Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim nem...

Mit tegyek, ha a szüleim nem engednek arra a szakra, ahova jelentkezni szeretnék menni? 17/L

Figyelt kérdés
Nagyobb szeretnék irodalomtanár lenni. Viszont a szüleim azt mondták, hogy nem fognak elengedni egy olyan szakra, amivel tönkreteszem az életem (szerintük). Mert ugye a fizetés ott 145 ezer Ft, hiba van dilpomája a tanárnak. De én akkor is az szeretnék lenni, nincsenek nagy igényeim. Viszont a szüleim azt mondták, akkor semmiben sem segítenek többé :(((

2021. nov. 15. 16:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/156 anonim ***** válasza:
27%
Keveset keresel, mai világban pedig a cibbányok a kést is kiránthatják előtted, akkor is te leszel a bűnös.
2021. nov. 15. 17:48
 32/156 anonim ***** válasza:
95%

Én megpróbálnék kompromisszumot kötni: ha úgyis csak a magyar érdekel igazán, a töri helyett válassz valami olyan szakot, amivel magánórákat tudsz adni.

Én sokáig töri-földrajz szakos tanár akartam lenni, de végül letettem róla, pont a nem túl vonzó életkilátások miatt:( Gondolkoztam én is rengeteg szakpáron, de végül egyáltalán nem lettem tanár.

2021. nov. 15. 17:50
 33/156 anonim ***** válasza:
77%
Nincs igény már magánórákra, mióta kettes átlaggal is be lehet jutni egyetemre.
2021. nov. 15. 17:51
 34/156 anonim ***** válasza:
60%
Mármint a Kacor Király-típusúakra.
2021. nov. 15. 17:52
 35/156 anonim ***** válasza:
80%
Két lehetőséged van, keresel egy pasit aki hajlandó eltartani, és mellette játszhatod a tanárt, vagy keresel egy piacképes szakot, amivel mellékállásban tudod pótolni. Először mindenképp egy piacképes szak, azután gondolkozhatsz azon, hogy elméssz tanárnak.
2021. nov. 15. 17:54
 36/156 anonim ***** válasza:
91%
Nem rosszból, de valszeg 1-2 év után megunnád és otthagynád az egyetemet amúgyis. Megértem részben, én sem szeretném, hogy a lányom gürizzen minimálbérért, amellett, hogy ilyen sokáig tanult érte. Ez a hozzáállás, hogy "a sok munkanélküli is megél valahogy", hát nem tudom, ha te olyan életet akarsz ahol 3x kell átgondolnod, mit vehetsz meg és mit nem, akkor hajrá. Szülődként én sem asszisztálnék ahhoz, hogy már 17 évesen tönkreteszed az életed mert képtelen vagy felfogni a pénz fontosságát és azt, hogy mi az élet.
2021. nov. 15. 17:56
 37/156 anonim ***** válasza:
7%
Próbálj racionális ellenérveket felhozni az általuk javasolt szakkal szemben és egyben hozz fel példákat arra, hogy az emberek bármilyen poziciót képesek betölteni egy társadalomban, nem feltétlenül a szakirányú végzettség a lényeg. Különben is ma a legtöbben úgy látják, hogy egy embernek arra kell felkészülnie, hogy életes során több "szakmát" kell elsajátítania, tehát váltani kell mindenképpen, ha eljön az ideje.
2021. nov. 15. 18:03
 38/156 anonim ***** válasza:
36%
Támogatom, hogy rendes emberek menjenek tanárnak, másképp ez az ország még mélyebbre fog süllyedni, mint most vagyunk. Akik le akarnak beszélni, azok mit gondolnak mi lesz, ha minden tanárjelöltet lebeszél valaki? Ja, kevés a pénz, de mire te végzel ez változhat. Ennek ellenére javaslom, hogy második szaknak válassz valami szexibbet, amivel lehet maszekolni, és elég jó vagy benne. Ha a reál nem annyira megy, akkor legyen valamelyik nyelv. De a magyar-töri tényleg nem nyerő.
2021. nov. 15. 18:04
 39/156 anonim ***** válasza:
87%

nem adják meg a létfeltételhez szükséges bért.

Ilyen fogalmazással nem lesz meg az emelt magyarod.

2021. nov. 15. 18:08
 40/156 anonim ***** válasza:
99%

Válassz a magyar mellé vmi távol-keleti nyelvet (japán, kínai, koreai), és anyagilag megleszel.

A pénznél amúgy sokkal keményebb a kiégés kockázata.

2021. nov. 15. 18:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!