Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem engednek arra a szakra, ahova jelentkezni szeretnék menni? 17/L

Figyelt kérdés
Nagyobb szeretnék irodalomtanár lenni. Viszont a szüleim azt mondták, hogy nem fognak elengedni egy olyan szakra, amivel tönkreteszem az életem (szerintük). Mert ugye a fizetés ott 145 ezer Ft, hiba van dilpomája a tanárnak. De én akkor is az szeretnék lenni, nincsenek nagy igényeim. Viszont a szüleim azt mondták, akkor semmiben sem segítenek többé :(((

2021. nov. 15. 16:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/156 anonim ***** válasza:
94%
Ha verseket írsz, amiatt nem kell tanárnak tanulnod. Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia minden évben ösztöndíjas íróképzést indít, akik bennmaradnak, azoknak a köteteiket is kiadják.
2021. nov. 15. 20:25
 62/156 anonim ***** válasza:
87%
Ha meg szerelmes vagy a magyartanárodba, attól nem lesz jobb neked, ha másolni kezded az életét.
2021. nov. 15. 20:29
 63/156 anonim ***** válasza:
64%
Tényleg troll vagy.
2021. nov. 15. 20:35
 64/156 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem pedig ne hallgass a szüleidre. Ennek a te döntésednek kell lennie, neked kell tudnod mi érdekel, mivel foglalkoznál majd szívesen, mi áll hozzád közel, miben tudod elképzelni magad, hogyan képzeled el a jövődet stb. Nem mondom, hogy az anyagiakat egyáltalán nem szabad figyelembe venni, de azt gondolom mindenkinek mások a prioritások, mindenki másképp gondolkozik és pont emiatt nem szabad semmit ráerőltetni a másikra. Ez eleve egy nagyon csúszós talaj, nem tudnék mondani olyan szakot amely elvégzése egyértelműen stabil megélhetést, biztos munkalehetőségeket stb. és akkor azt még meg sem említettem, hogy az embernek mihez van affinitása, mi az érdeklődési köre, mik az erősségei stb. Úgyhogy én biztosan nem sorolnám az első helyre az anyagiakat. Tanárként legalább nagy valószínűséggel lesz munkád és utána még mindig válthatsz, ha többet akarsz keresni stb. Egyébként itt jegyezném meg, hogy a magyar is egy nyelv, nekünk az anyanyelvünk, másoknak meg nem…. létezik magyar mint idegen nyelv tanári képzés, amit meglévő tanári végzettséggel már el lehet végezni. Igény erre is van bőven (ezt tapasztalatból mondom, ugyanis jelenleg én is ezt tanulom és tanítok is, itthon is szükség van magyart tanítókra és rengeteg külföldi lehetőség is van).
2021. nov. 15. 21:06
 65/156 anonim ***** válasza:
84%
Ja, a prioritások mindenkinek mások. A pénz biztos nem prioritás mindenkinek, hiszen nem ezen múlik az életünk. Végülis mindenki látott már boldog és teljesen egészséges hajléktalan, nem? :) analfabéta 64es
2021. nov. 15. 21:11
 66/156 anonim ***** válasza:
90%
Tehát a szüleid nem adnak többé pénzt, ha magyar szakra jársz. Ez pont jó, mert kipróbálhatod, hogyan tudsz utána is a semmiből megélni.
2021. nov. 15. 21:18
 67/156 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon sok olyan fontos szakma van, amit nem becsülnek meg anyagilag (sem) pl. ilyen a tanár is, de ide tartozik a többi pedagógus is, a mindenféle egészségügyi dolgozók is, a szociális szférában dolgozók is, a kultúra területén dolgozók, a közigazgatásban dolgozók stb. Ha ők nem dolgoznának, akkor gyakorlatilag megállna az élet. Úgy néz ki vannak azért páran, akiknek nem a pénz az elsődleges…
2021. nov. 15. 21:19
 68/156 anonim ***** válasza:
94%

Kedves #67-es.

Azért az elég sokat elmond, hogy általában azok biztatják arra a felfogásra az embereket, hogy a pénz nem elsődleges akik elég vastag csekket kapnak minden hónapban és magasabb pozícióban vannak.

Mint amikor a gazdagok azzal a közhellyel dobálóznak, hogy a pénz nem boldogít de azért teli vigyorral szelfizik a ferrariból.

Talán valamennyire egyet is értenék veled, ha most arról beszélgetnénk, hogy a tanár hazavisz 250 nettót ami karcsú, de megél belőle a delikvens.

De itt ennek a feléről beszélünk nagyjából, hiába szereti a szakmáját bármennyire, az undor minden hónapban a számlák és kilátástalanság után, mikor nem tud elmenni nyaralni és folyamatos lemondásokkal van teli az élete megfogja bánni a döntését, bármennyire is szereti a szakmáját.

2021. nov. 15. 21:26
 69/156 anonim ***** válasza:
93%
Ráadásul a gyerekek nem fogják ám értékelni a szép olvasmányokat. Nyilán nem elitgimnáziumban fog állást kapni, szóval a pénz mellett az is tönkreteszi, ahogy hozzá fognak állni egyrészt az ő látható szakadtságához a pénzes gyerekek, másrészt az irodalmat feleslegesnek tartják, nemsokára sírva fog kimenni az órákról.
2021. nov. 15. 21:58
 70/156 anonim ***** válasza:
18%

Én azért nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyi az a valós összeg amit kézhez kapnak a tanárok, mert eddig a legtöbb tanár akit ismertem egyik sem úgy nézett ki mint aki annyira szegényesen él.

Arról nem beszélve, hogy ha tényleg 145k lenne akkor már jóformán egy tanár se dolgozna, mert mind elment volna bármi más munkahelyre, hisz még így papíron takarítóként is többet keresne egy szállodában, vagy egy boltban árufeltöltőként.

2021. nov. 15. 22:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!