Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kénytelen közületek ápolni...

Kénytelen közületek ápolni valaki a saját szülőjét? Mit gondoltok, mi az a szint, amíg ez elvárható, egyáltalán elvárható, vagy abszolút egészségtelen és káros ránk nézve a saját szülőnket gondozni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 26. 15:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/122 anonim ***** válasza:
0%
A szülőd azért gondozott csecsemőként, azért nevelt fel és taníttatott, hogy mindezt a törődést visszakapja idős korára, amikor már ő is újra gyerek lett tetőled. Aki ezt nem képes felfogni, egy állat, vagy még rosszabb.
2022. jan. 26. 17:29
 32/122 anonim ***** válasza:
97%
Nem is hasonlít a kettő, #31.
2022. jan. 26. 17:33
 33/122 anonim ***** válasza:
95%

Akkor borítom én is a bilit.

Eszemágában sem lenne úgy magukra hagyom majd mint annak a rendje amiért tönkre tették a gyerekkorom, vertek, érzelmileg zsaroltak, mentálisan kicsináltak, "szépítettek" a pszichológusnak és nem tettek semmit csak sok volt nekik egy második. Sz*ban h**ban ott hagyom őket, majd akivel normálisan bántak az ott lesz nekik. Vagy az sem.

2022. jan. 26. 17:38
 34/122 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk “hálisten” párom és az én családom is valami extrém hosszú életű, noha csak fizikálisan, szellemileg már kevésbé. (mostohák is)

Mindkét oldalt elvált szülők, 2 helyen stabil új házasság.

Előre leszögeztem, hogy ha ilyesmi elvárásaik lennének a jövőben, mivelhogy 1. nem tudunk 6 felé szakadni 2. nincs palotánk… akkor arra számítsanak, hogy kapnak egy hat ágyas szobát és viseljék el egymást aztán majd amennyi tőlünk telik.

Ezt nyilván most még realizálták valamennyire, hogy tényleg sokan lesznek kettőnkre.

Az ápolás általában pedig a nőre marad. Én pl egész biztos nem hadakoznék az 50 kilómmal a párom 150 kilós anyjával, és törölgetném apósom alól a sz.rt és ő se hiszem hogy szívesen forgatná anyámat vagy nevelőanyámat fürdetéshez, pelenkázáshoz stb.

És itt még jó szellemi állapotról beszéltünk.

Egy demens emberrel én lehetetlennek tartom a békés együttélést. Ha nem állít beléd kést az éjjel mert pl tök jó fizikai állapotban van csak épp agyilag zokni akkor még mázlid is van. A sajátjait még csak-csak felismeri de a férjedet-feleségedet már majd nem biztos. Elkószálnak.

Nyilván ennek az állapotnak is vannak fokozatai. Láttam enyhébb és láttam valóban életmegkeserítő állapotát is amikor a súlyos demens de jó erőben lévő (páromnak rokon) néni szarrá verte az új szomszéd új ajtaját valamivel mert azt hitte párom családja még mindig ott lakik és be akart menni. Pedig akkor már 3 éve nem laktak ott.

Plusz az sem mindegy hány évesen jut erre a sorsra az ember. Sokaknak már 20 évesen van pl egy 70 éves apjuk, aki lehet megkukul de azért még él egy 20 évet. Kvázi az egész életed feláldozhatod rá.

Részemről NEM NEM és NEM.

Engem sem kell majd ápolni, ha oda jutnék inkább lőjenek le vagy majd “megoldom”.

35/122 anonim ***** válasza:
99%
#31 az a szulo aki ilyen onos erdekekbol hozott vilagra egy embert az megerdemli hoy racsukjak az ajtot. aki ezt nem kepes felfogni az egy onzo dog
 36/122 anonim ***** válasza:
99%

"szülőd azért gondozott csecsemőként, azért nevelt fel és taníttatott, hogy mindezt a törődést visszakapja idős korára, amikor már ő is újra gyerek lett tetőled. Aki ezt nem képes felfogni, egy állat, vagy még rosszabb."

?????

Én pl. nem azért vállaltam és nevelek gyereket, hogy idős koromban engem gondozzon :D

2022. jan. 26. 17:49
 37/122 anonim ***** válasza:
99%
Az milyen már, hogy azért hozol világra egy gyereket, hogy idős korodra ellásson téged mikor neked már nehezedre esik majd?
2022. jan. 26. 17:50
 38/122 anonim ***** válasza:
7%
36 Majd akkor szólj, ha idős leszel és nem segít senki, most még könnyen vagánykodsz!
2022. jan. 26. 17:52
 39/122 anonim ***** válasza:
1%
37 Emberséges, nem pedig állati.
2022. jan. 26. 17:53
 40/122 anonim ***** válasza:
100%
38-as, erre van a fizetett segítség. Azért jó esetben öreg korára mindenki összekalapál egy ingatlant. Majd az fogja fedezni az ápolási otthont.
2022. jan. 26. 17:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!