Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek joga van tudnia...

A szülőnek joga van tudnia arról, ha a gyereke diákhitelt vesz/vett fel? Elítélendő, ha a gyerek nem tesz családi bejelentést?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 18:21
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
83%
9# értem. Te fogod visszafizetni? Igen. Felnőtt vagy, magánügyeidben hozol döntéseket, ezek nincsenek kihatással a szüleidre akkor nonszensz, hogy felháborodnak. Szóval így nem a válasz! Ők nem vettek volna fel hitelt a helyedben -ennyi a maximum, a felháborodás felháborító.
2022. febr. 18. 18:39
 12/48 anonim ***** válasza:
19%
Persze. Joga van tudni, ha vissza is fizeti helyetted. Ha nem, akkor csuti.
2022. febr. 18. 18:39
 13/48 anonim ***** válasza:
16%
Igen, joga lett volna tudni.
2022. febr. 18. 18:40
 14/48 A kérdező kommentje:

Igazából nekem lenne jogom felháborodni, amiért szó nélkül felbontották a kipostázott levelet a tartozásomról, de mégis úgy adták elő, hogy mennyire megrendült bennem a bizalmuk, amiért nem szóltam.

Természetesen én fogom visszafizetni, eleve úgy vettem fel, hogy ezzel ne is lehessen probléma.

2022. febr. 18. 18:45
 15/48 anonim ***** válasza:
94%
Az is igaz, más levelét nem bontjuk fel, bar mar nekem is sikerült; nem néztem a nevet és egy banknál vagyunk a gyerekkel.
2022. febr. 18. 18:48
 16/48 anonim ***** válasza:
84%

9-re:

Ez érdekes helyzet.

Én legalábbis el lennék szomorodva, hogy ennyire nem bízik bennem. Hogy úgy érezte, probléma lenne ezt itthon elmondani.

De mondjuk én tényleg egyértelműen kommunikálok. Ha szívesen adok, akkor szívesen adok. Ha megmondom, hogy csak a legszükségesebbekre, akkor azt is megmondom. Akkor is, ha azért, mert nem telik többre, de azt is megmondom, ha úgy tartom rendjén valónak, hogy a szórakozásaira már saját maga teremtse elő a rávalót.

Megjegyzés:

Én is voltam egyetemista. Akkor még nem volt diákhitel. Nekem önérzeti okokból volt egyre inkább ciki pénzt kérni szüleimtől a természetbeni adásuk mellett (pl. nagy adag kaját csomagoltak hétvégén). Én viszont a megoldást abban láttam, hogy dolgoztam egyetem mellett. Első két évben nem, utána kezdtem egyre jobban. És persze élveztem, hogy van saját keresetem (még ha kevés is), amit aztán végképp arra költök, amire akarok.

Ha a gyerekem diákhitelt akarna fölvenni, mindenképp megkérdezném, miért nem inkább diákmunkát vállal, ha úgysem a létfenntartásra vagy tandíjra kell a pénz. De ha ragaszkodik az elképzeléséhez, természetesen tudomásul venném.

2022. febr. 18. 18:51
 17/48 anonim ***** válasza:
31%
Igen, joga van tudni hogy van pénze annak aki őket is lehúzza pénzzel. Úgyhogy csak ne háborogjon az illető ha lebukik a hazugságával, ugyanis a szülőnek joga van eldönteni a valós anyagiak ismeretében eldönteni hogy támogat-e anyagilag..
2022. febr. 18. 19:30
 18/48 anonim ***** válasza:
48%
Úgyhogy kérdező: jogos a szülő felháborodása mikor elveszed a pénzüket, de a szemükbe hazudsz arról hogy hogy állsz anyagilag.
2022. febr. 18. 19:34
 19/48 anonim ***** válasza:
77%

17-es, ez hülyeség. Kb. az a logikád, mintha a gyerek nyári munkáját, amit azért csinál, hogy a szórakozására legyen pénze, elvennéd azzal, hogy te tartod el, vagyis akkor ennyivel kevesebbe kerüljön neked.

Hiszen a diákhitelt később ő maga fogja visszafizetni, tehát azért ő dolgozik meg, csak nem most, hanem a jövőben.

Csak remélni merem, hogy nincs gyereked és nem is lesz!

2022. febr. 18. 19:59
 20/48 anonim ***** válasza:
25%
Na ácsi. az hogy mennyi zsebpénzt keresett, meg hogy hitele van amiről hazudik, ne mossuk már össze.
2022. febr. 18. 20:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!