmunkával keresett pénzt párhuzamba állítani.
A hitelt is vissza kell fizetni, és azt a saját munkájából fogja. Tehát mindkét esetben a saját munkájáról van szó. Csak a második esetben később fog megdolgozni ezért a pénzért.
Ha a gyerek a szüleivel lakik, vagy a szülei támogatják anyagilag akkor szerintem joga van tudni erről a szülőnek.
Ha a gyerekem a támogatásom mellett csak azért venne fel diákhitelt, hogy bulizzon azt nagyon szomorúnak tartanám és átgondolnám a további szponzorálást.
Ha a gyerek önálló, nem a szüleivel él és nem támogatják anyagilag akkor meg nem kell erről tudniuk a szülőknek.
Nem "elbulizom" (végzős egyetemista vagyok, bőven túl vagyok már a bulizáson), hanem olyan dolgokra költöm, amire szükségem van és nem a szüleimmel szeretném kifizettetni. A maradék félre van téve, legrosszabb esetben visszafizetem majd. Az alapvető dolgaimat (kaja, tisztálkodási szerek, lakhatás) továbbra is a szüleim pénzéből fizetem, szó nincs "lehúzásról".
Őket semmiképpen nem "veszik elő", ha nem tudnám visszafizetni, mert semmi közük hozzá.
Nem tudom ti hol éltek. Tehát ti vagytok a szülők, akik azt a havi 30 ezret is nagy szájhúzással adjátok. Majd kiderül, hogy a gyerek felvett xy millió hitelt és abból tartja fenn magát, ti meg pénzelitek ugyanúgy akkor a semmiért, mert hogy ti eleve nem akartok költeni a gyerekre.
Igen, xarul hangzik nekem is, mert engem támogattak ha volt pénzem, ha nem, és én is a gyerekeimet, amennyivel tudtam. DE! Ha már családi kapcsolatok témakörben vagyunk, illene kicsit emocionálisabbnak lenni, meg kis képzelőerőt belevinni a szülők (xar) szemszögébe.
Tehát kérdező szülei nem szeretnek adni, vagy nincs rá anyagi keretjük. Ilyen esetben az ő gondolkodásukkal igenis elvárható, hogy tudasd velük neked épp munkád van, vagy épp hiteled, de az a lényeg fenntartod magad. Így ők újra tudják kalkulálni, a saját megkeresett pénzükből mennyivel támogassanak téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!