Mit tegyek, ha a szüleim nem engednek arra a szakra, ahova jelentkezni szeretnék menni? 17/L
Szép dolog egyébként a tanári pálya, de megalázóan kevés a fizetésük, nem becsülik meg őket semennyire. Kérdező, a kérdésed alapján kicsit a rózsaszín ködben élsz még. Ha mindenképpen ezt a hivatást szeretnéd, akkor ne a magyar-töriben gondolkozz, hanem valami piacképesebb párosításban.
(Egyébként érdekesség, hogy van egy pár tanár ismerősöm, 90%-ban a párjuk mérnök vagy programozó...)
Ezt most találtam random, de pont ideillik.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
Ugyanaz a szituáció a lány esestében.
Gimisként fogalmad sincs, hogy milyen beosztani a fizetésed és heti szinten szembesülni vele, hogy minden IS megdragult. A fizetésed meg 5 éve ugyanannyi.
145-ből nem lehet egyedül külön költözni és fenttartani magad, szobát bérelve sem. Ráadásul úgy írod a szobabérlést, mintha az olyan jó opció lenne. Én felnőtt, dolgozó emberként nem vagyok hajlandó idegenekkel élni és osztozni a fürdőszobán, konyhán stb. Egyetem alatt még elmegy, de elvileg azért tanul az ember, hogy ne kelljen így élnie.
Nyilván a legtöbb tanár a párjára támaszkodik. De mi van, ha szétmennek? Megy vissza az ember 35 évesen a szüleihez?
Saját ingatlanod sem lesz sose, hitelt se adnak ilyen fizura. Nyilván önerő se jönne össze egyébként ennyiből.
Én nagyon felháborítónak tartom, hogy nem lett rendezve a tanárok helyzete. Nem tudom mi lesz így a jövőben.
"Ha 145 ezer a fizetés, akkor csak szobát bérelnék, az megvan 60-ból, a többiből meg kijön a buszbérlet meg az étkezés."
Elég jól el vagy tévedve. Még ha találsz is szobát 60-ért, akkor még nem fizettél a vízért, villanyért, fűtésért, tv-ért, internetért, sőt telefonszámla is van. Még ha ezek együtt ki is jönnek 90-ből akkor még mire veszel bérletet meg ételt (ha elég lesz rá egyáltalán) akkor nem marad pénzed magadra. (tisztálkodási szerek, mozi, szórakozás, könyv, ruha, cipő) Na meg persze a spórolásról hogy legyen félretéve ha bármi hirtelen költség jön vagy nyaralni szeretnél menni meg hogy arra is legyen hogy egyszer elköltözhess onnan arról ne is beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!