Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem engednek arra a szakra, ahova jelentkezni szeretnék menni? 17/L

Figyelt kérdés
Nagyobb szeretnék irodalomtanár lenni. Viszont a szüleim azt mondták, hogy nem fognak elengedni egy olyan szakra, amivel tönkreteszem az életem (szerintük). Mert ugye a fizetés ott 145 ezer Ft, hiba van dilpomája a tanárnak. De én akkor is az szeretnék lenni, nincsenek nagy igényeim. Viszont a szüleim azt mondták, akkor semmiben sem segítenek többé :(((

2021. nov. 15. 16:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/156 anonim ***** válasza:
14%
Megjött a trollolo 😂😂
2021. nov. 15. 18:20
 42/156 anonim ***** válasza:
68%
Eü sem fizet jól, ha mégis mindenki lelépne a betegek meghalnának. Szerintem se mondj le az álmodról,lehet később jobb lesz a helyzet DE, támogatom, amit páran írtak. Az irodalom mellé válassz valami reál szakot vagy tanulj ki egy piacképes szakmát is, ami még tetszik és külföldre is mehetsz vele nyugodtan, szóval legyen egy "b" terved. Amúgy sajnos amióta a természettudományi tárgyakat is lecsökkentették, helyette nyomatják a hittant és a többi felesleges sz.rt, azóta a term.tudományos szakos tanárok is bajban vannak. Nekem az egyetemen volt földrajz-töri tanárszakos lakótársam. Mindig azt mondta, hogy ezzel az intézkedéssel konkrétan kuka a fél diplomája.
2021. nov. 15. 18:25
 43/156 anonim ***** válasza:
17%
a töri egy teljesen jó pár a magyar mellé, sok hülye jogászpalánta megy érettségi előtt magántanárhoz, mert apu elvárja a siekres felvételt a jogra, de a gyerek butácska...
2021. nov. 15. 18:29
 44/156 anonim ***** válasza:
85%
Szüleidnek igaza van. Jónevű ált. iskolában, Budapesten is lasszóval fogják a tanárokat, a kezdő tanárok pár év után mennek inkább multiba dolgozni bármit. A német tanárunk pl. két éve ment el onnan, búcsúzóul elmondta, hogy a nettó 220 helyett a kezdő(!) fizetése 550 nettó lett. Szerette a gyerekeket, imádott tanítani, de ebből nem lehet megélni.
2021. nov. 15. 18:30
 45/156 anonim ***** válasza:
79%
"13 ...Akkor beperelem az államot, mert egy tisztességesen dolgozó emberek nem adják meg a létfeltételhez szükséges bért." Ezek után kizárolag humoristának tudlak elképzelni.
2021. nov. 15. 18:44
 46/156 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt értem is a szüleidet, másrészt nem is.

Én is tanár akarok lenni, de én nyelvtanár, mindkét szakom nyelv lesz, tehát nekem azért így más lehetőségeim lesznek, nem csak egy iskolában dolgozni és a fordító képzést is el akarom majd végezni. De irodalomtanárként csak iskolában tudsz dolgozni, még magánórákat sem nagyon szoktak venni irodalomból… Leginkább nyelvekből, matekból, meg esetleg természettudományos tárgyakból.

Ugye kell a másik szak is, te azt írtad a töri nem érdekel, márpedig úgy szenvedés lesz az 5 év, hogy nem érdekel… Tehát ezt szerintem gondold át még egyszer.

Értem, hogy szereted az irodalmat és alapvetően azt mondanám, hogy kövesd az álmaidat és azt csináld, amit szeretsz, de sajnos simán irodalomtanárként tényleg nem nagyon lehet megélni, ha a szüleid nem támogatnak vagy nem lesz valami nagyon jól kereső férjed. Ahogy írták, a 145 ezer forint az Budapesten egy kis lakás+rezsi, és akkor ebben még nincs benne semmi más: nem ettél, nem vettél bérletet, nem fizetted be a számlákat (internet, telefon), nem tettél félre semennyit stb.

2021. nov. 15. 18:46
 47/156 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon nem éri meg. 2 rokonunk is tanár. Egyikük tanított magyart általánosban, de olyan fájdalmasan nyomorék volt a fizetése, hogy inkább átment gyárba, ahol most a kétszeresét keresi, és csak így tudott elkezdeni önállóan, anyagi segítség nélkül élni. A másikuk egy történelem tanár volt középiskolában, de amellett, hogy a tinikkel való munka kiégette és kicsinálta, ő is csak úgy tudott megélni, hogy a felesége anyagilag támogatta.

Szóval én teljesen megértem a szüleidet. Ha a helyükben lennék, én is lebeszelnélek, nem akarom hogy a gyerekem hosszú évek kemény munkáját és a tanulmányait elpazarolja egy ilyen rosszul fizető állásra.

2021. nov. 15. 18:46
 48/156 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem szép, hogy van egy komoly elképzelésed. Sajnálom, hogy sokan leakarnak beszélni, tudom, hogy jóból mondják, de nekem ez mégis tipikus negatív hozzáállás.

Az, hogy MOST keveset keres egy tanár az még változhat, lehet tíz év múlva áldani fogod magad, hogy milyen jó, hogy kiàltál az álmod mellett van egy stabil állás, jól keresel és még szereted amit csinálsz.

Ha meg még sem így lesz és te is úgy làtod, hogy ez mégsem jó neked, akkor váltani bármikor lehet, addigra idősebb leszel ès több tapasztalatod lesz az élet területén.

Szóval csak kitartást!

2021. nov. 15. 18:51
 49/156 anonim ***** válasza:
94%

47 vagyok. Egyébként én sem a közoktatásban tervezek majd elhelyezkedni. 1-2-3 évig el tudom képzelni, hogy gimiben tanítsak, de tovább, hosszútávon nem igazán, én is nyelviskolában és magánban szeretnék majd tanítani.

Szomorú, hogy ez van, de sajnos nagyon alacsony a tanárok megbecsültsége, ugye anyagilag is, de amúgy is. Én is milliószor elgondolkodtam azon, hogy tényleg tanár legyek-e, de elgondolkodtam a lehetőségeimen és a nyelvekkel azért egy fokkal jobb a helyzet.

2021. nov. 15. 18:51
 50/156 anonim ***** válasza:
13%
SOK diáklány szerencsére dolgozik, vagy kap támogatást. Miért nem keresel te is?
2021. nov. 15. 19:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!