Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem engednek arra a szakra, ahova jelentkezni szeretnék menni? 17/L

Figyelt kérdés
Nagyobb szeretnék irodalomtanár lenni. Viszont a szüleim azt mondták, hogy nem fognak elengedni egy olyan szakra, amivel tönkreteszem az életem (szerintük). Mert ugye a fizetés ott 145 ezer Ft, hiba van dilpomája a tanárnak. De én akkor is az szeretnék lenni, nincsenek nagy igényeim. Viszont a szüleim azt mondták, akkor semmiben sem segítenek többé :(((

2021. nov. 15. 16:55
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/156 anonim ***** válasza:
94%
Azok maradnak a pályán, akiknek jómódú a családi hátterük, vagy sokat keres a házastársuk. Itt az oldal alján a bértábla, de ezek bruttó összegek: [link]
2021. nov. 15. 23:05
 72/156 anonim ***** válasza:
95%

Szép dolog egyébként a tanári pálya, de megalázóan kevés a fizetésük, nem becsülik meg őket semennyire. Kérdező, a kérdésed alapján kicsit a rózsaszín ködben élsz még. Ha mindenképpen ezt a hivatást szeretnéd, akkor ne a magyar-töriben gondolkozz, hanem valami piacképesebb párosításban.

(Egyébként érdekesség, hogy van egy pár tanár ismerősöm, 90%-ban a párjuk mérnök vagy programozó...)

2021. nov. 16. 04:33
 73/156 anonim ***** válasza:
90%

Ezt most találtam random, de pont ideillik.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

Ugyanaz a szituáció a lány esestében.

2021. nov. 16. 04:56
 74/156 anonim ***** válasza:
84%

Gimisként fogalmad sincs, hogy milyen beosztani a fizetésed és heti szinten szembesülni vele, hogy minden IS megdragult. A fizetésed meg 5 éve ugyanannyi.

145-ből nem lehet egyedül külön költözni és fenttartani magad, szobát bérelve sem. Ráadásul úgy írod a szobabérlést, mintha az olyan jó opció lenne. Én felnőtt, dolgozó emberként nem vagyok hajlandó idegenekkel élni és osztozni a fürdőszobán, konyhán stb. Egyetem alatt még elmegy, de elvileg azért tanul az ember, hogy ne kelljen így élnie.

Nyilván a legtöbb tanár a párjára támaszkodik. De mi van, ha szétmennek? Megy vissza az ember 35 évesen a szüleihez?

Saját ingatlanod sem lesz sose, hitelt se adnak ilyen fizura. Nyilván önerő se jönne össze egyébként ennyiből.

Én nagyon felháborítónak tartom, hogy nem lett rendezve a tanárok helyzete. Nem tudom mi lesz így a jövőben.

2021. nov. 16. 08:00
 75/156 anonim ***** válasza:
93%
Tanulj magyar-német szakon és írány Németország sokan keresnek magyar magántanárt
2021. nov. 16. 09:18
 76/156 anonim ***** válasza:
90%
74-es, hogy mi lesz a jövőben? Az, ami a Kádár-korban is, hogy képesítés nélküli tanárok is taníthatnak. Akkor ismerősöm középfokú angol nyelvvizsgával gimnáziumban tanított angolt.
2021. nov. 16. 12:10
 77/156 anonim ***** válasza:
10%
A reáltárgyakat majd olyan mérnökök tanítják, akik mérnökként nem boldogultak, de az iskolák felszívták őket a tanárhiány miatt.
2021. nov. 16. 12:32
 78/156 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell arra várni, az most van… Most is elég sok képesítés nélküli ember tanít, órák maradnak el mert nincsenek tanárok, már vannak ingázó tanárok is, a tanárképzést is most tervezik tönkretenni, a magánoktatás és nyelviskolák stb. élnek és virulnak. Én 2017-ben érettségiztem, de már akkor is képesítés nélküli nyelvtanáraink voltak és kb. mindenki magántanárhoz / nyelvtanfolyamra járt az osztályból, mert az iskolai oktatás semmit nem ért. Egy velem egyidős barátnőm középiskolájában pedig például 2 évig nem volt angol, mert nem volt tanár, de ha jól emlékszem a természettudományos tárgyakat is összekutyulták nekik szintén a tanárhiány miatt. Úgyhogy ez a “mi lesz így a jövőben” inkább most van. Nagyon fontos lenne mielőbb rendezni ezeket a problémákat, mert már most is késő.
2021. nov. 16. 12:38
 79/156 anonim ***** válasza:
93%

"Ha 145 ezer a fizetés, akkor csak szobát bérelnék, az megvan 60-ból, a többiből meg kijön a buszbérlet meg az étkezés."

Elég jól el vagy tévedve. Még ha találsz is szobát 60-ért, akkor még nem fizettél a vízért, villanyért, fűtésért, tv-ért, internetért, sőt telefonszámla is van. Még ha ezek együtt ki is jönnek 90-ből akkor még mire veszel bérletet meg ételt (ha elég lesz rá egyáltalán) akkor nem marad pénzed magadra. (tisztálkodási szerek, mozi, szórakozás, könyv, ruha, cipő) Na meg persze a spórolásról hogy legyen félretéve ha bármi hirtelen költség jön vagy nyaralni szeretnél menni meg hogy arra is legyen hogy egyszer elköltözhess onnan arról ne is beszéljünk.

2021. nov. 16. 12:44
 80/156 anonim ***** válasza:
29%
Gyerekkoromban az óvodákban semmi szakképesítés nem kellett, bárki lehetett óvónő.
2021. nov. 16. 12:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!