Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek joga van tudnia...

A szülőnek joga van tudnia arról, ha a gyereke diákhitelt vesz/vett fel? Elítélendő, ha a gyerek nem tesz családi bejelentést?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 18:21
1 2 3 4 5
 21/48 anonim válasza:
0%
ALAP.
2022. febr. 18. 20:03
 22/48 anonim ***** válasza:
72%

17# Igen, joga van tudni hogy van pénze annak aki őket is lehúzza pénzzel.

Lehúzza? Rá szánták azt a támogatást, te fogalomzavarban szenvedsz. Vagy csak nagyot akartál mondani?

2022. febr. 18. 20:06
 23/48 anonim ***** válasza:
81%

Nem fogalomzavar a hitelt és a diákmunkával keresett pénzt párhuzamba állítani.

A hitelt is vissza kell fizetni, és azt a saját munkájából fogja. Tehát mindkét esetben a saját munkájáról van szó. Csak a második esetben később fog megdolgozni ezért a pénzért.

2022. febr. 18. 20:11
 24/48 anonim ***** válasza:
15%
"te fogalomzavarban szenvedsz." Nem. az hogy valaki hazudik az anyagi helyzetéről, hogy támogatást kapjon, az bizony lehúzás.
2022. febr. 18. 20:12
 25/48 anonim ***** válasza:
65%

Ha a gyerek a szüleivel lakik, vagy a szülei támogatják anyagilag akkor szerintem joga van tudni erről a szülőnek.

Ha a gyerekem a támogatásom mellett csak azért venne fel diákhitelt, hogy bulizzon azt nagyon szomorúnak tartanám és átgondolnám a további szponzorálást.

Ha a gyerek önálló, nem a szüleivel él és nem támogatják anyagilag akkor meg nem kell erről tudniuk a szülőknek.

2022. febr. 18. 20:30
 26/48 anonim ***** válasza:
19%
Igen joguk van tudni, mert ha te esetleg nem tudod visszafizetni majd, akkor őket veszik elő.
2022. febr. 18. 20:35
 27/48 anonim ***** válasza:
44%
Bírom hogy a szülőnek egyesek szerint csak kötelessége van (pénzelni a "+gyereket", de joga nincs tudni a nagyon is lényeges dolgokról. Ha nincs joga tudni a hitelről, a pénze se kelljen.
2022. febr. 18. 20:40
 28/48 A kérdező kommentje:

Nem "elbulizom" (végzős egyetemista vagyok, bőven túl vagyok már a bulizáson), hanem olyan dolgokra költöm, amire szükségem van és nem a szüleimmel szeretném kifizettetni. A maradék félre van téve, legrosszabb esetben visszafizetem majd. Az alapvető dolgaimat (kaja, tisztálkodási szerek, lakhatás) továbbra is a szüleim pénzéből fizetem, szó nincs "lehúzásról".

Őket semmiképpen nem "veszik elő", ha nem tudnám visszafizetni, mert semmi közük hozzá.

2022. febr. 18. 20:43
 29/48 anonim ***** válasza:
5%

Nem tudom ti hol éltek. Tehát ti vagytok a szülők, akik azt a havi 30 ezret is nagy szájhúzással adjátok. Majd kiderül, hogy a gyerek felvett xy millió hitelt és abból tartja fenn magát, ti meg pénzelitek ugyanúgy akkor a semmiért, mert hogy ti eleve nem akartok költeni a gyerekre.

Igen, xarul hangzik nekem is, mert engem támogattak ha volt pénzem, ha nem, és én is a gyerekeimet, amennyivel tudtam. DE! Ha már családi kapcsolatok témakörben vagyunk, illene kicsit emocionálisabbnak lenni, meg kis képzelőerőt belevinni a szülők (xar) szemszögébe.

Tehát kérdező szülei nem szeretnek adni, vagy nincs rá anyagi keretjük. Ilyen esetben az ő gondolkodásukkal igenis elvárható, hogy tudasd velük neked épp munkád van, vagy épp hiteled, de az a lényeg fenntartod magad. Így ők újra tudják kalkulálni, a saját megkeresett pénzükből mennyivel támogassanak téged.

2022. febr. 18. 20:44
 30/48 A kérdező kommentje:
Diákmunkát sajnos nem lehet a szakom mellett végezni (legfeljebb egy-egy hétvégén), minden nap gyakorlataink vannak, van, hogy másik városba kell átjárni, délutánonként tanulok, néhány hetente vizsga van, közben szakdolgozatot írtam, stb. Nyilván ha lenne rá lehetőségem anélkül, hogy bukdácsoljak az egyetemen, akkor a munka lett volna az első nálam is.
2022. febr. 18. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!