Melyik az egészségtelenebb? Aki nem eszik egyáltalán húst, vagy aki a legtöbb zöldséget ki nem állhatja?
Én az utóbbiba tartozom, eszméletlen kevés zöldséget szeretek. Ez a kevés kimerül a krumpliban, kukoricában, sárgarépában és nagy nehezen megeszem a zöldborsó főzeléket, de max. évente kb. 1-2-szer csinálok azt.
Cserébe viszont rengeteg húst és gyümölcsöt eszem. A vitaminok a gyümölcsből is megvannak, nem?
Én úgy hallottam, hogy azokat a bizonyos fehérjéket, amire a szervezetnek szüksége van, csak a húsokból lehet kinyerni, hiába van néhány növényben is valamilyen fehérje.
Aki nem eszik zöldségeket, az az összes vitamint fedezni tudja gyümölcsökből, kivéve egyfajta vitamint, ami a zöld növényekben van, elfelejtettem, mi a neve. Emiatt eszek évente 1-2-szer zöldborsó főzeléket.
Hülyeség, hogy a fogsor alapján főleg növényevő az ember. Pont az, hogy fogsor alapján mindenevő az ember.
Amúgy tudom, hogy nem teljesen egészséges az étkezésem, de a zöldség nem fogyasztást friss gyümölcsökkel pótlom, így vitaminokhoz és elegendő rosthoz is hozzájutok, a k vitamin bevitel meg évente 1-2 alkalom
Az ember mindenevő, elég ügyes fajta, elvan tisztán növényi és tisztán állati étrenden is. Én aztán nem tudnék választani, melyik jobb, szerintem kinek amit szeret, s mindkettőt lehet egészségesen csinálni, max. valamit szed még az ember, de azt a mindenevők is teszik.
A hús elhagyásával semmi gond nincs, semmit nem tartalmaz, amit a többi állati termékkel ne lehetne bevinni.
A zöldség elhagyása nekem vad s nem értek hozzá, de ha minden fontos vitamint és ásványi anyagot bevisz a delikvens, akkor nem lehet nagy gond. Már említettem a növényt nem fogyasztókat, elég jól elvannak, csak ugye oda kell figyelniük, hogy mindenfélét egyenek, belsőséget s ki tudja mit, nemcsak normál húst és zsírt. Ahogy a vegánoknak sem árt képben lenniük. A fehérje még nem gond, a testnek mindegy, növényi vagy sem, aminosavakká bontja és felépíti a saját kis dolgait. épp csak a növényi fehérjék tipikusan nem komplettek, változatosan kell enni, hogy minden esszenciális amuinosav a megfelelő mennyiségben meglegyen. Ezt nem olyan nehéz azért megtenni, a legtöbb elég rendesen van a növényekben is, némelyikkel áll fenn az, hogy egyes növényekben igen kevés van, más növényekben viszont nagyobb mennyiség, s valami másból van hiány, de a növények ki tudják egészíteni egymást.
Hús nélkül nem probléma egészeséges életet élni, lévén a tentermékek és a tojás is ugyanúgy tartalmaznak minden esszenciis aminosavat, az omega zsírsavak és a b12 vitamin bevitele sem gond így, a vasat pedig szintén remekül kehet fedezni növényi forrásokból is. Tehát a húsban semmilyen létfontosságú nyomelem nem található meg, amit ne lehetne könnyedén más forrásból pótolni. A hús nem fogyasztása ezáltal körültekintő, változatos és nem egyoldalú étkezés esetén a abszolút nem gond.
Ellenben a túlzásbavitt húsfogyasztás önmagában is súlyos problémákat okozhat, emellé a zöldségek elhagyása szinte egyenes út a lebetegedéshez.
Egyrészt naponta eleve nem ajánlott 150-250g-nál több húst fogyasztani, a nehéz emészthetősége miatt. A vörös húsok ezentúl30-40 %-al emelkik az emésztő/béltendszeri rák, magas vérnyomás, érelzáródás, elhízás, cukorbetegség , szív-és érrendszeri betegségek, vese-és májbetegségek esélyét - magyarán az igen korai leépülését és halálét.
Emellett a zöldségek elhagyása vitaminhiányhoz, rossz emésztéshez, emésztési gondokhoz, székelési problémákhoz és aranyéhez vezet.
Tehát a zöldségek elhagyása sokkal, de sokkal több negatív következményt von maga után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!