Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi zöldséget-gyümölcsöt...

Mennyi zöldséget-gyümölcsöt esztek egy nap?

Figyelt kérdés
2015. jún. 14. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Reggelire szinte mindig egy banánt eszek, igazából nem is teljesen reggeli na mindegy. Zöldség mennyisége meg változó pl. tegnap is többször ettem, mert a főtt ételben volt bab is borsó is egyaránt. :D 22/f. :D
2015. jún. 14. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Nagyon változó, de szerintem keveset eszem. Attól függ, minek van szezonja, mit eszek aznap, mennyire szeretem az adott zöldséget/gyümölcsöt.
2015. jún. 14. 13:26
 3/10 anonim ***** válasza:
kb.20-20dkg-t naponta.
2015. jún. 14. 14:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokat. Az ebédeim általában sokféle zöldségből állnak, akár köretként, akár magában, ill. a vacsoráim is.

Gyümölcsökből éppen azt, ami terem, elég sokat, naponta, sokfélét.

2015. jún. 14. 16:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokat, mivel vegetáriánus vagyok szinte csak ezeket eszem persze magvakkal, tésztafélékkel, gabonafélékkel, rizzsel, tejtermékekkel, tojással kiegészítve. De a zöldségek, gyümölcsök vannak túlsúlyban.
2015. jún. 14. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
5-ös jó példa az emberi elme rejtelmeire. Vega vagy, de miért is? Nyilván nem azért mert egészségtelennek tartod a húst, mert akkor gabonaféléket sem ennél, sőt a tejtermékeket is kerülnéd. :D Akkor miért is? Véded az állatokat? Jaj egyem a szívedet. :D Bár a te dolgod nem akarok kötekedni, csak furcsa. :D
2015. jún. 14. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Semmi furcsak nincs benne, én sok évig voltam vega és ma is alig eszem húst, elég sok okból.

Nos, nem eszem sokat sem zöldségből, sem gyümölcsből, de majdnem eleget (igen, ízlés, szokás és más okok ütköznek).

Gyümölcs télen max. pár deka volt naponta, most érik a kertben többféle, nehéz 10 dkg alá menni, de sokat azért nem eszem.

Zöldségből ritkán megyek egy kiló fölé, fél kiló azért gyakran megvan, annál is kevesebbet már nem tudnék enni 1-2 napon túl.

Együtt átlagosan kitehetnek vagy 30g szénhidrátot.

2015. jún. 14. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:

6. - arra már gondoltál, hogy nem ízlik?

Egyébként de, egészségtelennek tartom a húst, a gabonafélékkel pedig nincs probléma kis mértékben, amíg teljes kiőrlésű dolgokról beszélünk. Pl. nem tudom, egy egészségtudatos ember miért ne fogyaszthatna mértékkel kukoricát, rizst, vadrizst (mivel az utóbbi kettő is gabonaféle...), árpát, zabot, kölest, rozst...

Ja, hogy neked a gabonafélékről csak a glutén, szénhidrát, fehér kenyér, búza jut eszedbe? Nos, ez nem az én szegénységi bizonyítványom ezesetben.

2015. jún. 14. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Ma pl.

Ettem 2 paradicsomit, 1 paprikát reggelihez, tízóraira 2 almát, ebéd meggy leves sajtos-paradicsomos hús krumplival, itt is volt paradicsom

uzsonnára egy tálka málnát ettem

vacsorára lecsót

Ma ettem bőven paradicsomot-paprikát:)

2015. jún. 14. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Sosem eszem/ettem minden nap zöldséget és gyümölcsöt. Sajnos volt már olyan, hogy egy hónapig nem ettem egyiket se, de szinte fel se tűnt. Szeretnék ezen változtatni, de valószínűleg addig nem fogok eljutni, hogy minden nap egyek.
2015. jún. 15. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!