Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek joga van tudnia...

A szülőnek joga van tudnia arról, ha a gyereke diákhitelt vesz/vett fel? Elítélendő, ha a gyerek nem tesz családi bejelentést?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 18:21
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
69%
hát ha közben velük is kifizetteted a tandíjat, az elég gáz
2022. febr. 18. 18:24
 2/48 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez attól függ, milyenek a szülők. De általánosságban szerintem aki diákhitelt vesz fel az felnőtt embernek számít, ergo, nem vagy köteles elmondani nekik.
2022. febr. 18. 18:24
 3/48 A kérdező kommentje:
Nincs szó tandíjról, államilag támogatott szakon tanulok. A felvett pénzt a saját dolgaimra költöm, egy részét pedig félretettem.
2022. febr. 18. 18:27
 4/48 anonim ***** válasza:
95%
akkor nem gáz
2022. febr. 18. 18:28
 5/48 anonim ***** válasza:
88%
Mit értesz a joga van tudni alatt? Aláírniuk bármit, beleegyezniük bármibe e körön belül nem kell a bank felé.
 6/48 anonim ***** válasza:
97%

Felnőtt ember, azt csinál, amit akar. Szülőként remélném, hogy vagyunk olyan kapcsolatban, hogy ezt megbeszélje.

Miért nem akarja ezt megosztani? Ha hülyeségekre költené, úgy, hogy szüksége sincs rá, akkor nagyot csalódnék.

7/48 anonim ***** válasza:
88%
Amennyiben önállóan, egyedül élsz és eltartod magad, semmi közük hozzá. Amennyiben otthon élsz, ők tartanak el és tamogatnak anyagilag is, illő lenne elmondani
2022. febr. 18. 18:30
 8/48 anonim ***** válasza:
96%
Az én gyerekem is vett fel, pedig kapott itthonról is pénzt. (Nem keveset). Elbulizta. A diplomázás után derült ki. Szó se róla, egy mukk nélkül fizette vissza, egyedül.
2022. febr. 18. 18:30
 9/48 A kérdező kommentje:

A "joga van" alatt azt értem, hogy jogos-e a felháborodásuk, amiért nem szóltam nekik.

Azért nem akartam megosztani, mert ugyan támogatnak már évek óta anyagilag, de csak annyival, amennyi a legalapvetőbb szükségleteimre elég, én pedig sosem kértem többet, mert tudom, hogy nem szívesen adják. Többször elhangzott otthon az "azért dolgozunk, hogy nektek legyen" mondat, de számomra ezt felülírja, amikor húzzák a szájukat, mikor egy-egy drágább dologra van szükségem.

2022. febr. 18. 18:35
 10/48 NTBS ***** válasza:
97%
Diákhitelt 18 év feletti felnőtt vehet fel. Nem elítélendő, de célszerű szólni a szülőknek, már csak azért is, mert ha valami közbejön, akkor a szülő az első, aki segíteni tud és akar is.
2022. febr. 18. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!