Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akkor is ilyen elkényeztetett...

Akkor is ilyen elkényeztetett és életképtelen, lenne a mai generáció ha mindenki számára elérhető lett volna,az a bizonyos egy-két atyai pofon?

Figyelt kérdés
2022. febr. 1. 19:10
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
31%

Én kaptam pofont anyámtól, apámtól, a paptól, és a tanáraimtól is. Akkor nem tetszett, de ìgy 15-20 év elteltével örülök neki, nem haragszom senkire, sőt nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel.

Az viszont hogy nem lettem életképtelen szerintem nem ennek köszönhető, hanem hogy nem kaptam meg mindent, ìgy mindig kerestem a megoldást a dolgokra. 10 évesen hordtam a piacra amit megtermeltem, 15 évesen már rendes munkám volt iskola mellett, hogy 17 éves koromra legyen pénzem jogsira és egy autóra. És lett is.

Szerintem ami valóban hiányzik ebből a világból, ami miatt olyanok az emberek amilyenek, az a fegyelemre való nevelés, amit régen az egyház és a katonaság adott meg.

2022. febr. 1. 19:44
 12/52 anonim ***** válasza:
80%
12. Nahát, 12-es, ez egy igen figyelemre méltó vélemény. Manapság mindenki a pofozni vagy nm pofozni tengelyen hajlandó csak értelmezni a gyereknevelést.
2022. febr. 1. 19:46
 13/52 anonim ***** válasza:
27%

3#

Attól mert a mai fiatalok rá vannak tapadva az internetre egész arccal, még életképtelenek..

Lehet online feladnak egy csekket,de kézzel lehet nem töltenek ki egy csekket és adnak fel a postán..

2022. febr. 1. 19:54
 14/52 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem nem a pofon kellene, hanem az alap nevelés. Erőszak nélkül is lehet nevelni.. De a legtöbb szülő nem tud nemet mondani a kölykének.

Az se normális hogy a gyerek az "életük szerelme".

2022. febr. 1. 19:56
 15/52 anonim ***** válasza:
30%

Szóval a mai generáció nem életképtelen?

Nézd meg a mai 20-25 éveseket.

MIHEZ ÉRTENEK?

2022. febr. 1. 20:28
 16/52 anonim ***** válasza:
95%
Unalmasak már ezek az atyai pofonos, provokatív kérdések.
2022. febr. 1. 20:52
 17/52 anonim ***** válasza:
95%
Minden egyes generacio lenezi az utanajovot. Rad is ugyan ezt mondtak mikor te fiatal voltal
2022. febr. 1. 20:58
 18/52 anonim ***** válasza:
95%

A szülőknek kiosztott pofonokat hiányolod ugye? Hisz ők nevelték a gyereket elkényeztetettnek vagy életképtelennek.

Az "ezek a mai fiatalok" frázis meg egyidős az emberiséggel, pár éve hallgattam meg az egyik első magyar rádióadást 1902-ből, abban is a fiatalokat (1870-90-es születésűek) szidta a pap, pont azokat szajkózta, amiket a mostani mérgelődők is.

Hogy miért lesz valaki életképtelen? Mert a szülők nem tanítják meg gyakorlatilag semmire, nem engedik felnőni se őket. Vannak rokonaim és ismerőseim, akik óvodában, iskolában dolgoznak/-tak, mesélték, hogy a legtöbb szülő tőlük várja, hogy megtanítsák késsel-villával enni, meg átöltözni. Egyikük mesélte, hogy volt olyan kisfiú, aki iskolásként sem tudta kitörölni a fenekét, de ilyenről mesélt a fodrászom is, hogy az egyik vendége azért kérte arra, hogy siessenek, mert a tizennégy éves fia a WC-n ül, s neki kell majd kitörölni, lemosni őt (nem volt fogyatékos a gyerek).

Ha a szülő nem tanítja meg a gyerekét mosni, főzni vagy biztosítékot cserélni, ahogy itt már korábban említették, akkor mégis honnan tudhatnák ezt elintézni hirtelen 18 évesen? Ha folyton tiltják neki, meg elzavarják, mert útban van, amikor az anyja/apja csinálja, akkor nemhogy nem tanulja meg, de kedve sem lesz a sok negatív tapasztalat miatt.

Ez pont olyan, mintha attól várnám, hogy megtanulj japánul, hogy megpofozlak, ahelyett hogy elkezdenélek tanítani.

A szülők rontják el, mert nem tesznek eleget a nevelési szerepüknek, ez másra traktálják, meg dühösek, hogy hirtelen magától nem tanulja meg az utód. Mindegy hogy, csak foglalkozni ne kelljen vele.

2022. febr. 1. 21:03
 19/52 anonim ***** válasza:
82%
Istenem ezt a sok kisebbségi komplexusos majmot. Ha még igaz is lenne, ki miatt lettunk ilyenek? Ennyit erről.
2022. febr. 1. 21:04
 20/52 anonim ***** válasza:
19%

Egy két atyai tasli belefér, sőt bele KELL férjen.

Nyilván nem állandó verés, de van az a pont, amikor igenis kell egy akkora tasli hogy még az egy emelettel feljebb lakónál is megcsörrenjen a vitrinben a levesestányérkészlet.

2022. febr. 1. 22:51
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!