Mennyi zöldséget-gyümölcsöt esztek egy nap?
Elég sokat. Az ebédeim általában sokféle zöldségből állnak, akár köretként, akár magában, ill. a vacsoráim is.
Gyümölcsökből éppen azt, ami terem, elég sokat, naponta, sokfélét.
Semmi furcsak nincs benne, én sok évig voltam vega és ma is alig eszem húst, elég sok okból.
Nos, nem eszem sokat sem zöldségből, sem gyümölcsből, de majdnem eleget (igen, ízlés, szokás és más okok ütköznek).
Gyümölcs télen max. pár deka volt naponta, most érik a kertben többféle, nehéz 10 dkg alá menni, de sokat azért nem eszem.
Zöldségből ritkán megyek egy kiló fölé, fél kiló azért gyakran megvan, annál is kevesebbet már nem tudnék enni 1-2 napon túl.
Együtt átlagosan kitehetnek vagy 30g szénhidrátot.
6. - arra már gondoltál, hogy nem ízlik?
Egyébként de, egészségtelennek tartom a húst, a gabonafélékkel pedig nincs probléma kis mértékben, amíg teljes kiőrlésű dolgokról beszélünk. Pl. nem tudom, egy egészségtudatos ember miért ne fogyaszthatna mértékkel kukoricát, rizst, vadrizst (mivel az utóbbi kettő is gabonaféle...), árpát, zabot, kölest, rozst...
Ja, hogy neked a gabonafélékről csak a glutén, szénhidrát, fehér kenyér, búza jut eszedbe? Nos, ez nem az én szegénységi bizonyítványom ezesetben.
Ma pl.
Ettem 2 paradicsomit, 1 paprikát reggelihez, tízóraira 2 almát, ebéd meggy leves sajtos-paradicsomos hús krumplival, itt is volt paradicsom
uzsonnára egy tálka málnát ettem
vacsorára lecsót
Ma ettem bőven paradicsomot-paprikát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!